Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lampeczka001

Przeżyłyście kiedyś ból większy od porodowego?

Polecane posty

Gość agula8
ja nie przeżyłam silniejszego bólu niż porodowy-na 2h przed porodem błagałam o znieczulenie...

nie, nie przezyłam nigdy większego bólu niż porodowy. a miałam pare razy połamane kości, kolkę nerkowa, zapalenie nerek...

Gość Tak, bole okresowe ktore miala
co miesiac do urodzenia dziecka byly porownywalne lub gorsze z porodowym. Tj bole mialam podobne ale przy po rodzie nie mialam dreszczy, migreny i nie chcialo mi sie rzygac

Gość kreszczet
Nie eskaluję w wyobraźni i swojej nadwrażliwości bóli porodowych i nie rozmieniam się na drobne. Nigdy zresztą nie narzekałam na ból, nawet jako dziecko. Tak jakoś sobie sama wpoiłam, że rozczulanie się nad sobą jest dla skończonych ślimaków. Poród jest czymś naturalnym i zdrowym. Nie rodzi się codziennie. Nie mam zamiaru robić z siebie ofiary losu z powodu tak naturalnej czynności jaką od wieków jest poród. Zwłaszcza, że jest mnóstwo ludzi, którzy zmagają się każdego dnia z różnymi chorobami i każdego dnia muszą cierpieć. Ilu ludzi jest codziennie bitych, maltretowanych. Jak ktoś nie chce rodzic - niech nie zachodzi w ciążę, proste. Chorzy sobie nie wybierali choroby ani ofiary nie zażyczyły sobie oprawcy.

Gość mama bliźniaków z maja :)
Ja urodziłam siłami natury bliźniaki :) ból? Owszem bolało,ale jakiejś traumy nie mam. Może to dzięki temu,że miałam wspaniałą położną? Wiem,że myślałam tylko o tym,aby drugi wyszedł bez problemu,a naprawdę byłam wymęczona. Gorsze było- otwarte złamanie kości piszczelowej i nawykowe wypadanie kości ze stawu kolanowego-noga zgina mi się do tyłu. Jest to efekt niby niegroźnego wypadku na rowerze. Ten ból jest o niebo gorszy od porodowego. Może dlatego że wtedy wiedziałam,że po dostanę swoje dwa szczęścia? Ból jest w głowie w znacznej mierze,więc chyba to zależy też od nastawienia.

Powiem tak bol porodowy byl najgorszym znanym mi bolem. Jednak z drrugiej strony rodzi sie raz na jakis czas albo raz w zyciu, a np kiedy bolal mnie zoladek bo mialam wrzody to bol byl codziennie nie moglam chodzic oddychac. I tak sobie tlumaczylam przed porodem ze zoladek boli dzien w dzien a porod trwa kilka godzin I po bolu. Kolke nerkowa tez mialam I nie powiem ze byla gorsza od porrodu ale na pewno bardziej dokuczliwa I nie wiedzialam kiedy I czy przejdzie. A porod wiadomo kiedys sie konczy:)

Gość gość
Nikomu nie umniejszając, niektóre kobiety wyolbrzymiaja bóle porodowe. Są znaczne gorsze rzeczy niż bóle porodowe. Kolki nerkowe, zapalenie nerek, zapalenie zęba czy najgorszy bóle nowotworowe. Kiedy morfina nie działa,a nie można podać większej dawki. Pomyślcie o tym w ten sposób; że mamy ogromne szczęcie że jesteśmy zdrowe! Jeśli ktoś nie liczy się z tym że poród może, ale nie musi boleć to niech nie rodzi.Proste!!!

Gość gość
urodziłam 3 razy naturalnie, ale ból szczeki po usunieciu zeba przez jednego konowała był 100 razy gorszy niz porody, takze sa gorsze bóle niz porodowe

Gość gość
tak gorszy bol mialam jak mi puscilo znieczulenie po wycieciu wrosnietego paznokcia duzego u stopy. nie wiedzialam co ze soba zrobic :-/ myslakam ze po scianach bede chodzic lub upierdziele te noge. najgorszemu wrogowi nie zycze. najgorsze ze srodki przeciwbolowe nie pomagaly i cierpialam tydzien :-O

Gość gość
Rodzilam 6 godzin, później cesarska. Bolało jak wiecie same ale ja ten ból zapomniałam. Za to pamiętam jak bolało u dentysty.

Gość gośćula
tak ,zapalenie okostnej od zap ucha ,pozniej zatoki ,zap okostnej i zap mózgu,nigdy nie zapomne ,ból porodowy to ból który sie zapomina. Ze juz nie wspomne o bólu psychicznym

Gość gość
Bol plus poczucie ponizenia i zezwierzecenia,zero intymnosci-calosc takiego "bolu" daje wynik nie do przrbicia.Inne nawiedzone babska pewnie moj porod nazwalyby pieknym przezyciem.Dla mnie to bylo okropne.I wlasciwie uczucie bolu bylo na rowni ze zdezorientowaniem,szokiem silnym,poczuciem ze to nie ja to wszystko przezylam.Rodzilam od 19-2.Mialam 1dawke znieczulenia,meza obok i niby zwyczajna polozna bo ani fajna ani nie-bezpluciowa.Czulam sie generalnie okropnie i porod to jakis szok jak dla mnie.2kolejne coreczki ur.cc. Po porodzie sn mam wejscie do pochwy luzne bylam zle zszyta.Corrka miala obojczyki polamane krwiaki na glowie i rehabil.ponad rok. Te wszystkie gadki o wyzszosci porodu sn nad cc wsadzcie sobie gdzies.Moje 2mlodsze corki nie mialy takich problemow jak najstarsza po cudownym porodzie sn.

