Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winogronek

Jaki znaczek?

Polecane posty

Gość winogronek

Hej Jaki znaczek mam kupic na list z Anglii do Polski? Czy taki normalny First class czy jakis specjalny do wysylania za granice?

Gość winogronek
Mam w domu znaczki wiec jesli sa dobre to nie mam potrzeby isc na poczte matole. A list wysylam po raz pierwszy dlatego pytam. Skoro znaczki pierwszej klasy sie nadadza to poprostu wrzuce do skrzynki, po co mam isc na poczte tym bardziej, ze tak blisko nie mam. A skoro sam nie wiesz to sie nie udzielaj.

oczywiscie to zalezy od tego jaki masz ciezki ten list i jakich wymiarow... tu sobie oblicz ile cie powinien kosztowac znaczek: http://www.royalmail.com/price-finder mozesz oczywiscie ponaklejac sama jak chcesz. standardowo wysylajac list w obrebie uk: 1 znaczek 1-szej klasy = 1 ounce = 28 gram

nie musi byc zaden stempel, wystarczy ekwiwalent w znaczkach ceny ktra trzeba zaplacic za wysylke do polski. stepel to juz sobie nabija sami. dobrze miec wage ktora wazy takie lekkie rzeczy. no chyba ze to jest jedna czy dwie kartki to wtedy na pewno bedzie mniej niz 28gram.

Gość winogronek
Dzieki za odpowiedz Wiem, ze zadnego stampla nie przybijaja. Kiedys znajoma wysylala list do Polski i nakleila 2 znaczki pierwszej klasy ale nie wiem czy jej doszedl list czy nie. Mnie to troche zdziwilo bo myslalam, ze sa jakies specjalne znaczki miedzynarodowe dlatego zapytalam. Wiem, ze to sie wam moze wydawac glupie pytanie ale kto pyta nie blodzi. Oczywiscie moglabym o to zapytac na poczcie, ktora jest oddalona o kilka mil od mojej miejscowosci ale tutaj mi bylo latwiej. a co do tego matola.. brak slow, dno kompletne.

Gość goodek
ostatni post mówi ponad wszelką wątpliwość, że MATOŁ :D:D:D