Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 55555555557477

Jakim jestem typem kolorystycznym urody ? Niech mi ktoś powie !!!!

Polecane posty

Gość 55555555557477

Bo mnie to juz wcurwia :( ludzie mowią ze pasuje do mnie kolor biały, czerwony, błekitny, cytrynowy, pomaranczowy,zielony - czyli raczej wiosna a z opisów z internetu wynika ze jednak jestem zimą/ lekkim latem ale... w ogole nie pasuje do mnie czerń, fiolet czy bordo, w wiekszosci pasteli rowniez wyglądam mdło :O Mam ciemne włosy, ciemną brąz, latem mi sie rozjasniają i jestem ciemną blondynką. Skora jest jasna ale raczej o ciepłym zabarwieniu, nie jestem jak typowa zima - blada jak trup, opalam sie bardzo łatwo i trwale, opalenizna utrzymuje sie do grudnia/stycznia. Oczy zielono-szare Czyli jakim jestem typem?

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
stań przed lustrem, zaciśnij usta i zwróć uwagę na ich kolor po rozluźnieniu, jeśli będą sinawo-niebieskawe to typ chłodny, jesli bardziej brzoskwinka ciepły typ

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
co do odcieni kolorów: biel, czerwień, zieleń itd jest sporo odcieni, więc nie każdy z nich będzie do ciebie pasować

Gość 55555555557477
pasują do mnie ( wg mnie i innych) : czysta biel, krwista czerwień jak ferrari, jasna zieleń trawy i zieleń butelki , pomarańczowy w kolorze owocu pomaranczy, jasny zolty jak cytryna... wiec nie wiem, nic nie pasuje

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
aha, a zrobiłaś to o czym pisałam?

Gość sto procent racji
Nie do końca tak. Poza tym jest jeszcze możliwość że jesteś mixem. Jest taka fajna stronzka na której jest wszystko opisane (po angielsku). Jest kilka testów, np srebro/złoto- trzeba przyłożyć do twarzy i zobaczyć, który 'rozświetla' ją. Po drugie- ważne jest to jaki masz naturalny kolor włosów i odcień skóry.

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
Pierwszy raz słyszę o tym by był typ mieszany - jest albo zimny albo ciepły. Ze srebrem i złotem masz rację, ale równie dobre wyniki dają barwy ust.

Gość 55555555557477
własnie zrobilam ten test z ustami i... nadal nie wiem, usta mam zwyczajne siny kolor sie nie pokazał...

Gość sto procent racji
Heh, nie nie chodziło mi o to, że typ mieszany ciepły-zimny. Ale może być np lato z pewnymi cechami wiosny

Gość 55555555557477
ogladam własnie stronke gdzie podane sa typy urody kolory lata w ogole do mnie nie pasują np brudny rozowy czy ''zgaszone'' czerwienie, zielenie, wyglądam w nich po prostu brzydko, szaro, cera wyglada na chorą ziemistą. Wyjątkiem jest tutaj tylko bardzo delikatna żołć i błękit.

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
sto procent racji: nadal pierwszy raz o tym słyszę, nigdy nie spotkałam się z takim stwierdzeniem, chyba, że osoba sugerująca takie "istnienie" nie jest zbyt dobrze obeznana w temacie.

Gość bl el lele lllf
Nie ma typu wiosenno-zimowego , kazdy z nas ma czastkie innej pory roku w sobie ale zawsze jeden typ jest dominujący

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
555: dziwne, spróbuj w takim razie ze srebrem i złotem, może to pokaże Tobie w czym jest Tobie lepiej, bo zdecydowanie najpierw należałoby ocenić czy należysz do typu ciepłego czy zimnego, a następnie resztę dopasowywać. Z tego co wiem to czysta czerń pasuje tylko do zimy.

Gość 55555555557477
hm trudno ocenic bo pasuje mi zarówno srebro i złoto. Jestem chyba jakas nienormalna:) Ogladałam dziś moje fotki z dziecinstwa i w granatowych rzeczach wyglądam bardzo zle, za to najlepiej wlasnie w pomarańczowych - wygladam w tym kolorze na radosną wesolą i w czerwieni

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
To jest zdecydowanie ciężki temat, może spróbuj z rana, w świetle dziennym, a nie sztucznym, bo nie ma możliwości by pasowały do Ciebie oba kolory. Ja np. gdy zacisnę usta i je poluźnię widzę delikatny odcień niebieskiego/sinego - gdzie zdecydowanie po długim diagnozowaniu jestem latem.

Gość hmmmmhmmmmhmmmm
A tak zapomniałam dopisać, że pomarańcze pasują zdecydowanie do ciepłego typu.

Gość to takie sobiieee
Trudno ocenic tak z opisu, sama jestem ''dziwadłem'' a nie jednym typem. Mam włosy ciemny blond, piwne oczy, i raczej jasną niebieskawą skore, pasuje mi czerwień - której osobiscie nie lubie, czuje sie w czerwonym wiecznie poddenerwowana :O , biel, kremowy, jasnoniebieski, jasnorozowy, zieleń limonki. Wszystke kolory z wyjątkiem brązu, złotego, beżowego.

Gość KArolllllllla
Autorko : Jesteś typem LATO z elementami ZIMY. Większość stron podaje skrot i ogolniki ale mam przed sobą fajną ksiązeczke niestety po hiszpansku o makijazu i tu mam obrazki zimy i typow mieszkanych. Moze byc Zima/Lato albo Wiosna/Jesień , nie ma czegos takiego jak wiosenna zima :D Pasują tutaj wszystkie kolory wymienione przez ciebie tj : bialy, czerwony, trawiasty zielony, bardzo jasny zolty, błękit oraz pomarańcz ( ale uwaga, taki jak ma mandarynka troche ciemniejszy nie ostry krzykliwy klujący w oczy bo taki jest tylko dla wiosenek)