Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wit D3

Czy ktos stosowal duze dawki witaminy D3 ?

Polecane posty

Gość Wit D3

Czy ktos stosowal duze dawki witaminy D 3 tzn takie od 2000- 10 000IU ?Ciekawi mnie czy zauwazyliscie jakas roznice w samopoczuciu i po jakim czasie ? Z gory dziekuje za odpowiedzi .

Gość torunianka arte
Słońce!!!!!!!!!!!!!!

Gość Wit D3
Tak wiem ze w skorze organizm moze wytworzyc do 10 000 witaminy D 3 , ale problem w tym ze od lat nie bylam na urlopie ,nie opalam sie , latem malo przebywam poza domem w godzinach poludniowych .Natomiast zima to juz wogole nie mam co liczyc na slonce bo mieszkam w malonaslonecznionym kraju .Nie robilam badan ale podejrzewam ze mam duze niedobory tej witaminy juz od lat (ryb tez jadam znikome ilosci )dlatego postanowilam suplementowac ta witamine.

Gość Wit D3
* 10 000 IU oczywiscie

Gość Wit D3
Ale tyle az nie biore .Dzisiaj zaczelam od dawki 4000 IU i sie zastanawiam czy nie zwiekszyc tej dawki na poczatku przez kilka dni ?

Gość Marzenia się spełniają_*
ja stosowałam parę lat temu, bez efektów brałam witaminę D3 firmy Puritan's Pride - może akurat ta jest jakaś nieskuteczna? dawka - zwykle 2x5000 IU dziennie przez okres 4 miesięcy też chętnie się dowiem, czy ktoś miał zauważalne efekty

Gość Wit D3
O to duza dawke stosowalas , choc czytalam ze wlasnie te 10 000IU na dobe to gorna bezpieczna granica ,bo nawet bo takiej dawce zamyka sie w skorze produkcja tej witaminy , chociaz badania ciagle trwaja . Mowisz ze przez 4 miesiace ...a bralas D3 , bo cztalam ze D 2 nie powinno sie przyjmowac .

Gość Wit D3
sorry ,nie doczytalam ze napisalas D3.

Gość gość
Zamawiam na laventi.pl/pr/witamina-k2-d3. Bardzo szybka wysyłka i fajne ceny.

Gość gość
Również zamawiam na laventi.pl. Bardzo szybka wysyłka i świetne ceny.

Gość gość
U mnie po 3 tygodniach stosowania 4000j.m pojawiły się bóle mięśni i stawów, osłabienie. Chyba za dużo, jak dla mnie, na raz. Teraz odstawiłam.Mam nadzieję, że szybko wrócę do normy.

Gość gość
Ja od 26/05/2017 przyjmuję 2 razy dziennie po 12.000 IU czyli dobowo 24.000 IU. W połowie maja mój wynik 25(OH)D3 wynosił 14,1 ng/ml. W dniu 24/08/2017 wyniósł 80,96 ng/ml. Biorę cały czas i brać będę.