Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guliwer19

Po co komu czysty indeks ?

Polecane posty

Gość guliwer19

Ostatnio widzę w sieci dużo ogłoszeń zamieszczanych przez studentów, o treści "kupię czysty indeks" Po co im on ? Na co komu -nawet niewypełniony- indeks ale z innym imieniem i nazwiskiem oraz zdjęciem ? Mam taki niewypełniony index w domu bo zrezygnowałem ze studiów, czy jeśli go sprzedam mogę mieć później z tego tytułu jakieś kłopoty ?

Gość SamaJa2
Żeby udawać przed rodziną i znajomymi że jest się studentem.

Gość guliwer19
Tylko o to chodzi ? A nie o jakieś przekręty na uczelni typu przepisywanie przedmiotów z innego indeksu po lekkim tuningu ? ;]

Gość guliwer19
Poza tym takie indeksy chodzą co najmniej po kilkadzisiąt złotych....

Gość Mario Bolucci
Jeśli masz czysty indeks i coś w nim zmienisz sama, zdjęcie albo ktoś Ci zmieni to jest to fałszowanie dokumentów!

Gość Mario Bolucci
W ogóle jakaolwiek nieuprawniona ingerencja w dokument jest fałszerstwem.

Gość SamaJa2
Przepisywanie przedmiotów nic nie da, bo jest jeszcze karta egzaminacyjna, która ląduje w dokumentach na uczelni a dodatkowo każdy egzaminator ma jeszcze swoją kartę egzaminacyjną.

Gość guliwer19
Wiem, że to fałszowanie dokumentów dlatego pytam po co studentom takie czyste indeksy, czy zamierzają je fałszować czy co z nimi robią ? Ktoś się orientuje ?

Gość guliwer19
No ludzie, nie piszcie mi czego nie można zrobić z takim indeksem tylko co można ! Po co ludzie to kupują ????

Gość guliwer19
SamaJa2, chodziło mi o to ze ktoś ma drugi pusty indeks i wpisuje sobie w nim przedmioty a potem idzie na swój kierunek studiów i taki sfałszowany indeks daje profesorowi żeby przepisał mu ocenę. Choć to jeszcze trzeba by sfałszować pieczątki i napis: wpis zakończono, albo liczyc ze ktos indeksu dokladnie nie obejrzy.... Ale jeśli nie po to studentom ten indeks to po co ?

Gość guliwer19
Może są tu osoby które chciały kupić taki indeks ? Dlaczego chcieliście? Ile kasy za to zapłaciliście ?

Gość vcdxfbgfdgxszfc
fsddefes

Gość fdfdgfhgj
nie mam pojecia po co :O glupota ludzka coraz mniej mnie dziwi, ciagle cos nowego wymyslają

Gość Gooral
Bo od tego roku wszedł w życie indeks internetowy, gdzie zapisują się oceny tylko z jednego semestru. Mając pusty indeks można sobie go samemu uzupełnić i kontrować czy np za ten rok można uzyskać stypendium lub po prostu mieć pamiątkę na lata