Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meegg

seks przed porodnem ?

Polecane posty

Gość Meegg

hej dziewczyny :). jestem w 39 tygodniu. pozwalamy sobie troche z mezem i zastanawiamy sie czy nie za bardzo ... kochamy sie codziennie i czasem bywa, ze nie jest to jakis super delikatny stosunek :P , czy jest jakas mozliwosc by dziecku cos sie stalo ?.

Gość sssssssssssssssssssss
NIE!!!!!!!!!!!!

swoją drogą większość kobiet w tak wysokiej ciąży juz unika sexu bo jakoś podświadomie boi sie o dziecko..nie wspominając już o mężach:) a Tu tu piszesz o mało delikatnym sexie:)

po fakcie zastanawiasz się też czy dziecku moze sie coś stac.. troche mało odpowiedzialne podejsie jak na przyszła matkę..

Gość Meegg
nie odpowiedzialas na moje pytanie :, czy jest to dla dziecka niebezpieczne :>

Gość Meegg
to sie nazywa przewrazliwienie ;]

Raczej nic się nie stanie podczas takiego seksu, tylko możesz przyśpieszyć poród tym. Ja też lubiałam tak się kochać.

Gość Meegg
uzasadnij dlaczego jest niebezpieczne ?

Gość Meegg
no ja wlasnie nie rozumiem dlaczego mam sobie tego odmawiac i nie rozumiem w jaki sposob mogloby sie cos stac ... wiem, ze mozna przyspiueszyc. ostatnio bylam i malutki wazy juz 3,200 i lekarz mowil ze chocbym urodzila nawet dzis to dziecko bedzie cale i zdrowe poza tym i tak powinnam urodzic jakos na dniach .

Gość xxdżemxx
Przed samym porodem wskazane Będzie łatwiejszy poród:)

ktos Ci juz odpowiedział ze nie, a jak jest fatycznie - nie wiem..ja przy jakichkolwiek wątpliwościach nie narażałabym dziecka. pozatym nie mogłaś zapytac o To swojego ginekologa? Mi pod koniec ciąży lekarka kazała zakończyć takie rozrywki:) wiem natomiast na pewno ze sperma (konkretnie jakas substancja w niej zawarta) moze wywołać skurcze a co za tym idzie poród..

Gość sssssssssssssssssssss
No dziewczyny! Oczywiście, że nie jest neibezpieczne! Wręcz zalecane, żeby ciąży nie przenosić do 42 tygodnia. Poza tym - ruch bardzo dobrze wpływa na twoje samopcozucie. A najważniejsze - po porodzie będziesz miałam conajmniej miesiąc przerwy, a potem też może być już różnie (zmęczenie, kłótnie, dziecko ciężkie w ogarnięciu). Róbcie jak najwięcej seksu!

Gość Meegg
kasion bylam wlasnie wczoraj tylko troche sie spoznilam i musial szyubko wychodzic to tez po prostu nie zdazylam sie go zapytac :(. nie to, ze pytam po fakcie. chodzi o to, ze moim zdaniem nie powinno dziecku sie nic stac przeciez jest chronione przez wody plodowe, maz ostatnim czasem zaczal sie tym martwic jak troche nas ponioslo :(. to tez mnie napedzil troche watpliwosci. na internecie czytalam ze jedni mowia tak ze latwiejszy porod itp a jedni ze pod zadnym pozorem nie wolno. a ze mnie powiedzial, ze i tak na dniach urodze bo maly juz schodzi to przestalam sie martwic i ze waga jest taka duza i ze kiedy nie urodze to dziecko jest juz bardzo dobrze rozwiniete

Gość Meegg
sssssssssssssssssssss dziękuję ! :*

meeg jesli czujesz sie dobrze i lekarz sam Ci nic nie mowil to nie masz sie o co martwic.. ja mialam zagrozenie przedwczesnego porodu wiec moze stad to przewrazliwienie:) szybkiego rozwiazania zycze:)

Gość Meegg
nic nie mowil na ten temat :< tak czy siak mam 10 dni do porodu, nie dziekuje pozdrawiam