Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksennnaaaaaaaaa

Do ktorego tygodnia ciazy pracowalyscie?

Polecane posty

Gość ksennnaaaaaaaaa

Ja jestem w 33 i w 34 ide na ulrop macierzynski, powoli czuje, ze najwyzszy czas, nie dalabym rady pracowac do samego konca. Jak wy dajecie sobie rade?

Gość ksennnaaaaaaaaa
boje sie tylko troche, ze w domu sie zanudze, ale w koncu najwyzszy czas zaczac sie przygotowywac na przyjscie dziecka

ja ze wzgledow pracy w warunkach szkodliwych poszlam na l4 od kiedy dowiedzialam sie ze w ciazy jestem :) byl to jakos 6 tydzien ciazy :D zleciało mi tak szybko ze hohoho teraz z perpsektywy czasu (urodzilam 27sierpnia tego roku) zastanawiam sie kiedy mi tak czas szybko minal i juz mam 6tygodniowa coreczke :)

Gość ksennnaaaaaaaaa
super, gratuluje :D. A jak spedzalas czas, bedac w domu?

Gość gty
maciezynski????????????????nie szkoda ci wykorzystac> idz na l4 i juz:)mi by bylo szkoda maciezynskiego ja siedze od 4 tyg ciazy i mi dobrze

rano wstawalam piewrsze co to kawa :D pozawalam sobie na slaba kawke nawet sypana i z dzieckiem wszystko oki:) pozniej troszke sprzatalam, jadlam sniadanie siedzialam na necie i szukalam na allegro ciuszkow dla malej :) chodzilam z pieskiem na spacerki, ogladalam filmy:) czasem nie powiem nudzilo mi sie cholernie szczegolnie jak maz w pracy byl... jezdzilam z moim na spacery, zakupy i tak lecial dzien za dniem niesamowicie szybko :)

Gość ksennnaaaaaaaaa
ale ja nie mieszkam w Polsce, tylko w Niemczech, tu idzie sie a urlop macierzynski 6 tygodnii przed porodem i 8 tygodnii po. Czyli pracuje tak jakby do samego konca. Wiem, jednak z w Polsce raczej nie ma takiej mozliwosci przed porodem i kobiety z reguly musialy by pracowac az do konca?

Gość ksennnaaaaaaaaa
wiec mam nadzieje, ze mi te pare tygodnii tez szybko zleci:). Jak dajesz sobie rade z coreczka?

Gość hahhp
Ja pracowalam do samego końca.Z pracy wrócilam o 20 godz,a o 21 z minutami odeszły mi wody i do porodu.Po trzech godzinach był już synek.

Gość zaczynam właśnie 38 tc
i cały czas pracuję. Nie ukrywam, że jest już ciężko. Ale pracuje u siebie. Tzn. prowadzę działalność. Ale nie mam z tego tytułu żadnych ulg- codziennie od 8:00 do 16:00 jestem w firmie i pracuję na pełnych obrotach- powiem, ze nawet bardziej jestem sumienna niż wcześniej bo nie chcę mieć żadnych zaległości jak już urodzę. Nadrabiam więc, pilnuję dokładnie wszystkiego. Ale kręgosłup już czasem odmawia posłuszeństwa- a pracuję przy komputerze. Jeszcze tydzień i dam sobie spokój. Do 15 rozliczenie miesiąca i zwalniam tempo :)

w 1 ciazy do 29 tyg i poszlam na zwolnienie lekarskie do 36 tyg a potem macierzynski (w UK macierzynski mozna zaczac wczesniej). Planowo mialam pracowac wlasnie do 36 tyg ale szef fikal, fikal i sie doigral. Z jednej strony odzylam- bo w moim srodowisku pracy nie mialam nawet (dzieki szefowi) mozliwosci isc i w spokoju sie wysikac. Z drugiej strony meczylo mnie siedzenie w domu. Dlatego tez dla sportu i rozeznania chodzilam na rozmowy o prace, gotowalam rzeczy ktorych nigdy wczesniej nie mialam czasu gotowac, mialam wreszcie czas zapisac sie do miejscowej biblioteki, ogladnelam wszystkie sezony glupich seriali,dom blyszczal bo bez przerwy sprzatalam:-P Teraz w drugiej ciazy nie pracuje na etat tylko na zlecenia z domu (czyli wychodzi tego ze 3 godz dziennie) poza tym koncze studia i w sumie mam co robic (praca mgr nade mna wisi yyyyy.....)

Gość siezastanawiam
ja ze wzgledu na miejsce pracy nie odpowiednie dla ciezarnej poszlam na L4 od kiedy sie dowiedzialam o ciazy czyli od 6tc

Gość ojtam ojtam
ja poszłam w 8tc i nie żałuje - a co robiłam - generalnie to nic poza jakimiś codziennymi obowiązkami i kupowaniem dla dziecka - i ciesze się z tego bardzo po to jedyny taki czas w życiu kiedy można poprostu poleżać i nic nierobić - w drugiej ciązy jest już gorzej - bo trzeba gonić za tym pierwszym a uwierzcie że dziecko to niezłe wyzwanie

Gość MamaLUZ
Ja pracowałam do końca 37tc. Gdyby nie bóle pachwin i spojenia łonowego to podejrzewam że jeszcze troszkę bym pociągnęła:D

Jak niebezpieczne warunki pracy (ja takie miałam, studiowałam) to wiadomo że warto iść od razu na zwolnienie. Ale wiele kobiet nadużywa tego niestety ;(

Gość KataRzynKA151900
Od 5 miesiąca poszłam na l4 ze względu na charakter mojej pracy. Nie umiem do tej pory sie przyzwyczaić. Nudze sie strasznie. Zwłaszcza ze męza całymi dniami nie ma w domu. Ile można sprzątać, oglądac tv albo zamawiac ciuchy na allegro i przygotowywać wyprawkę. Wiem że taki okres się już nie powtórzy, ale ja nie umiem znieść tego że nie mam zajęcia. Dni dłużą mi sie w nieskończoność a do daty porodu (jeszcze 3 miesiące) to mi się ciągnieee.