Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skonczona idiotka

jaka praca bez studiów?

Polecane posty

Gość skonczona idiotka

?

Gość soulsoul17
praca w sklepie , solarium ,supermarkecie, magazyn etc :) nic specjalnego bez większego rozwoju i tak do końca. ja oczywiście nie gardzę taką pracą bo wszędzie można dostać awans ale oczywiście nie dostaniesz bo w każdej pracy są kryteria i trzeba mieć wyższe wykształcenie. dużo babek które pracują w bankach, biurowcach , bibliotekach muszą wybrać się chociaż na zaoczne studia aby się utrzymać w tej pracy albo zeby dostać podwyżkę. są to panie które dawno kończyły mature i niestety młode wygryzają. trzeba ciągle się doszkalać żeby ktos Cię nie dogonił.

Gość matłoka
zamiatanie ulic

Gość nheaven
artystą (rysownik, muzyk, grafik komputerowy itp)

Gość Elka wszystko załatwi
w sklepie na kasie czy w galerii w jakimś butiku nic lepszego raczej nie znajdziesz

Gość gość
mysle ze wazniejsze jest czy z zawodem,to czy ze studiami czy bez mniej wazne

Gość gość
wiecie co, ja nie wiem czemu niektórzy tak się uczepili tych studiów. Moja siostra ukończyła naście lat temu zawodówkę. Pracuje w zwykłym sklepie całodobowym, zarabia około 1700-1900zł. Normalna robota, praca na zmiany jest fajna bo może sobie rano wyskoczyć na zakupy, na poczte - nie trzeba brać wolnego. Zawsze może się z koleżankami zamienić na zmiany jak jest potrzeba. Ma kontakt z ludźmi, pośmieje się, pogada, poplotkuje. oczywiście są i ćwoki ale po tylu latach człowiek się przyzwyczaja i nie robi to wrażenia. Natomiast nasza znajoma - ukończyła studia, pracuje w sądzie za 1500zł z zastrzeżeniem że nie wolno jej nigdzie dorabiać, nie dostaje żadnych dodatków na święta, nie obchodzi się w sądzie żadnych drobnych świąt typu urodziny czy dzień kobiet. To jest moloch w którym nikt o nikim nie pamięta. Musi być dyspozycyjna, tzn. tam nie można się z nikim zamienić, jak już to musi brać wolne. Sama przyznaje że nie jest zadowolona z tej pracy. Ludzie ogarnijcie się - studia to nie wszystko. No chyba że ktoś myśli że w dzisiejszych czasach praca w sądzie albo ukończenie studiów to prestiż - to w takim wypadku niech tacy ludzie ida i robią te studia ;P

Gość gość
niektórzy mają większe ambicje niż praca w spożywczaku jak Twoja siostra :O

Gość skonczona idiotka
ale ja nie umiem nawet pisać i jestem koszmarnie gruba :(

Gość gość
Ja jestem fryzjerką i kocham swoją prace! Mam 22 lata i sama się utrzymuje, większość ludzi w moim wieku jest na studiach i biorą kasę od rodziców. Zarobki w tym zawodzie moim zdaniem sa bardzo dobre, zwłaszcza jak się ma swój własny salon. W tym zawodzie też sie da rozwijać, jest mnóstwo różnego typu konkursów czy międzynarodowych zawodów ;)

Gość gość
I praca w salonie nie jest jedyną możliwością, fryzjer jest poszukiwany przy pokazach mody, sesjach zdjęciowych, przedstawieniach w teatrze itp. :D Fajna robota, mówię Wam!

Gość gość
a co niby jest ambitnego w przynoszeniu kawy swojej przełożonej, uzupełnianiu sterty papierów za siebie i przełożoną oraz wklepywaniu spraw sądowych w klawiaturkę do kompa? sorry ale co w tym jest ambitnego? ulegasz bardzo stereotypowemu myśleniu. Myślisz sobie że jak ona chodzi do pracy w koszuli i eleganckich spodniach lub spódnicy i porusza się (mija na korytarzu) prawników, sędziów itp to jest jakaś lepsza? Z nich dwóch to moja siostra jest zadowolona ze swojej pracy, z wypłaty, przychodzi umiechnięta, nie jest wiecznie zestresowana ilością roboty jaką zawaliła ją przełożona. jeśli tak postrzegasz AMBICJĘ to współczuje mentalności

Gość gość
up

Gość gość
Własnie, szkoły policealne to dobre rozwiązanie i nie powinnismy sie tutaj stresować tym ze nie mamy studiów, bo zawsze mozna trafic na ciekawy kierunek.

