Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malinowamamba20

Key logger

Polecane posty

Co moze byc przyczyna pojawiania sie bledow wszystkich programow, tzn przegladarek, skype. Nastepnie nie idzie ich ponownie uruchomic, bo komputer sie resetuje. Dysk sprawdzony, jest okej, wirusow ani zadnych smieci na nim nie ma, wszystkie pliki z bledem usuniete lub naprawione.

Gość wrzuc to ip
http://www.whois.net/ masz ip wklej na tę stronę co podaję, najprawdopodobniej poda ci dostawcę neta.Jeśli wiesz prawdopodobnie kto ci to wrzucił, będziesz miała miasto dla potwierdzenia.

Gość do Dominik
a jeśli ktoś przesłał keyloggera to czy możliwe sprawdzenie kto przesłał? i drugie pytanie, czy ta sama osoba, która przesłała może także usunąc tego keyloggera?

Gość Dominik N
Na pocieszenie dodam, że mi często Norton Internet Security(antywirus) wyświetlał taki komunikat. Okazywało się, że w ciasteczkach przeglądarki były zapisane loginy i hasła z onetu i to od tego:)

Gość Dominik N
Może go usunąć bez problemu. Ciężko jest namierzyć dobrego włamywacza, ponieważ sprytnie się maskuje, nie pozostawia większych śladów po włamaniu. Dodatkowo może korzystać ze zmiennych adresów ip. Mac adres karty sieciowej też może zmienić na czas włamania. Krótko: Szanse są, ale marne:)

Gość do Dominik
mam jeszcze jedno pytanie, czasem uruchamiam sobie menadzer zadan i sprawdzam kotre procesy obciazaja systyem, kilkakrotnie mialam sytuacje, w ktorej aplikacja do kamery wskazywala ze obciaza CPU a ja u siebie jej nie wlączalam..., czy moze dzialac ta aplikacja bez mojego uruchamiania?

Gość wrzuc to ip
typowa baba , jak napiszę nicka rafał to uwierzysz ? To co piszę Dominik to prawda, ale psudohackerzy też się trafiają .Podało ci dostawcę? Miasto? Zgadza się z osobą , którą podejrzewasz?

Po 1 to mnie nie obrażaj :/ A po 2 skąd mogę wiedzieć kto chciałby znać moje hasła do poczty i innych dupsów . Nie zgadza się , chociaż sama nie wiem ....

Gość Dominik N
Co do adresu to nie sądzę, aby ktoś podrzucając oprogramowanie nie zabezpieczył się przed namierzeniem no chyba, że jest idiotą. Hm a czy przypadkiem kamera nie uruchamia się przy starcie systemu i działa podczas jego pracy?

Gość Dominik N
do :)))) A jakiego systemu operacyjnego używasz? Windows XP, Vista, Seven. O Linuxa nie pytam bo tam takich błędów nie ma.

Gość do Dominik
nie bardzo wiem co masz na myśli, ta aplikacja zawsze sie pojawia, chodzi mi o to, ze kiedy u siebie włącze kamerke, w menadzeze zadan ta aplikacja pokazuje, ze obciąza procesor CPU (np. 06) kiedy jej nie uzywam wskazuje 00. Czasem ta aplikacja obciaza procesor CPU - pomimo tego, że nie właczam kamery. Mam nadzieje, ze wiesz co mam na myśli.

Mam XP :) i naprawde nie wiem, co moze byc tam juz grane, wszystko robilam, co moglam.

Gość znowu 10 osób pisze..,
przestan panikować nikt Ci przez gg keyloggera nie wyslal przede wszystkim musiałabyś odebrac plik wykonywalny i go odpalić. nawet gdyby Ci zbindował trojana z plikiem np. graficznym lub podesłał link z exploitem to i tak na nic mu ten trojan bo rozmowa przez gg przechodzi przez serwer gg i nikt nie zna twojego adresu aby się połaczyć z trojanem. kursor zwalnia od zaśmieconego ramu a nie od trojana. gdyby program sam coś wysyłał np. na maila to każdy program by go wykrył. podpisujesz się pewnei tym samym podpisem an danych stronach i ktoś zwyczajnie przeczytał co tam w necie śmiecisz albo haslo do maila to twoaj data urodzenia albo inne potocznie stosowane. 10 % mezczyzn ma haslo "dupa" drugie 10% "qwerty" kobiety tez maja jakies swoje czesto stosowane slowa. ot caly sekret skad ktos zna twoje maile. poza tym prawie kazda poczta ma date ostatniego logowanai nie loguj sie i sprawdz. na twoja prosbe admin bez problemu poda z jakiego ip bylo ostatnie logowanie jesli skrzynka ci teog nie pokazuje. moim zdaniem ktos cie podpuscil i sobei zazartowal a ty jak ten pelikan. mozna za pomoca konsoli i polecenia netstat sprawdzic z kim sie laczysz w danym momencie albo czy ktos nie nasluchuje na portach ale nie bede pisal jak bo jak zobaczysz tam 10 polaczen inicjalizowanych przez to forum(jest tu duzo reklam i programow sledzacych w ktore klikasz) to bedziesz swiecie przekonana ze to jacys zlodzieje :D majac otwartych kilk stron to dostaneisz zawalu bo bedzie tam z 20 adresow :D

A czy ja panikuję ? Chcę to usunąć i tyle .Chyba nie myślałeś , że bd zajmować się takimi dupsami . A tak w ogóle to słucham rad Dominika :) Przydadzą się na kiedyś tam a jak Tobie nie pasuje , że ludzie odpowiadają sobie w tym temacie na konkretne pytania związane z komputerami (nie każdy jest taką alfą i omegą jak TY ) to nie pisz .

