Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaburzonna

TARA czy jest w PL takie imię żeńskie?

Polecane posty

Gość zaburzonna

czy moge tak nazwać córkę tzn. czy jest wpisane do spisu imion w pl imię Tara? ktos wie?

Gość tttttarrrrrrrrrrrrrrrrra
tara -waga opakowania

Gość taka inna niz wszystkie inne
na mojej ulicy byly 3 charakterystyczne psy. Cześ (Czesław) Waldi (waldemar) i.. Tara... skoro ludzie nazywaja psy ludzkimi imionami nie widze przeciwskazan, zebys nazwala corke Tara.. poza tym, w kosciele katalickim, co dziwne, ksiadz udzielajacy chrztu moze sie sprzeciwic.. nie raz z tym sie spotkałam (w stosunku Do imienia Jessica mial obiekcje, ze musi byc pisane po polsku. dziewczyna ma na imie Dżesika-tragdedia;/). Tara to ladne imie, przyznaj sie, jestes fanka TrueBlood(Czysta Krew)?:) Poza tym mozesz dziecku nadac imie jakie Ci sie podoba, osobiscie znam jednego Solidariusza, kojarzy sie bezczelnie z Solidarnoscia;)

Mnie Tara bardzo miło kojarzy się z "Przeminęło z wiatrem", ale nie jako imię.

Pierdzielicie ze tak psy nazywaja a ile Kubusiiow jest psow ,kotow i ludzie daja tak dzieciom na imie? mojej ciotki 20letnia corka ma na imie Tara...malo spotykane imie ale nie jakos sensacyjne...lepsze od Nikoli czy Jesicki

Gość a jak bedziesz na nia
bedziesz na corke TARKA wolac?:)

Ale imię Kubuś jest od dawien dawna przyjęte jako normalne imię. A Tara chyba nie... Ja się nie spotkałam. Tara to dla mnie waga opakowania, nic więcej. Ale już nic dzisiaj mnie nie zdziwi :)

Gość pitulinka
A dla mnie Tara tp jeszcze taka do prania ;-)

Nie wiem czy jest wpisane ale myślę że to można gdzieś sprawdzić dzwoniąc do urzędu stanu cywilnego ??? ale tu masz link do ustawy która reguluje nadawanie imion,,,, zawsze możesz wybrać dwa imiona , i jeżeli w urzędzie będą robić problemy to wtedy podać to drugie, ( wybrać bardziej pospolite ) Mnie Tara kojarzy się z serialową Tarą Wells z serialu Powrót do edenu :) i fakt z imieniem psa , koleżanka miała taką sunię :) Ale Ja miałam Maxa a to imię , w Postaci Maksymilian też jest nadawane często. w skrócie właśnie Max , albo znajomi mają Ninę a też to imię się teraz coraz częściej nadaje . Więc myślę że możesz próbować.

Gość gość
Może spóźnione, ale odpowiem. Nie ma w Polsce, aczkolwiek jest w Irlandii. Bardzo ładne swoją drogą.

Gość gość
Tara taj ma ba imię moja koleżanka jest żydowka mieszkamy we Francji