Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem na skraju...

Co zrobić gdy osoba nie płaci za wynajem? można wyrzucić?

Polecane posty

Gość jestem na skraju...

:(

Gość ertytgfrderftgy
a umowę macie podpisaną? to wręcz jej wypowiedzenie z terminem jak w umowie, i jak się nie wyniesie to wejdź z policją.

Gość co mam robicccccccccccccc
nie ma pieniedzy

Gość jestem na skraju...
umowy nie było, na szczęscie minelo dopiero 14 dni od wprowadzenia sie tej osoby, wiec jestem stratna tylko tyle ile prądu i wody zużyła. Nie było umowy ale zameldowana tu nie jest, teoretycznie mogę zmienić chyba zamki i ona nie ma prawa się dostać do środka? jak to wyglada,policja każe mi ją wpuścić?

Gość ertytgfrderftgy
zadzwoń, każ się wyprowadzić, idź jak jej nie będzie, spakuj jej , rzeczy, wystaw za drzwi, zmień zamki, poszukaj kogoś innego, pamiętaj o umowie.

Gość jestem na skraju...
ale jak jej nie wpuszcze i zatrzymam rzeczy to ona bedzie chciała je odzyskać i mi wtedy zapłaci

Gość sąsiad01
ale ty głupia jesteś bez umowy nie ma co wynajmować, bo widzisz jakie mogą być problemy, a jak lokatorka doniesie do US to zapłacisz karę\ Jak nie jest zameldowana i nie ma umowy to zawsze możesz ją wywalić i już, z tm że kasy legalnie możesz nie odzyskać I tak dobrze że szybko się zorientowałaś że to jakać naciągaczka

Gość fdhbgfhgf
chcesz policje wzywac jak nie masz umowy? pierwsze o co zapytaja to : prosze pokazac umowe!! glupia jestes jak but

Gość 23213213
ale bez umowy to ją moze cmokąc w tyłek, przecie jak udowodni, że w ogóle tam wynajmowała? Bez umowy, to mozesz ją wystawic za próg i tyle

Gość 23213213
fdhbgfhgf chcesz policje wzywac jak nie masz umowy? pierwsze o co zapytaja to : prosze pokazac umowe!! glupia jestes jak but to ty jesteś głupia jak but, policja spyta o umowę, ona nie bedzie jej miała, to wypadnie w trymiga, gorzej jak miałabyu umowę, wtedy trzeba się procesowac, co sobie myślisz, że bez umowy mozna zajmowac mieszkanie, kretybko??? To ja się wypriowadzam, wprowadzam gdziekowliek i siedzę,,,, buachachachacha

Gość sprytny zbyś,.,
skoro nie ma umowy to ona nie udowodni,że to jej rzeczy,a powiedz ma coś cennego? bo jak same łachy i szczoteczke do zębów to nie ma co ale jak laptopa to już wiesz...mozesz jej pwiedziec"oddawaj kase albo nie dostaniesz laptopa, ja go sprzedam i tyle" zawsze mozesz powiedziec wtedy policji,że dostałaś w prezencie :)

Gość jestem na skraju...
dziekuje Wam za porady :* jak bede jeszcze komus wynajmowac to po prostu z góry wezme kasę i już, nauczona doświadczeniem, ale miejmy nadzieję,dostanę pracę. W tym kraju nie ma jak żyć...jak masz wolny pokoj musisz wynając...ale teraz moze dostane prace i nie bede musiala znosic uciazliwych ludzi. Jeszcze raz Wam dziekuje

Gość 23213213
ale to ty wpusciłaś kogoś nic nei biorąc?? Przynajmiej się bierze kaucję... :(

Gość sdsdsdsddfdf
jakby legalnie chciala wynająć to by musiala placic podatek...

Gość fdhbgfhgf
mozesz jej pwiedziec"oddawaj kase albo nie dostaniesz laptopa, ja go sprzedam i tyle" zawsze mozesz powiedziec wtedy policji,że dostałaś w prezencie ZA MALO SPRYTNY JESTES, MYSLISZ ZE TO PRZEJDZIE? TA OSOBA UDOWODNI POLICJI ZE TO JEJ LAPTOP I WLASCICIELKA BEDZIE ODPOWIADAC ZA KRADZIEZ

Gość jestem na skraju...
jakby legalnie - jakby ten kraj był do cholery legalny! politycy sobie jezdzą furami na koszt państwa, latają samolotami, ochrona, kupa kasy i życie za darmo, a ja co? jedyne co mam to mieszkanie, nawet pracy nie mogę dostać, bo jestem chora,nie mogę dzwigac i długo stać... powinnam umrzec? tak byloby najlepiej w tym kraju...a leki, jedzenie, wszystko kosztuje dlatego chcialam wynajac, jakbym musiala placic podatki to by mi chyba tylko na oplacene wody starczyło.

Gość 23213213
a co ona mówi w ogóle? za mało danych , nic nie wiadomo z tego co piszesz, oczywiscie ża kradziez laptopa to idiotyczna porada, ale wywalic ją mozesz w kazdej chwili odradzam wynajmowanie bez płacenia podatku, wychodzi drozej, bo kazdy potem moze szantazowac ze doniesie, albo rób umowę na uzytkowanie, podatek od wynajmu to tylko 8%

Gość ali68
ludzie znam cwaniaczka co nie placi za wynajem od 16 miesiecy to nie zart zgadnijcie od kogo wynajmuje od adwokata jelop nie wie co ma zrobic wyobrazacie sobie cos takiego

Gość ali68
ludzie znam cwaniaczka co nie placi za wynajem od 16 miesiecy to nie zart zgadnijcie od kogo wynajmuje od adwokata jelop nie wie co ma zrobic wyobrazacie sobie cos takiego przychodzi pan aowokad prosic grzecznie opieniadze cwaniaczek odpowiada krotko ma spieprzac bo go psem poszczuje ha ha totalne jaja

Gość pcld
To niech pan adwokat jako właściciel nieruchomości, rozwiąże umowy z elektrownią i gazownią, Ciekawe jak długo cwaniak wytrzyma.