Gość Dominik N
Zrozumcie, że naprawdę ciężko jest coś określić na odległość. Informatycy mają swoje sposoby, programy a przede wszystkim wiedzę(przynajmniej niektórzy) i z takimi problemami radzimy sobie w kilka minut, ale jest jeden warunek mianowicie musimy mieć fizyczny kontakt z maszyną tzn. usiąść przy komputerze i zobaczyć co się dzieje, zrobić kilka testów i wtedy można powiedzieć coś więcej. W pierwszym przypadku nadal polecam Combo Fix'a. W drugim natomiast proponuję przeinstalować system tzn. zrobić reinstalację bez utraty danych(naprawa systemu). Z własnego doświadczenia wiem, że XP lubi bez przyczyny szwankować. Przyczyn błędów programów mogą być dziesiątki. Powodzenia życzę w naprawach! W razie pytań piszcie!

Gość Dominik N
Kamerką się nie przejmuj, bo sterownik pracuje cały czas mimo, że sama aplikacja nie jest uruchomiona. Jeżeli masz diodę kontrolną na kamerce to obserwuj czy się świeci. Jeżeli tak znaczy się, że jest włączona. Moja sąsiadka miała taki problem. Raz się kamera sama uruchamiała, raz nie.

Ah, ja juz tam jednak wole nie kombinowac, zaniose komputer do jakiegos specjalisty. Chociaz w tym tygodniu, odkad tak sie dzieje, nauczylam sie wielu przydatnych rzeczy :) dziekuje za odpowiedz i zycze milej nocy.

czy moze dzialac ta aplikacja bez mojego uruchamiania? - to nie do mnie pytanie ale tak to możliwe ale ktoś musiałby ci zainstalować sterowniki które sam napisał.ja bym to wykluczyl bo do teog musialby byc jeszcze transfer powyzej 10Mb aby to sie wysylalo non stop. dostawca netu by go blokowal poza tym jest jeszcze wiele tych ale. spokojnie mozesz to wykluczyc jakby ktos potrafil takie rzeczy i byl przestepca to by czyscil konta masowo ludziom kupil sobie tabum lasek i patrzyl im w oczy na zywo a nie przez kamerke w oczy wirtualnej kafeterianki. ogladacie golych facetow sciagacie przy tym jakies smieci kompy wam zwalniaja a pozniej macie jakies omamy ze to wlamanie :P zastanowcie sie po co ktos mialby sie wysilac i wlamywac do komputera jakiejs kafeterianki :D przeciez cycki pokazujecie na forum i pytacie czy nie za duze/male,piszczcie ilu facetow mialyscie lub nie mialyscie,co jecie na obiad, jakiego penisa ma was facet, piszecie tu takie rzeczy ze normalny czlowiek by przyjaciolom nie powiedzial,opisujecie kazda godzine zycia, jestescie tu prawie caly czas po cholere ktos mialby dwa razy czytac i ogladac to samo :D to forum juz wam doszczetnie mozgi zrylo, popadacie w schizofrenie i wydaje sie wam ze was sledza :D

Gość Dominik N
Wzajemnie miłej nocy! ;)

Gość znowu 10 osob pisze ,..
jestem pedalem i rzucil mnie chlopak

Gość 40 zeta za godzine
idioci tu siedzą to widać , po pytaniach typowe blond maciory z kafe

Gość znowu 10 osob pisze,..
spierdalaj ja biore stowe

mozan wylaczyc diode do teog potrzebny jest wlasny program a nie fabryczny sterownik.problem jest przesylanie obrazu dlatego takich rzeczy nikt nie robi. w panstwach gdzie internet jest szybszy i ten problem wystepuje laptopy na kamerce maja specjalna zasuwke w polsce mozna tez juz takie kupic ale to bardziej ze wzgledow marketingowych niz faktycznej potrzeby. doradzam jeszcze raz isc spojrzec w lustro i zastanowic sie czy ktos kto w 2 minuty moze sobei w necie pogladac brunetki/blondynki/male/duze/biale/czarne/zolte do wyboru do koloru bedzie chcial ogladac wlasnie ciebie :P chyba ze za toba na scianie wisi scisle tajny projekt nowej kampanii marketingowej miedzynarodowego koncernu ale wtedy by cie tu nie bylo :D

nie dosc podszywie ze gadasz sam z soba to jeszcze pode mnie sie podszywasz :D doradzam wstrzemiezliwosc bo jestem pamietliwy i jeszcze kiedys zrobie ci "psikusa" :D