Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapijonka

urlop wychowawczy a wyjazd za granicę

Polecane posty

Gość Kapijonka

Dziewczyny, czy któraś z Was przebywa (przebywała) na urlopie wychowawczym i wyjechała w tym czasie za granicę???? Wiem, że kodeks nie zabrania wyjazdu o ile dziecko bedzie przebywało z matką, ale czy np trzeba informować pracodawcę o zmianie adresu itd??? jak to wygląda w praktyce? Moze któraś wie? :-0

Gość Kapijonka
podnoszę, bo bardzo zależy mi na odpowiedziach

fakt, najważniejsze by dzieckiem głównie zajmowała się matka (rodzic, który na tym urlopie przebywa-ojciec też może być na wychowawczym) i raczej podejmować pracy za bardzo nie da rady..chociaż niby coś można, ale to może już być problem dla pracodawcy jak się dowie, bo po co bierze się taki urlop skoro łapie się fuchy..a wyjazd z dzieckiem, to raczej nie powinien być problem

Gość Kapijonka
dziekuję za odpowiedź. ja nie chce podejmować żadnej pracy za granicą. Mój mąż pracuje w Dortmundzie legalnie i zarabia dobre pieniądze, więc nie ma takiej potrzeby żebym ja pracowała. Mi chodzi o to, że po po pierwsze jeśli wrócę do pracy po macierzyńskim to opłata niani i przedszkola dla starszka pochłonie ponad połowę mojej pensji, a po drugie nie chce już dłużej bez męża :-) nie chcę tez póki co palić za sobą mostów, bo praca stała i dobra i dlatego pomyślałam o wychowawczym , w naszym przypadku bezpłatnym.