Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaq

Benzacne - dziadostwo :(

Polecane posty

Gość jaq

Miałam 4 krostki na policzku, których chciałam szybko się pozbyć. kupiłam w aptece Benzacne 5%. Efekt jest taki: jakiś tam pryszcz zniknął, ale: skóra twarzy cała czerwona (mimo iż smarowane miejscami), zrobila się sucha, chropowata, gorąca, miejscami swędzi. Mam już tego dość! Bylam u lekarza (nie u dermatologa) i lekarka powiedziala mi że to minie - mam smarować się czymś dla skóry suchej. Polecili mi w patece emolium. Mam pytanie: miala któraś z Was tak po Benzacne? Po ilu schodziło? Ja już mam tego dość :(

Gość Córcia19991
benzacne jest dobre jesli ktos ma skore tlusta i wyryski, jesli krostki wystapily tylko na policzku jest to malo prawdopodobne ze masz cere tlusta badz tradzikowa. Ta masc strasznie wysusza i dlatego efekty są jakie są..

Gość jaq
mam cere wrażliwa ale z tendencją do zapychania, jednak mam wrazenie że nawet jakbym miala cere ze stali to i tak by Benzance wypaliłby naskórek. Używał ktoś Brevoxyl? Czasami potrzebuje jakiegos preparatu na pryszcza (szczegolnie w trakcie okresu). Czy Brevoxyl tez jest taki mocny?

Gość ja mam suchą cerę
krostki, wypryski, robią mi się bardzo rzadko - jeśli chcę je szybko zlikwidować, to używam właśnie benzacne 5% (mocniejszego nie próbowałam). Nie mam po tym żadnych problemów.

Gość alicessssssss
Ja myslę, ze to kwestia rodzaju skóry. Ja smaruje benzacne tym słabszym i raz mialam ten mocniejszy i nic nigdy mi sie ze skórą nie działo. Ale jak raz posmarowałam mojemu chłopakowi kroste na plecach to zrobil mu sie wielki czerwony plac i tez czul pieczenie. Wiec moze to jakas alergia albo skora wrazliwsza...

Gość jaq
wlaśnie myśle żeby zapisać się na testy alergiczne. u mnie np. posmarowałam 1x małą krostkę na czole (i tylko krostke a nie cale czolo) a 2 dni pózniej całe czerwone czoło i lekka opuchlizna na 1 oku. Teraz juz wyglądam normalnie, ale przez 2-3 dni byłam załamana. Cala czerwona twarz, sucha aż skorupa sie zrobila, rozpalona, swędząca- innymi slowy coś okropnego!

Gość gregraeaeq
ja kiedyś smarowałam tym gównem krostki na ramionach - potem przez chyba 2 tyg miałam alergiczne czerwone takie nie wiem jak to nazwać podskórne coś . i najpierw smarowałam nic mi nie było, a potem takie gówno. w życiu już tego nie kupie daj spokój