Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzzegorz

MLM, FM GROUP - OPINIE, ZA I PRZECIW

Polecane posty

Droga " ja też bym chciała" Jak czytam opisywane przez ciebie doświadczenia, to mam wrażenie, że miałaś styczność z MLM najpóźniej w latach 90-ch XX wieku! Mam rację? :-D

Gość ja też bym chciała
Nie, miałam styczność w 2002 roku i później.

Na wiekszosc wątpliwości w sprawie MLMu odpowiedzieli w tej chwili sezonowiec i uO, Jezzzuuuuu. Takze doszlismy do pewnego konsensusu.... MLM jako system jest bardzo dobry, tylko ludzie w nim są często wadliwi. Wniosek: mozesz wiele zdziałać ale znajdź dobrego, rzetelnego, wyedukowanego sponsora, a nie byle kogo. Sprawa druga to nie wszystkie firmy mlm sa dobre, nie wszystkie maja dobre produkty, wiec dobierz dobrze firme, tak aby nie miala wymagan co do zakupow (kupujesz kiedy chcesz i ile chcesz) i ktora bedzie miala szeroka game produktow ktorej poprostu uzywasz na codzien i dodatkowo byly to produkty dobre jakosciowo :) Trzecia sprawa, sukces mozna odniesc i to ogromny, budujac grupe przez pewien okres czasu (rzetelnie, nie namawiajac i budujac to na relacjach a nie... jakos inaczej) mozna osiagnac dochod pasywny i miec i czas i ogromne pieniadze (tak byc tym na gorze ktory zarabia, dlatego ze rozreklamowal produkt i firme), aczkolwiek wiele osob nie odniesie sukcesu.... Mowi o tym zasada Pareto, którą mozna odniesc do wielu spraw, a odnasząc ją do tej wlasnie to 20% ludzi odniesie sukces 80% nie odniesie, poprostu we wszystkim aby miec ogromne pieniadze trzeba byc jednym z najlepszych, czy to sport, czy biznes czy cokolwiek innego, jak chcesz odniesc sukces badz lepszy od pozostalych (a tego mozna sie nauczyc, nikt nie rodzi sie lepszy lub gorszy). To jest oczywiste, kazdy czlowiek jest inny, wiec kazdy ma inne szanse, jeden uczy sie cale zycie i odniesie sukces, drugi chce sie dorobic na innych i tego sukcesu nie odniesie. Jeden czyta duzo ksiazek i uczy sie na bledach innych, inny uczy sie na swoich bledach i robi to wolniej. MLM to na pewno nie oszustwo ( i tutaj moge dac wiele linkow do rzetelnych źródeł aczkolwiek nie chce mi sie teraz tego szukac, mam przed soba artykul z wprostu niestety informacje z 2008 roku wartosc sprzedazy bezposredniej w Europie rocznie 16mld euro, w Stanach 30,6 mld. Liczba sprzedawcow bezposrednich w Polsce z zarejestrowana dzialalnoscia 752tys (dane 2008). I apel abyscie nie wierzyli w to co ludzie pisza na forach, niezaleznie na jaki temat, jak mozecie sprawdzcie sami, na prawde czasem warto, bo i po jednej stronie i po drugiej stronie oporu są oszołami ktorzy obrazaja sie wzajemnie, ktorzy nie maja dosc informacji, ktorzy chca kogos naciagnac, ktorzy nie wiedza dosc na dany temat a z checia sie wypowiadaja :)

Gość King Liyon
MLM jest zlym systemem. ja kocham etat za grosze bo wiem ze jak skoncze 67 lat to dostane 500 zl emerytury i bede zyl jak krol. A wy z mlmu emerytury miec nie bedziecie. Dlatego etat to najlepsze co mogla ludzi spotkac.

Gość King Liyon
Sam dalem sie przez niego oszukac. Wplacilem mu na konto znaczna sume pieniedzy , on obiecywal mi miliony a w rzeczywistosci stracilem wszystkie pieniadze. Rodzina mnie wysmiala a dziewczyna mnie rzucila. Szczerze mowiac moglem tego uniknac. Nie mialem pojecia czym jest MLM i teraz tez ciagle nie wiem co to takiego. Ale pewnie to nic dobrego bo wszedzie w necie pisza ze to oszustwo. A ja ze glupi to wierze we wszystko co mowia i pisza dlatego dalej niczego sie w zyciu nie dorobilem.

Gość srfgsdgfZlo
Najzabawniejsze bylo to ze to byl moj kolega, ktory mi jakis czas temu proponowal tn cudowny biznes. Oczywiscie go wysmialem. Teraz moze troszke zaluje bo ja siedze w domu i ciagle brakuje mi kasy a on w tym fm zarabia spore pieniadze. No ale czlowiek mlody to glupi.

