Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiesz, nie rozumiesz nic

przekułam sobie chrząstkę ucha

Polecane posty

u kosmetyczki pistoletem, a po fakcie dowiedziałam się, że tak nie wolno i strasznie panikuję, bo nie chcę zakażenia ani nic. No i nie chcę wyjmować kolczyka, żeby się dziurka nie zarosła. Już nie wiem w końcu co mam robić. Pocieszcie mnie :(

Gość płacząca przez sennn
nic Ci nie bedzie :O

Uspokój się. Mam 20 kolczyków, z czego 4 robione u kosmetyczki w chrząstce. Pierwsze trzy kolczyki w górę spokojnie możesz robić pistoletem. Nic ci nie grozi absolutnie, wyżej już trzeba robić kolczyki igłą. Kosmetyczka nie przebije ci wyżej, bo sama wie, że tak nie wolno robić. Przemywaj wodą utlenioną czy co tam masz i nie panikuj :)

Gość taaajasnee
do wesela się zagoi :)

bo ponoć pistolet nadaje się tylko do płatka, a nie do chrząstki ucha. No i świruję teraz :( na razie nic się nie sączy, ani nic, tylko trochę boli jak zachaczę, ale i tak się martwię :(

Ponieważ wyżej pistolet może zmiażdżyć i rozszarpać chrząstkę. A zakażenie to bzdura, możesz go dostać od czegokolwiek, jeśli kolczyk przebija ci koleżanka jakąś zasyfiałą igłą lub nie dbasz o uszy i się nie myjesz :D

Gość fhh
o rany:o gdzie masz te wszystkie kolczyki ?

taak? no ale to właśnie jest wyżej w tej chrząstce i jakbym wiedziała, to bym sobie sama tą igłą przebiła, albo bym poszła do odpowiedniego salonu czy coś :(

Gość vbm
nie panikuj,nic ci nie bedzie

Skoro jest wyżej, to po ptakach. Obserwuj, czy okolice przebicia ci nie puchną. Ale nie w taki sposób, jak puchnie każda tkanka po przebiciu, bo to normalne. Sprawdzaj, czy nie rośnie ci gula. I wybadaj teraz, czy masz chrząstkę w całości. I nie chodź już do tej baby co ci przebiła, bo to jakaś idiotka :O

Gość fhh
heh, podziwiam:classic_cool: sama bym sie nie odważyła robić kolejnych

No ja mam taką nadzieję, bo się naczytałam dużo i naoglądalam przeokropnych zdjęć i świruję :( przemywam rankę 3 razy dziennie( jak na razie tylko 2 razy) solą fizjologiczną, bo czytałam że jest najlepsza na takie coś. Mam nadzieję, że nic nie będzie :(

O matko. Na razie jest raczej ok, nic nie puchnie, ani nie robi się gula. A jak zacznie się robić, to co mam zrobić? Bo jak pójdę do tej kosmetyczki, to mi to raczej nie pomoże. Kurde :o

No ej, nie chciałam cię przestraszyć :D Jak się zrobi gula, to wyjmij kolczyk i przemywaj dalej. Daj dziurce się zarosnąć. Ale naprawdę, zauważysz, jeśli coś będzie nie tak. Nie martw się :)

Chrząstka goi się dłużej niż magiczne 2 tygodnie, które podają w internecie. Mi się goją półtora miesiąca. Tak żebyś nie myślała, że tobie nie chce się wygoić :)

dziękuję Ci bardzo. Będę przemywać, obserwować i modlić się, żeby się ładnie zagoiło :(

Nie ma sprawy :) Takie przypadki, że coś się źle dzieje po przebiciu pistoletem są rzadkie. No ale są, więc mimo wszystko lepiej iść do profesjonalisty. Wszystko będzie dobrze

Gość gejetyk :)
co tam ucho :) to tylko ucho :) ❤️

Dziękuję 🌻

Gość do not cry
i jak tam?