Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaMi91

Zmiana pory przyjmowania pigulek anty

Polecane posty

Gość MalaMi91

Witam kobietki, mam pytanie otoz: dnia 4.10 dostalam okres tzn. z 3 na 4 w nocy. Pierwsza pigulke zazylam o 7:40 rano, kolejnego dnia o godz 10, czy moge tak codziennie zmieniac pore o 2-3 godz, aby dojsc do godz 18 bez zmniejszenia skutecznosci pigulek? Sa to moje pierwsze pigulki. Z gory dziekuje za odpowidzi :)

Gość MalaMi91
Dziekuje Ci za odp. Robilas tak? Ja panikuje poniewaz 1-wsze dziecko urodxilam majac 18 lat, dzis mam 21 i rzecz jasna nie chce powtarzac historii ;)

Gość hapiszalalala
mozesz opoznic wziecie kolejnej tabletki o max 12 godzin, dla spokoju ducha mozesz opozniac np co 3 godziny :) chociaz moglabys teraz przeskoczyc od razu do 18,ale rozumiem ze sie boisz, wiec przeskakuj powoli:) najwazniejsza jest systematycznosc, gdyby nie przypomnienie w telefonie to bym mnostwo razy zapomniala o pigulce:)

Gość MalaMi91
I Tobie dziekuje :) czyli rozumiem ze skoro dzis wzielam pigulke o 10 to jutro wezme o 13, w sobote o 16 i w niedziele w koncu o 18 i nie pptrzeba zadnego dodatkowego zabezpieczenia przez tydz? Sa to pierwsze moje pigulki nie wiem czy ma to jakies.znaczenie...?

Gość MalaMi91
Wybaczcie moja "upierdliwosc" - strach

Gość hyiuhhjjhvjhvjhvv
Jakie bierzesz?:) Nie ma znaczenia, wazne zebys przyjela z poslizgiem nie wiekszym niz 12 godzin - tak jak mowie, moglaby spokojnie przestawic z 10 na 18, bo to 8 godzin roznicy tylko, ale rozumiem ze sie boisz, wiec przestaw tak, jak opisalas, antykoncepcja bedzie zachowana calkowicie:) Jesli sie boisz to pamietaj,ze wplyw na antykoncepcje maja tylko: antybiotyki(nie wszystkie), spoznienie ponad 12 godzin w braniu tabletki, wymioty, biegunka i dziurawiec. Tak naprawde jak widac jest tego mało:)

Gość MalaMi91
Biore Novynette. Moze to glupie, ale boje sie, ze moj organizm jako stala pore bedzie traktowal ten pierwszy dzien czyli godz. 8, a nie te kolejne pozniejsze ;(

Gość hyiuhhjjhvjhvjhvv
Ja biore odpowiednik Novynette - Mercilon, skład ten sam, a trochę tańsze :) Nie bój się, musisz zaufać :D tzn tabletkom i ulotkom, mnie nie musisz :) Zawsze jak sie boisz mozesz na poczatku bawic sie też z prezerwatywą, dużo dziewczyn tak robi, jak już się przyzwyczaisz do tabletek i przestaniesz się bac, to przestan uzywac gumek. Ja stosuję tabletki 7 miesięcy, od pierwszej tabletki uprawiam seks i nie jestem w ciąży :)

Gość MalaMi91
Dziekuje Ci bardzo za cierpliwosc, jesli mozesz podaj mi prosze Twoj nr, ja nie zawsze mam dostep do internetu a mam kilka pytan jeszcze. Podaje maila :) anetazeromska@op.pl, wiec czekam na kontakt z nr tel. Sadze, ze przemecze sie to opak. w porannych porach a kolejne po prostu rozpoczne w siodmym dniu przerwy wieczorem zamiast w osmym rano?

Gość hyiuhhjjhvjhvjhvv
kochana, miło mi, ale nie traktuj mnie jak wyroczni prosze:) Przerwe mozna skracac, nie mozna wydluzac, ale po co masz sie meczyc? przestawiaj teraz co 3 godziny, za 3 dni bedziesz miala tabletki brane wieczorem. Tak naprawde wszystko jest w ulotce, numer telefonu daje tylko bliskim mi osobom wiec sama rozumiesz :)

Gość hyiuhhjjhvjhvjhvv
napisz te wszytskie pytania, postaram sie odpowiedziec, ale sadze ze odpowiedz na wszytskie znalazłabys w ulotce:) wiesz, ja zawsze moge sie pomylic,a to nie ja bede wychowywac twoje dziecko w razie czego :)

Gość MalaMi91
Rozumiem. Dzwonilam do lekarza, powiedzial, ze moge kazdego dnia przesuwac pore o 2-3 h :)