Tak więc ponawiam propozycję, bo wcześniejszą już skrzętnie usunięto. Zróbcie sobie emelemy zamknięte forum pod nazwą kółko wzajemnej adoracji. Tam będziecie do woli ślinić się nad doskonałością emelema i nikt nie będzie wam przeszkadzał. Ale przestańcie w końcu głosić tą dobrą nowinę i nawracać cały świat, bo efekt jest odwrotnie proporcjonalny do waszych oczekiwań. Będzie wilk syty i owca cała :). OK ?

Gość srfgsdgfZlo
Co najwyzej mozesz possac pałe swojemu oblesnemu ojcu gowniarzu. Trolluj dalej na forum (i to za darmo). Ale frajer

King 2 sprawy.. pierwsza do emerytury... jak nie bedziemy mieli emerytury jak mając własną działalnosc gospodarcza musisz placic skladki i odkladac na emeryture? Tyle ze nam jeszcze moze wykonana praca w przeszlosci placic, albo zarobimy tyle ze odlozymy sobie na starosc, natomiast sprawa druga "Sam dalem sie przez niego oszukac. Wplacilem mu na konto znaczna sume pieniedzy , on obiecywal mi miliony a w rzeczywistosci stracilem wszystkie pieniadze." to trzeba odrozniac MLM od piramidy, w mlmie nikt od Ciebie nie chce pieniedzy, jedyne co inwestujesz to swoj (de facto drogocenny) czas. A co do forum, to skoro nie umiesz podyskutowac, bo jak ktos nie mysli tak jak Ty to won za drzwi to po prostu wyjdz, a My sobie tu spokojnie podyskutujemy zeby niektorzy widzieli ze mozna miec dobre nastawienie do swiata a nie ciagle marudzic jak Ty :)

Ale to nie ja wyglądam na frajera i gówniarza !. Coś mocno nerwy ci puszczają, czyżby to efekt tego emelemowego dobrobytu ?

Kolego ?, nie potrafisz odróżnić tego co piszę od podszywa powyżej ?. Tu ktoś z moderatorów niesamowicie manipuluje cenzurą. Moje wpisy usunął, podszywa zostawił celem ośmieszenia mojego nicku. Dobre ?, prawda ?, mocne :D. Dlatego sobie zaczerniłem :)

" Tyle ze nam jeszcze moze wykonana praca w przeszlosci placic, albo zarobimy tyle ze odlozymy sobie na starosc," Teoretycznie tak. A praktycznie to dominująca większość wyznawców emelema nie stać na zarejestrowanie działalności i opłacenia składek ZUS. Ale za to większość udaje oligarchów, mając wiatr w kieszeni i zasuwa na tak znienawidzonych etatach :D

To juz nie wina MLM, tylko ludzi, dokladnie tak jak znakomita wiekszosc zarabia na etacie 1000zl i narzeka ze nie ma na co zyc. A biora kredyt i udaja oligarchów poki komonik nie zapuka. To calkiem normalne wsrod ludzi :) A co do zasuwania na etacie, to niezaleznie jaki biznes otwierasz czesto na poczatku nie przynosi za wiele pieniedzy, a za cos trzeba zyc. Nie mowie ze etat jest zly, ale na pewno ma wiele minusow, duzo wygodniejszy jest MLM, ale zeby tu zdobyc pieniadze trzeba duzo popracowac nad soba i nad biznesem, dokladnie tak jak zakladajac swoja firme. Tutaj nikt Ci nie zagwarantuje chocby 1000zł w pierwszym miesiącu. Powiem wiecej... na 99% tyle nie zarobisz nawet w pierwsze 3 miesiace razem wzięte. Jak słysze stwierdzenie szybkie pieniądze to mnie strzyka. W MLM mozna wygenerowac naprawde duze pieniadze, ale nie zarobisz ich w pol roku.

Gość ajjjjj.
zabawne. rozumiem ta dyskusja ma polegać na wymianie pomiędzy sobą tylko pozytywnych aspektów, a jak ktoś ma coś negatywnego do powiedzenia, to won, bo się albo nie znasz albo troll. brawo. poważnie. nie bawię się w takie rzeczy. wielu z moich znajomych tym próbowało się zajmować i miałam tego po dziurki w nosie.. zachwalanie tych badziewnych produktów i mówienie jakie to są lepsze niż te na rynku bądź te same, bo niby na tych samych składnikach tylko nie płaci się za reklamę itp.. dla mnie to już same dyskwalifikuje produkt. bazować na sprawdzonych markach jest żałosne i wg mnie powinno być srogo karane. najgorsze jest jak widzę te małe próbki i do tego opisy z nazwami zapachów i koncernów domów mody. żałosne! a sprawdziłam to i rozmawiałam z innymi.. nie są tak samo zrobione i nie trzymają się tak długo jak zapachy z drogerii typu sephora czy douglas (czyt. od projektantów).

