Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc.

Nowoorodek niechce spać - co robić?

Polecane posty

Gość prosze o pomoc.

Mam 2tyg dziecko i wielki kłopot. Moja córeczka jak się już rozbudzi ma problemy z uśnięciem. Nie pomagają rączki, noszenie, kołysanie - zupełnie nic. Mała nakarmiona,przebrana nie ma kolek a morduje się z nią 2-3h by poszła spać. Na spacerze w wózku też nie usypia, w samochodzie to samo. Czy ktoś miał podobny problem?

Gość pitulinka
"mordujesz sie z nia" ???? Moze nie potrzebuje tyle snu, co ty bus chciala.

Gość no to ile godzin dziennie
sypia? Jeśli nie płacze, to co ci przeszkadza że nie śpi? Położyć w łóżeczku, powiesić jakąś zabawkę nad głową i niech sobie leży

Jak nie chce niech nie spi . Widocznie nie potrzebuje tyle snu . N?iech sobie lezy sama grzecznie ;) Po co na siłę usypiać...

Gość prosze o pomoc.
poleży sama 10 min i wyje by ja wziąć na ręce. Uśnie odkładam ją 5min i ona już nie śpi. Tylko na rękach dłużej pośpi ale nie chce jej do tego przyzwyczajać bo mam już 1dziecko.

Hej. Jestem mamą 3-miesięcznej Ruby. Miałam ten sam problem. Pierwszy miesiąc życia mała spała tylko na naszej klatce piersiowej, w dzień i w nocy :/ ponieważ nie chciała leżeć sama. Poszłam do lekarza i rozmawiałam z położną, powiedzieli, że to normalne i że dziecko potrzebuje ciepła. Po 1-szym miesiącu minęło jak ręką odjął :) Mam nadzieję, że i tak będzie w Twoim przypadku. Wytrwałości życzę :)

dwu tygodniowe dziecko nie "wyje żeby je wziąc na ręce" - to jest maleństwo straszne, które potrzebuje kontaktu fizycznego z matką i dlatego płacze, zreszta to jego jedyna forma komunikacji...manipulacja, jaką insynuujesz jest niemożliwa dla tak malutkiego dziecka

Gość pitulinka
To mozesz sprobowac zrobic jej takie "gnazdko" w lozeczku lub wozku. Jakis miekki kocyk na spod i drugi kocyk zwin w rulon i zrob z niego wlasnie cos na podobienstwo gniazda, zeby dziecko nie mialo otwrtej przestrzeni. Jak dziecku bedzie ciasno to bedzie czulo sie bepieczniej i pownno tez lepiej spac. Sa tez takie zniazdka na allegro...