Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaakskska

Allegro naliczyło mi podwójną opłatę za wystawienie samochodu

Polecane posty

Gość kaakskska

mam problem, wystawiłam auto za pośrednictwem "otomoto", zapłaciłam za to od razu przelewem, po czym niedawno dostałam ponaglenie od allegro do zapłacenia rachunku, zdziwiłam się, po nic nie wystawiałam. okazało się, że allegro naliczyło mi tą samą sumę do zapłaty za to samo ogłoszenie :/ próbuję się z nimi dochodzić, ale jak grochem o ściane :/ jakbym pisała maile z jakąś maszyną, a nie z myślącym człowiekiem. OtoMoto nie jest mi w stanie pomóc, jedynie potwierdzają, że za ogłoszenie płaciłam. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? i dlaczego w ogóle domagają się ode mnie pieniędzy? Był ktoś z Was w podobnej sytuacji?

Gość lingaa
Mój kumpel miał identyczna sytuację jakieś półtora roku temu i do tej pory nie odzyskał pieniędzy. teraz to nawet już chyba przestał do nich pisać bo tak jak mówisz, to i tak nie przyniosło skutku - jakby walić grochem o ścianę. Żeby zapobiec takim sytuacja fajnie jest skorzystać z usług firm typu sprzedamgo.pl - gdzie płacisz 30 zł, a oni w tych pieniądzach wystawiają ogłoszenie na 20 różnych portalach - w tym otomoto i allegro. A tobie udało się już coś załatwić w tej sprawie?

Gość kaakskska
nic nie załatwiłam, zapłaciłam, bo miałam już dość pisania maili z tymi 'maszynami' w kółko cytującymi to samo... odpuściłam, niech się cieszą złodzieje...

A ja miałam taką samą sytuację przy sprzedaży laptopa i nawet tego nie zauważyłam dopiero kiedy po kilkunastu dniach przysłali maila z przeprosinami i informacją że zwrócili niesłusznie pobraną opłatę

Gość kafka345
Szkoda nerwów z allegro, sama miałam z nimi wiele przejść i w gruncie rzeczy podobna sytuacja, pieniedzy jeszcze nie odzyskalam. Lepiej poszukać na innych stronach czegos. Tak jak ktoś napisał, sprzedamgo.pl jest fajną opcją. Korzystałam i wystawiłam tam ogłoszenie. O wszelkich kosztach informują z góry, więc nie ma później żadnych dziwnych jazd. I na dodatek auto sprzedaje się wyjątkowo szybko, bo po niecałym miesiacu - przynajmniej u mnie tak było :)

Gość gfwrgwrewtre
spieprzaj z tym spamem matole od sprzedamgo🖐️

Gość dasauto
Dobry portal, który został z darmowymi ogłoszeniami to Sprzedajemy.pl