Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelajna____

szkła kontaktowe, suche oczy

Polecane posty

Gość ewelajna____

witam! 3 tygodnie temu byłam u okulisty po szkła kontaktowe. Lekarz dał mi szkła miesieczne, w opakowaniu jest 6 takich szkieł. Wszystko było dobrze, dopiero 3 dni temu zauwazyłam, ze szybko mi oczy schna, czuje takie parcie, tak jakbym gorzej widziała (wada sie pogłebiła) ogólnie przeszkadzaja mi w tym oku. Dodam, ze szkła nosze codziennie i czasem nawet przez caly dzien, tylko jak w domu jestem to ubieram okulary. Watpie zeby po 3 tygodniach pogłebila mi sie wada... moze to juz czas zeby wymienic? Pierwszy raz mam kontakt z szkłami kontaktowymi dlatego pytam...

Gość ewelajna____
podnosze

Gość .wredna jędza
Nieprzyzwyczajone oczy - staraj się nosić je dość krótko i stopniowo wydłużać czas noszenia. Możesz też zakraplać sobie kropelki po zdjęciu szkieł. :)

Gość ewelajna____
a z tym ze gorzej widze czasem? to spowodowane ze sie wada poglebila?? po 3 tygodniach? czy wlasnie przez to ze suchosc w oczach?

Gość .wredna jędza
Skontrolowałabym to, ale pewnie przez suchość. Ja też tak miałam na początku, zaczynałam od dwutygodniowych. Soczewki noszę od dobrych sześciu lat, obecnie PureVision - takie, które wkłada się i wyjmuje po miesiącu, śpi się w nich itd. Wygodne :) Tylko wyjmuję je tak naprawdę częściej, żeby zmyć osad białkowy i tak dalej, choć podobno nie jest to konieczne.

Gość I tak
Tylu was tu jest,a czy ktos trenuje oczy,okularami "oczy pszczoły"???

ja na początku noszenia szkieł kontaktowych ciągle musiałam zakraplać oczy, bo nie mogłam wytrzymać, choć ponoć miałam jakieś superoddychające soczewki.. teraz używam ich tylko od "wielkiego dzwonu" i jest ok ;)