Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipcia009

PROBLEM Z POCHWĄ - pomóżcie !

Polecane posty

Gość pipcia009

Mam problem, który dotyczy hmm pochwy. Tak. Od kilku dni swędzi mnie. Tam wewnątrz. Co dzień się myję, używam specjalny żel do higieny intymnej, zmieniam bieliznę. Na co dzień jest ok jednak czasem to muszę się podrapać i wtedy się zaczyna im bardziej się drapię tym bardziej swędzi. Wczoraj sprawdziłam do lusterka i pod wargami miałam bardzo czerwone podejrzewam że z drapania jednak bardziej w środku było coś białego, które się przesuwał. Nie oglądam swojej pochwy co dzień więc może to tylko śluz nie wiem. Wczoraj wieczorem zauważyłam brązowy śluz na bieliźnie. Dodam że współżyję i używam prezerwatywy zawsze.

Gość pipcia009
Miała któraś z was podobnie?

Gość pipcia009
Grzybica? ale z czego?

To bardzo popularna choroba pochwy u kobiet. Poszukaj informacji w googlach i sie dowiesz wiecej, ale pamietaj, ze nie mozesz tego zlekceważyć.

Gość xcfzsgvzr
to grzybica kup sobie: tabletki nadmanganian potasu (do nasiadówek) i clotrimazolu maść. Na pierwsze objawy to powinno pomóc. Liczy się regularność tak ok. 2 tyg. a potem jakieś pożyteczne bakterie: globulki lub kefir.

Gość pipcia009
Przeczytałam co ją wywołuje, było napisane że między innymi duże stężenie cukru we krwi co jest nie możliwie bo jestem na diecie. To swędzenie do szału aż doprowadza, a do lekarza na razie nie mogę bo mam studia.

Ponadto po samym opisie nie mozna nic zdiagnozować, więc moge sie mylić. Nie próboj sie tez leczyć wg opisów z internetu! Nie bój sie i jutro udaj sie do lekarza :)

Gość xcfzsgvzr
Jak cię swędzenie doprowadza do szału to leć zaraz i kup to co napisałam zobaczysz jaka ulga jutro nastąpi. Nie myj się na razie tymi żelami tylko samą wodą.

Gość GłupotaLudzkaBezGranic
GRZYBICA CZYLI nic takiego??? Fakt- jesli się dupczysz z byle kim, nie dbasz przy tym o higienę, to grzybica dla Ciebie jest bardzo powszechna i normalna.

Gość GłupotaLudzkaBezGranic
"To bardzo popularna choroba.." LOL ?? Jakoś nigdy nie miałam grzybicy- dbam o siebie, o higienę, mam STAŁEG partnera seksualnego. Jesli tego nie przestrzegasz i rypiesz się jak głupia na lewo i prawo z byle kim to grzybica wtedy jest POWSZECHNA.

Gość xcfzsgvzr
GłupotaLudzkaBezGranic---> nieprawda to co piszesz. Grzybica często występuje przy podwyższonym cukrze, korzystaniu z basenu, toalet nadmiernej higienie (zwłaszcza chemii zawartej w żelach), diecie ubogiej w pożyteczne kultury bakterii.

Gość pipcia009
A Ty to kto kurwa jesteś że wypowiadasz się na mój temat praktycznie nie znając mnie. Na tym forum mnóstwo jest takich przypałów, którzy wypisują chore jak dla mnie opinie.

Gość pipcia009
Może masz racje ta moja dieta bogata na pewno nie jest więc możliwe, że to to.

"Większość kobiet minimum raz w życiu zapada na grzybicę sromu i pochwy, a 4050% cierpi na infekcje nawracające" Jednak nie trzeba byc dupodajką i rypac sie z byle kim, zeby cos takiego złapać.

Gość pipcia009
Pff poza tym "rypać się" można zabezpieczając się. Wiele lasek się bzyka jakoś żadnych choróbek nie mają. Ja też nigdy nie miałam. Dopiero teraz a właściwie od prawie tygodnia mam właśnie to. Myślałam że mój kupił inną prezerwatywę i dostałam jakiegoś uczulenia, ale to nie to.