Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna i zakłopotana

nocnik- zmora dzieciaczków :(

Polecane posty

nie mam juz sił ani pomysłów jak nauczyć uparciucha sikać do nocnika, posadze nic nie poleci, wstanie i za minutke juz kałuża...juz tłumacze, zachęcam, dziecko ma juz 2 latka za miesiac więc pora najwyzsza , pomóżcie mamusie bo mi już nic do głowy nie przychodzi

Gość Makkiekki
A kiedy go sadzasz na nocnik?

jak wstaje zawsze go sadzam ale on potrafi w ciagu pól godz 15 min 3 razy posikać, sporo pije to prawda, ale kurcze ze starszym nie było takich sytuacji, a ten wstaje z nocniczka i sie smieje a jak nasika to ten uśmieszek jest w sekunde :)

moja cora mnie podgladala jakk sama szlam i ja tez sadzalam i nie mam problemu wola siusiu a ma 15 miesiecy od razu jak dziecko wstanie to hop na nocnik najlepiej z zabawkami mozesz tez odkrecic troche kran a i moja robi siusiu tylko w lazience gdzies idziej w mieszkaniu nie ma mowy

zastanawiam sie czy nie kupić nakładki na kibelek, może tak spróbujemy ..

wiesz motyleczek, synio mi sie nie bardzo chce dac posadzić, wypina się i pręży szybciutko wstając, tak jakbym go na gwoździku posadziła co najmniej ..

Gość ooopleeeeeeeeeeek
mialam ten sam problem z moja corka. dalam na luz. miala 2 lata i 2 m-ce, sama usiadla na nocnik i zrobila siku:) daj dziecku czas. nie zmuszaj,bo sie zrazi.

własnie tego sie boje i dlatego nie cisnę na siłę, ale oczywiscie jak moja mama przyszła i pyta to jeszcze pampersy nosicie?? i taka mina że o mało sie pod szafę nie schowałam .. denerwują mnie takie sytuacja a naprawdę robie wszystko zeby juz robił do nocniczka :)

Gość ooopleeeeeeeeeeek
a co cie zdanie matki obchodzi? weź daj spokoj. to sprawa idywidualna. nie chce robic siku i juz. puszczaj co jakis czas(!) bez pampersa w galotach, dresach,rajstopkach po domu. moze byc tak,ze pierwszy raz zrobi siku przez rajstopki,nic nie mow,tylko chwal:) pomalu mow,ze rajstopki sie zdejmuje:) u mojej corki przyszlo to smao i mialam w koncu spokoj:)

i tak zrobię, dziewczyny dziekuję, zobaczymy co z tego wyjdzie, jak sie nie uda znów bede prosiła o nowe pomysły :) jeszcze raz dzieki :))

Gość romeczczka
Nie przejmuj się. Wie, o co chodzi, niedługo zacznie sikac na nocnik. Mozesz mu zakładac pieluchy takie niepampersy, te tetrowe albo cos w tym guscie, jak bedzie mu mokro i zimno w dupę, to może sam stwierdzi, ze lepiej się odlać do nocnika. I nie rób sobie za duzo cisnienia. Jedno dziecko chce, jak ma 15 miesiecy, inne 2 lata i 2 miesiace, inne jeszcze kiedy indziej.