Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wcześniejszy poród

Czy grozi mi przedwczesny poród???

Polecane posty

Gość wcześniejszy poród

Wszędzie słyszę tylko tego nie rób, uważaj na siebie, wiesz, że w 8 miesiącu i to na końcu już można urodzić itp To się już tak odbiło na mnie, że obawiam się wcześniejszej akcji porodowej a nie chciałabym z mała leżeć jako z wcześniakiem... To mój prawie 34 tydzień od około tygodnia nie co dziennie ale się zdarza pobolewa mnie podbrzusze tj mam takie nie miłe odczucie jak przy miesiączce takie słabe bóle macicy a z pochwy wydobywa mi się więcej śluzu.. Sama nie wiem co mam myśleć a jeszcze jedno jeśli chodzi o seks to do kiedy możńa? Ciąża nie jest zagrożona ale facet uparcie chce kończyć we mnie a ja mu nie pozwalam właśnie na to co wyczytałam, że sperma rozkurcza mięśnie macicy... Ech :( A właśnie od którego tyg dziecko jest już donoszone?

Gość Dżennifer
w 8 miesiacu juz bym z seksu zrezygnowala a co do porodu to moze nastapic juz w kazdej chwili ale to nie od ciebie zalezy tylko zalezy od tego goscia czy bardzo mu sie juz spieszy z przyjsciem na ten swiat,ps moje dwoje dzieci urodzily sie rowno dwa tyg przd terminem.....powodzenia :) i gratulacje

Gość wcześniejszy poród
Dziękuję no tak nie ode mnie to zależy wiem o tym a szkoda dla kobiet to byłoby wspaniałe móc zaplanować kiedy konkretnie dzieciątko się urodzi i nie mam tu na myśli cesarki :) A powiedz mi jeszcze dziecko już donoszone jest w którym tygodniu? 37? Mi jeszcze troszkę zostało ale im bliżej tym chyba bardziej się tym stresuję... Tym nieznanym ale wiem, że wszystko jest do przeżycia :) Tobie i Twoim pociechom też wszystkiego naj 🌼

Gość wcześniejszy poród
up

Ciaza donoszona to 38 tc. wczesniej mowimy teoretycznie o wczesniaku ale nawet 37 tc jak dzidzius jest duzy to nie musi byc nawet w inku.

Gość ojtam ojtam
od 32 tc powinno być już zero seksu - sperma ale i sam stosunek i orgazm powoduje skurcze macicy które mogę powodować rozwarcie szyjki - ja raz się tak poniosłam i kochaliśmy się- potem 2 dni kłucia raz za czas w pochwie i efekt w 36tc rozwarcie na 2,5 cm a dziecko pośladkowo - odrazu patologia ciąży i dotrwałam cudem do cc w 37 tc tj 36+6

Dziewczyny, czy to prawda, że stany zapalne w jamie ustnej mogą być przyczyną wcześniejszego porodu??? Tak twierdzi moja koleżanka, której lekarz podobno powiedział, że to z tego powodu urodziła wcześniej, no ale jakie to ma powiązanie? Szukałam troche na ten temat, ale znalazłam tylko to http://pogromcymitowmedycznych.pl/myth/124/stany-zapalne-przyczyn%C4%85-przedwczesnego-porodu/ , ale tam jeszcze nikt się nie wypowiedział. choć sam fakt, że taki temat się pojawił, może mowic, że cos jest na rzeczy? Czy któraś z WAs miała taki problem? Albo o takim słyszała? Bo staramy się z mężem o dziecko, a ja zawsze miałą problemy z zębami i trochę się boje...

Gość azu
Nie widzę związku. Co do problemów z zebami to wylecz zęby przed ciążą.

Gość azu
Koniecznie zrób. w ciąży leczenie jest utrudnione -nie można zrobić rtg, ograniczona pula leków znieczulających. Zadbaj o siebie teraz aby potem mieć spokój. :)

Gość Czekając na odpowiedź
oczywiście z seksu lepiej zrezygnować, jeśli nie chcesz wywołać akcji porodowej wcześniej...chyba Twój facet to może zrozumieć dla dobra Twojego i dziecka? No bez przesady..... Mi lekarz powiedział że 38 tydzień jest już w terminie. Nie nakręcaj się, to będzie dobrze!