Gość gość
Nic gorszego jak porod nie mialam.

Gość gość
ból po cearce, ból po usunięciu wyrostka a dokładnie wymioty i ból w klatce piersiowej, i ostatnio miałam a rytmie serca myślałam juz ze umieram; (((

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo bardzo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178356/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość Martoszka27
Tak dla mnie największy ból jaki przeżyłam to strata nienarodzonego dziecka i czekanie kiedy go wydale. Chyba wolałam leczenie kanałowe bez znieczulenia. Bol fizyczny kiedyś minie a ból psychiczny na zawsze zostanie w pamieci

Gość Martoszka27
Tak dla mnie największy ból jaki przeżyłam to strata nienarodzonego dziecka i czekanie kiedy go wydale. Chyba wolałam leczenie kanałowe bez znieczulenia. Bol fizyczny kiedyś minie a ból psychiczny na zawsze zostanie w pamieci .ja właśnie czekam na najgorsze, wczoraj zaczęłam ronić ale zarodek jeszcze nie wyszedł i bardzo sie tego boje!! Życie jest niesprawiedliwe, nie maja problemów te które rodzą i zabijają a te które naprawdę pragną dziecka musza tyle wycierpieć .jest mi tak źle...

Gość gość
Martoszka27 Bardzo mi przykro.Wyrazy współczucia... Trzymaj sie, będe trzymać kciuki żeby ci sie jeszcze udało! :*

Gość gość
ostre zapalenie trzustki

Gość trudne położenie
Tak, ból przy rodzeniu kamienia nerkowego. Miałam 9 lat, wiadomo byłam dziewicą. Przez tydzień umieralam z ostrego bólu. Spałam w ciągu dnia żeby go nie czuć. Po tym czasie trafiłam do doskonałego lekarza, który orzekł, że kamień się rozpuścil. Po tym przeżyciu niewiele w życiu mnie bolało. A już na pewno nie porody! Rodze bezboleśnie!

Gość gość
Do Pani z 11:45 Rozumiem że poród jest szokiem dla kobiety. Może nie warto dorabiać sobie do tego ideologii? Ogladając filmy, seriale widzimy jak kobieta rodzi dziecko i jak cudownie to przeżywa, a może wcale tak nie jest?Może nie musi tak byc!To czysta fizjologia po co to analizować? Nie uważasz że przesadzasz?Położna może nie była jakaś przesadnie miła, może była zmęczona.Z całym szacunkiem dla rodzacych, ale niektóre kobiety chciałyby żeby wokół nich skakano.Twój poród nie był specjalnie długi (był od 19 do 2 w nocy, tak?), mialas męza, znieczulenie... To nie jest traumatyczny poród, tylko po prostu poród. Uwierz mi że bywa gorzej: nikt nie nazwał Cie szmatą albo nie kazał na siłe rodzić naturalnie kilkadziesiąt godzin czy nie pomógł kiedy wymiotowałaś. I takie są przypadki. Co do złamania obojczyka, to niestety dość czeste przy porodach naturalnych. Cesarka owszem, jeśli są wskazania medyczne lub kobieta bardzo, bardzo boi się porodu lub przeżyła traume. Czy twój porod był traumą?Zastanów się...

Gość gość
dostałam nagle takiego bólu brzucha że robiłam pod siebie w szpitalu na stół operacyjny trafiłam z diagnozą ostre zapalenie wyrostka robaczkowego gorzej to wspominam niż poród .

Gość gość
Bardziej bolała mnie zepsuta ósemka niż poród myślałam że oszaleje w dodatku byłam wtedy w ciąży i mogłam przyjąć tylko apap W ogóle wole rodzić niż leczyć zęby

Gość gość
zgadzam się z claudynka*********** ból pośmierci kogoś z rodziny jest gorszy niż wszystko

Gość gośćmama Agniecha
na jednym ze szkoleń ratównik medyczny stwierdził, że są 3 porównywalne sytuacje co do natężenia bólu : - porodowy, - kolka nerkowa - atak "korzonków" Przeżyłam, dwa porody. atak kolki ( 5 dni) oraz " korzonki" i śmiało podpisuję się pod tym trzecim. Masakra - ból nie do opisania i (przynajmniej w moim wypadku) potrójna dawka zastrzyku tylko łagodziła ból.

Gość gość
zgorzel i leczenie (ząb). piasek w nerkach, kolka i schodzenie tego piasku...