"Tutaj nikt Ci nie zagwarantuje chocby 1000zł w pierwszym miesiącu. Powiem wiecej... na 99% tyle nie zarobisz nawet w pierwsze 3 miesiace razem wzięte. Jak słysze stwierdzenie szybkie pieniądze to mnie strzyka. W MLM mozna wygenerowac naprawde duze pieniadze, ale nie zarobisz ich w pol roku." To ja dodam :90% osób wstępujących do emelema na zarobi NIC a z pewnością starci. Czas, nerwy, pieniądze. 9% zarobi jakieś grosze może pokrywające koszty. 1% ma szansę, jeżeli ma charakter politycznej hieny i załapie się do elity/nie mylić ze spamerami i natrętami/ naganiającymi innych, sprzedaży materiałów psychomanipulacjnych, organizacji szkoleń/prań mózgu/ itd. Takie są fakty !

Gość srfgsdgfZlo
ajjjjj w dupie bylas i gowno widzialas. Nie ma sensu sie rozpisywac dalej.

" srfgsdgfZlo ajjjjj w dupie bylas i gowno widzialas. Nie ma sensu sie rozpisywac dalej." A ja odnoszę nieprzeparte wrażenie, że to twoje wpisy są relacją z tejże wycieczki o której byłeś łaskaw napisać :)

"90% osób wstępujących do emelema na zarobi NIC a z pewnością starci. Czas, nerwy, pieniądze. 9% zarobi jakieś grosze może pokrywające koszty. 1% ma szansę, jeżeli ma charakter politycznej hieny i załapie się do elity/nie mylić ze spamerami i natrętami/ naganiającymi innych, sprzedaży materiałów psychomanipulacjnych, organizacji szkoleń/prań mózgu/ itd. Takie są fakty !" A mógłbym prosić o źródło tych "faktów"? Dlaczego pytam? Bo u mnie sa inne fakty i źródło z którego pochodzą dla mnie osobiście jest wyjątkowo wiarygodne!

POSTANOWIŁEM SOBIE (bo mam wolną chwilę) ŻE ROZŁOŻĘ WYPOWIEDŹ NA CZĘSCI PIERWSZE... "90% osób wstępujących do emelema na zarobi NIC a z pewnością starci." Czy ma się na myśli 90% tych co wstępuje bo szuka pieniedzy, czy raczej tych, kogo interesuje produkt? Bo jeśli tych drugich, to chyba normalne że nic nie zarobią - nie po to przecież przyszli! "1% ma szansę, jeżeli ma charakter politycznej hieny i załapie się do elity/nie mylić ze spamerami i natrętami/ naganiającymi innych, sprzedaży materiałów psychomanipulacjnych, organizacji szkoleń/prań mózgu/ itd." A co powiesz na to, że w mojej firmie nie sprzedają żadnych materiałów psychomanipulacyjnych? A spotkania zbiorowe odbywają się raz na rok, w rocznicę firmy i uczestniczy w nim zaledwie jakieś 80-100 osób? Czy możesz wytłumaczyć - w jaki sposób na tym można się dorobić? :-D

Gość abel kaina
on wciska na stacjach benzynowych tabletki ktore zmniejszają spalanie paliwa do szklanki na 100 km i obnizaja temperature silnika :D

Gość Ja oBogu na chwilke
A tobie krolu o co chodzi ?

"Czyli w jakiej ?, to jakaś tajemnica ?" Żadna tajemnica! Forever Freedom International! Ja bym powiedział więcej. W tej firmie nie sprzedają nie tylko materiałów psychomanipulacyjnych ale żadnych innych również! Po prostu żadnych!!! Bo niema takiej potrzeby. Produkty są tak proste i zrozumiałe, że zaopatrywać je jeszcze w jakieś materiały byłoby brakiem szacunku dla inteligencji klientów. Jakie materiały są potrzebne, żeby zrozumieć, że należy wlać do baku 1ml płynu na 10 litrów paliwa? :-D A jeśli chodzi o budowanie grupy biznesowej, to należy zrozumieć tylko to, że za każdego osobiście zaproszonego dostaniesz 100USD plus 300 punktów, a za każdego nieosobiście zaproszonego tylko 300 punktów. Jak zbierze się 900 punktów, to wypłacą ci kolejne 50 USD. Jakie tutaj materiały są potrzebne? :-D

Gość kilich
MLM= Mało Lub Mniej.Zarabiają tylko ci którzy są na szczycie piramidy a tym na dole pierze sie mózgi na szkoleniach i wmawia że wszystko jeszcze przed nimi.To jest obiektywnie patrząc żałosne

Gość do kilich
To jest obiektywnie patrzac nieprawda.