Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cersie

Szczepienia!!

Polecane posty

Gość cersie

Witam, mam pytanko, w związku z nowelizacją ustawy o szczepieniach. Mam 14-sto miesięczną córeczkę, w czwartek wypada nam planowe szczepienie na odrę-świnkę-rózyczkę. Już wczesnieniej postanowiłam, że chce to szczepienie odwlec w czasie ale nie rezygnować z niego zupełnie. Zamierzam zaszczepić dziecko jak skończy dwa lata. Stąd własnie moje pytanie, czy ktoś wie, jakie teraz obowiązują procedury w przychodni? czy wystarczy, ze napisze odroczenie od szczepienia, czy moze ta nowelizacja odbiera mi taki prawo i mogą zmusić mnie do zaszczepienia dziecka zgodnie z obowiązujacym kalendarzem szczepień?? Prosze o opinie lub relacje z własnych doświadczeń w tym temacie. Z góry dziękuję.

Ja swoje dziecko szczepiła na kazde szczepienia nawet dodatkowe, ale czasem choroba nam przeszkodziła i były opóźnienia więc na pewno warto na bieżaco i nie odraczać bo potem będzie za późno.

Gość mama123
Do anija 21 Pragnę zaznaczyć,że każde dziecko inaczej reaguje na szczepienia. Tak naprawde to rosyjska ruletka. PRZESTRZEGAM MAMY PRZED SZCZPIONKAMI SKOJARZONYMI, JA NIESTETY ZAUFAŁAM LEKARZOWI I ZASZCZPIŁAM SZCZEPIONKĄ 5 W 1 Szczepienie pierwsze odbyło się w 5 miesiącu ( dużo po czasie),dziecko zniósło je bardzo dobrze. Kolejne po 6 tyg ( 5 W 1 ). Niestety po tym szczepieniu PRZESTAŁO GAWORZYĆ, BYŁO W CIĄGŁYM PĘDZIE RUCHOWYM, PRZESTAŁO SIĘ śMIAĆ, CIĄGŁY PŁACZ, SEN PRZERYWANY TAKIM WYCIEM JAKIE WYDAJĄ PIESKI, I WIELE INNYCH .... Dzięki Bogu po ok. 4 tyg objawy w ciągu jednego dnia ustąpiły. Neurolog powiedział, że nastąpiło jakieś porażenie. Tylko niepojęte jest to , ze każą nam kontynuować szczepienia. NIE PISZE TEGO PO TO BY KOGOKOLWIEK STRASZYĆ TYLKO ZMOTYWOWAĆ DO PRZEMYŚLENIA TEMATU