Gość gość
Ja po socjologii na studiach miałam problem ze znalezieniem pracy i musiałam jeszcze iść do szkoły policealnej, ja akurat wybrałam Cosinusa. I po skończeniu turystyki dostałam prace. Wiec studia pracy nie daja.

Gość gość
prostytutka

Gość gość
No nie wrzucałabym wszystkich takich szkół do jednego worka, bez przesady. A Cosinus własnie ma bardzo dobre opinie.

studia to nie gwarancja szczęscia, moja siostra bez studiów pracuje w banku, na dobrym stanowisku, po przejściu paru szkoleń .

Gość gość
Chyba własnie zawsze jest jakies wyjście, zwłaszcza jesli nie dostaniemy sie do wybranej przez nas szkoły- pozostają policealne chociazby takie jak własnie Cosinus.

Gość gość
Studia be. Studia nie są dla wszystkich. Po każdym kierunku można znaleźć pracę pod warunkiem, że nie przejechało się na samych trojach i robiło się staże, wolontariatu, uczestniczyło w kołach naukowych. Jak ktoś nie ma ambicji aby się uczyć i rozwijać całe życie to powinien znaleźć sobie statyczna prace, w której tak jak Pani wyżej mówi, bedziesz mogła sobie spokojne życie prowadzić. Dobrze jest mieć kursy, szkoły policealne, bo masz zawód. Musisz znaleźć coś dla siebie albo próbuj i zobacz co Ci się podoba.

Gość gość
To prawda. Tutaj na pewno warto skierować swoje zainteresowania na ten kierunek bo jest zdecydowanie bardzo ciekawy.

Gość gość
mój syn niezbyt dobrze uczył się w szkole, został stolarzem, robi ludziom kuchnie na wymiar, szafy, półki, ma dużo zamówień, zarabia różnie , najmniej 4 tys , dwa razy było po 25 tys miesięcznie inni koledzy którzy w szkole się dobrze uczyli,pokończyli studia i szukają jakiejkolwiek pracy nawet za tysiąc coś żeby coś mieć bo jak na razie rodzice ich utrzymują , wielu z nich pali trawe i siedzi przed kompem nocami

Gość gość
Mam pytanie, czy znacie te szkoły i czy może ktoś z Was chodził do nich na jakiś konkretny kierunek ? Czy one rzeczywiście są bezpłatne ?

Praca bez studiów? na budowach, przy kopaniu rowów, budowie autostrad, torów kolejowych, mostów, w kopalni węgla, w kamieniołomach :)

Gość gość
Tak naprawde Cosinus to rzeczywiście bardzo dobra szkoła i na pewno kazdy znajdzei tutaj jakiś fajny kierunek dla siebie.

Gość gość
wywóz szamba jako szamber.

Gość gość
Ja chodziłam do policealnej, na darmowy kierunek technik BHP. Jednak ostrzegam, moje kumpele, które poszły np. na fryzjerstwo i miały czesne do zapłaty, bardzo krótko po rozpoczęciu roku czesne zostało podniesione i to znacznie! Plusem takiej szkoły jest to, że na koniec zdaje się egzamin państwowy a nie, jak na studiach, każda uczelnia ma swoje kryteria oceny. Ja na egzaminie miałam za zadanie sporządzić protokół powypadkowy, zdałam najlepiej z wszystkich, no ale ja jestem mądra :)

Gość gość
Dokładnie sie z Tobą zgadzam. To bardzo dobra szkoła i wydaje mi sie ze tutaj na pewno skończenie takiego kierunku też pozwoli nam znalezc dobrą prace.