Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o przepis na..

Co smacznego z kapustą kiszoną ?

Polecane posty

Gość proszę o przepis na..

:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Bigos kobieto -smaczny,staropolski bigos

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kocham kapuste kiszona
z normalnym obiadem, ziemniaczki z kotlecikiem, obojetnie czy schabowy, piers z kurczaka czy mielone. kocham, kocham.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
jest sezon grzybowy :D kapusta z grzybami, pierogi z kapustą i grzybami, krokiety..... a pogoda idealna na wycieczkę grzybobraniową

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość To zależy ...
Ja robię pierogi z kapustą i grzybami, krokiety z kapustą i pieczarkami, kapuśniak, kapusta na gęsto z grochem, no i surówki. A DOBRY bigos jest ............. kosztowny i ciężkostrawny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym zrobiła bigos
albo kwaśnicę z żeberkami mniam! ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl;
plastry karkówki rozbić,nałozyc garsc kiszonej kapusty i 2 suszone sliwki,zawinac jak zrazy ,spiąć wykałaczkami,podsmazyc roladki na patelni,przełożyc do garnka ,podlac woda + przyprawy i podgotowac.Ew sos zagęścić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oddaj fartucha dobre he he
pierożki ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żeberka wieprzowe zapiekane
z kapustą kiszoną , mniam albo taki bigos tradycyjny z wiejską kiełbasą albo kwaśnica

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uwielbiam kapustę
kwaszoną, robię rożne dania. Oprócz bigosu, pierogów, zeberek pieczonych polecam zapiekankę. Ziemniaki w krążki (lekko podgotowane) włozyć do naczynia żaroodpornego, na to mięso mielone podsmażone (doprawione jak kto lubi), na to kapusta kwaszona podgotowana (ok. 0,5 godz) i odciśnięta (czyli ma być bez wody, sama kapucha), na to resztę ziemniaków. Polać śmietaną (ja używam 18% kwaśnej). Ziemniaki doprawiam przyprawą Prymat do ziemniaków. Piec ok 40 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kapusta kiszona nadaje się także do surówki. Ja na przykład uwielbiać jeść rybę z surówką z kapusty kiszonej, marchewki i zielonej pietruszki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o kwaśnica jest super
ja robie na świeżych żeberkach i wędzonym boczku, jest boska! :) Mąż uwielbia, ja również. Taka prosta i taka smaczna zupa a przede wszystkim sycąca. Podaję obowiązkowo z ziemniakami ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kapusta
a jak robicie kwaśnice? czy kwaśnica to kapuśniak? nie śmiejcie się, dopiero zaczynam w kuchni a taki kapuśniak to bym zjadła. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Może kapuśniaczek, pyszne dani zwłaszcza dla kobiet w ciąży, którym che się na kwaśne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kapuśniak z kapusty
kwaszonej robię tak: płuczę kapustę, kroję (bo długa jest;) wrzucam do gara, zalewam wodą. Stwaiam na kuchenke;) Dodaję żeberka, przyprawy:sól, pieprz czarny (kilka ziarenek), ziele angielskie (2-3 ziarenka), liśc laurowy. Gotuję, aż żeberka będą miękkie. W drugim garnku gotuję ziemniaki w małej ilośći wody, pokrojone w kostkę (jak na zupę). Jak ziemniaki będa miękkie dodaję go kapusty, przyprawiam czosnkiem( jeden ząbek, jeśłi ktoś lubi;) Pogotuję chwilę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyrywac jak trzeba
kapuśniak z kapusty- a dlaczegop płuczesz kapuste? Przeceiz wypłukujesz z niej najwazniejsze składniki. Jak jest ciut za kwasna,to wiecej wody mwarzyw dodac,wtedy tej kwasowosci nei bedzie tak czuc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wyrywac jak trzeba
kapuśniak z kapusty i żeberka ,najlepiej wędzone podgotowac jakies 30 min ,a dopiero potem włozyc kapuste .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda kapusta
dzięki :) a czy ewentualnie żeberka można zamienić na coś innego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama 3latki
golonka gotowana w kapuście kiszonej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwasnice robi sie tylko i wyla
cznie na wedzonych zeberkach z odrobina mięsa z kaczki lub gesi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krapulindo
kwasnice nie robi sie TYLKO I WYLACZNIE nijak. jak przy kazdym daniu sa rozne wersje i wazne, zeby kregoslup danie byl ten sam, a nie klocic sie kogo wersja jest jedyna i wylaczna :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ijsdshjsdhjjf
do osoby ''kwasnice robi sie tylko i wyla " widocznie mało jeszcze wiesz 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szoque!
zwyczajowo osoby ktore uciekaja sie do tak ekstremalnych zwrotow jak "zawsze", "nigdy", "tylko i wylacznie", "jedyny prawdziwy ..." malo jeszcze przezyly i widzialy ;) daje sie to wytlumaczyc mlodym wiekiem. jezeli zas sa to osoby starsze, mozna juz mowic o ograniczeniu umyslu ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×