Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berk_mieszkano

Council flaty - Berkshire

Polecane posty

Gość berk_mieszkano

Hej! Czy długo czekaliście na mieszkania z councilu w Berkshire. Pytam bo sami się o takowe staramy (mamy z mążem dwie córki - bliżniaczki) w Reading, ale pomyslałam że może gdzieś w Berku są miejscowosci gdzie łatwiej się dostaje - mąż i tak ma mobilną pracę, ja mogę dojezdzać a mamy już dość tułania się po wynajmowanym... Dodam że kupno nie wchodzi w grę - brak zdolnosci kredytowej... Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek odp...

Gość KateMidd
No możesz spróbować w innych miejscowościach. Nie wiem jak jest w Reading, ale jeśli czeka się długo a ty jesteś gotowa ewentualnie dojeżdżać to czemu by nie? Podobno w mniejszych jest łatwiej

Gość alesiux
a nie ma przypadkiem tak..ze musi cie cos wiazc z danym councilem.np praca lub to ze mieszkasz tam... anie bo ja chce ten council to ide skladam sobie tam aplikacje -no bez jaj ludzie :D

Gość Pytankooooooooo
Mieszkam w berkshire i 2 lata czekam na 2 bed, miesiac temu jak dzwonilam do councilu powiedzieli ze jeszcze 3,4 lata poczekam z tym ze ja nie zaznaczalam ze wszystkie areas mnie interesuja (nie chce z dziecmi mieszkac gdzie wiem ze odbywa sie handel narkotykami, zabojstwa itp). Ostatnio rozmawialam z znajomymi roznymi i niestety malo kto przeslakuje ostatnio na lepsze pozycje, nie ma wolny ch domow i mieszkan za bardzo i niestety ale raczej wiekszosc ok4 lat poczeka. Oczywiscie inne warunki maja osoby po 50rz i z jakims stopniem niepelnosprawnosci, znam taka osobe ,dostala po roku mieszkanie.

Gość Pytankooooooooo
No ale trzeba chyba raczej mieszkac w berkshire. Jesli juz u siebie czekasz i sie przeprowadzisz to nie zaczynasz czekania od nowa tylko gdzies cie tam wpasuja, ale jak oni wtedy to wyliczaja na ktore m-ce wpasowac to nie wiem.

Gość Pytankooooooooo
A przepraszam zle napisalam , ja jeszcze 3-4 lata poczekam ale ogolnie to z 6lat sie czeka, powaznie! Jeden znajomy zaznaczyl wszystkie mozliwe areas i wywialo go dalekooo ale mu noe zalezalo i czekal jakos 2 lata tylko, ale jak wyglada to jego mieszkanie to nie wiem i jaka okolica.

W reading na council estate tez bedzie sie odbywal handel narkotykami, bo niestety council:o a tak naprawde to darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada:o Najlepiej na gotowe I ze darmo, a rodziny harujace jak woly majo guno, o przepraszam swoj honor :o

Gość Pytankooooooo
Hmmmm. Mam mozliwosc starania sie o mieszkanie to staram sie. Mam mozliwosc wybrania okolicy to korzystam z tego. Jesli ktos ma mozliwosc zakupu mieszkania to swietnie! Ja nie nam takich pieniedzy. Pozdrawiam