Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnaxx13

Problem z wagą.

Polecane posty

Gość Czarnaxx13

Zawsze ważyłam 52-53 kg. Ostatnio zaczęłam tyć. Jadłam to samo co zawsze, ruszałam się tyle samo itp. Moja waga wynosiła 55 i utrzymywała się teraz przez dłuższy czas. Pomyślałam, że to przez to, że dojrzewam (mam 17 lat). 55 kg to moja standardowa waga od ok roku. Lecz niestety ostatnio zaczęłam tyć jeszcze bardziej... z 55kg zrobiło się 57. Więc zaczęłam jeść mniej i więcej się ruszać, a waga wciąż rośnie. Już jest 58,5 nie wiem co robić. W ciąży nie jestem - spokojnie... Pomożecie? Może znacie jakąś dobrą dietę czy coś?

Gość julka94
Sluchaj, masz racje to przez dojrzewanie. Hormony buzują, Twoj organizm zaczyna sie przyzwyczajac, ze jestes kobietą, nie dzieckiem. Radze Ci jesc normalnie tak jak zazwyczaj, ale dorzucic stopniowo ostre treningi. Ja sie glodzilam i w efekcie powychodzily mi rozstepy i celluit, a mam dopiero 18 lat. Wszystkie kolezanki z mojego wieku potyly przez ostatnie 3 lata, trzeba sie z tym niestety pogodzic, albo rozumnie walczyc :))

Czy oprócz tego szybko się męczysz? Więcej się pocisz? Zimno Ci? To mogą być problemy z niedoczynnością tarczyc. Albo urosłaś... Najlepiej byłoby skonsultowac się z lekarzem.

Gość Czarnaxx13
@Karolina.nova Możliwe o.O Rzeczywiście tak mam. Muszę się przebadać, dzięki za pomoc :)