Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juliaaa 111x

nestle vs bobovita

Polecane posty

Gość juliaaa 111x

hej dziewczyny,co myslicie o kaszkach dla niemowlat,nestle czy bobovita? ktore bardziej polecacie? bo corcia skonczyla niedawno 4 miesiace i chcialabym wprowadzac nowe smaki do jej diety :)

Gość izabellkkaa1
a jakie mleko dajesz dziecku ? bo jak nan to chyba z nestle sa na tym samym mleku.a z bobovity na jakim mleku sa,moze ty wiesz?

Gość sztuczny przetworzony syf
jedno i drugie i reszta.

Gość pole marymont
Kaszki mleczno-ryżowe: Nestle- Nan Bobovita- Bebiko Ale są również kaszki bezmleczne-czyli ryżowe lub zbożowe.

Gość Fabian, Aron, Daniel,
Ja polecam najbardziej Babydream.

Gość ojtam ojtam
na poczatek najlepiej kupować kaszki ryżowe i robić na mleku które aktualnie pije dziecko - te kaszki są w większości na mleku 2 więc lepiej nie robić aż takiej rewolucji i mieszać tylko ryżową na mleku jakie dziecko pije - a która firma obojętne - daj raz tą raz tą - dziecko samo wybierze - mój wolał nestle

Gość Hmm,.,.
Nie wiem autorko czy wiesz ale taz bobovita nalezy do neste...

Gość Hmm,.,.
Nie wiem autorko czy wiesz ale teraz bobovita nalezy do nestle

Gość Z tego co ja wiem.............
to najzdrowsze, ekologiczne i bez zbędnych substancji smakowych są kaszki Hipp. Ja podawałam córce mleko bebilon ale kaszki kupowałam tylko Hipp, żadnej bobovity . Jak córka skończyła 12 miesięcy to zaczęłam kupować kaszki bezmleczne i przyrządzałam je z owocami (zmiksowanymi) odrobiną oleju rzepakowego albo z mlekiem mm. Dziś córka ma 18 miesięcy i kupuję grysik orkiszowy , z kaszy gryczanej i jaglanej i gotuję jej na mleku z odrobiną masełka i żółtka jaja . Najlepiej wybierać kaszki najwyższej jakości a potem jak najszybciej przejść na te nieprzetworzone do gotowania. Twoje dziecko to oczywiście jeszcze maluch ale tak jak mówię, lepiej zacząć od Hipp.

Gość tikal
a czemu nie chcesz dac dziecku kasz bez cukru,dodatkow itp.nie idz slepo za reklamami.moj syn ma 1,5 roku i nigdy nie jadl tego syfu

Gość MamaCóreczki
Ja córkę niedawno przestawiłam na mleko z Hippa. Wcześniej karmiąc piersią dawałam jej kaszki z Bobovity, ale miała po nich mega zaparcia- bez względu jaka ta kaszka była. Odkąd dostaje mm postanowiłam znowu spróbować kaszek, tym razem wybrałam Nestle zdrowy brzuszek z dodatkiem śliwki (już od dawna mnie kusiła, ale jest do robienia na mm, więc wcześniej odpuszczałam ją) i to jest HIT! Dziecko je ze smakiem, najada się, żadnych zaparć, problemów brzuszkowych, nic! Dla mnie idealna, więc polecam!

Gość bobovita to nutricia a nie
nestle

Gość zdrowy brzuszek
super temat od dawna się zastanawiałam nad wyborem kaszki. Zdecydowałąm się na Zdrowy brzuszek, córce smakują. A które kaszki mają najmniej cukru????

Gość Hmm,.,.
Bobovita to nutricia a nutricia nalezy teraz pod nestle. Tak sie sklada ze pracuje w Nutricii w Opolu