Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeczkaaa88888

Bardzo długie włosy. Obciąć czy nie?

Polecane posty

Gość kropeczkaaa88888
w lutym skończę 22 lata. Wiem że nie wyglądam i dlatego chciałabym coś zmienić żeby wyglądac powaznie. Zadbałam o figure i schudłam już około 5-6kg. Teraz chce dopasować moje włosy.

Gość precz z silikonem sls i innymi
masakra ze laski farbuja wlosy fuj ja mam naturalne, lsniace, geste i piekne, w zyciu tego bledu nie popelnie dbaj o wlosy, podcinac, nie uzywaj zbednej chemii, czytaj etykiety, dimethicone to zabojca dla wlosow, daje efekt po nalozeniu ale po umyciu wlosy sa straszne, te wszystkie kosmtyki to o dupe rozbic, ja wlosy pol roku doprowadzalam do porzadku po profesjonalnych gownach ktore mi sieno z wlosow zrobily, s

Gość gjkhgfjhgfjkhgjdfghfdgjkg
nie, jeśli chodzi o długie włosy mówimy tutaj oczywiście o trwałej spiralnej która najlepiej się nadaje do typu włosów :] i mówiłam, że trwała ładnie wygląda ale na początku, a w miarę jej powtarzania włos się kruszy i obumiera. fajne loki to sobie teraz można zrobić dobrym kosmetykiem (ja ma taki) do loków i dyfuzorem...bez trwałej.

Gość fryzura musi być dopasowana
nie zmieniaj się na siłę im więcej makijażu i im więcej się dzieje we włosach tym się wygląda starzej Tobie wystarczy trochę różu na policzki, błyszczyk na usta i odpowiedni kolor ubrań, jesteś ładna bo jesteś młoda im kobieta jest starsza tym więcej potrzebuje atrybutów by maskować niedoskonałosci i więdnącą urodę ergo: stare baby noszą tonę biżuterii, futra i tony makijażu a na głowie wymyślne cuda....i widać rosnacą desperację uwierz mi, każda z tych pań oddałaby duszę diabłu by wyglądać tak naturalnie i świeżo jak ty, podkreślaj więc urodę zamiast ją tłamsić masz ładną cerę i nie potrzebujesz makijażu

Gość marystte
Ja mam podobny dylemat. Nie jestem już nastu lat tylko 25. Mam proste nie cieniowane włosy, kończą się jakieś 5cm przed pasem. Nie ukywam że jest to wynik mojego tchórzostwa. O włsoy dbam, są bardzo grube i zdrowe ale wcale mi nie pasują. Mam szczupłą twarz a w dodatku jest raczej pociągła/ owalna. Strasznie sie stresuje coś zmieniać gdy jakiś już czas temu podcinałam je u fryzjera 5cm serce mi waliło jakbym zemdlec miała :o nie wiem dlaczego mam ten stres :( musze je ściąć właśnie tak za ramie i wycieniować by wyglądać jak człowiek. To chyba wina matki, nigdy nie pozwalała mi ścinac włosów zawsze jak to zrobiłam słuchałam jaka to brzydka jestem etc :o

nie ma się co bać.. kobiety powinny się zmieniać...oczywiście bez przesady, ale zmiana jest dobra.. to są włosy które odrosną jak by co. odważ się i pójdź do fryzjera, jeśli się źle czujesz w takich długich... ja jak mam chandrę to idę coś zmienić.. teraz z czarnego sie rozjaśniłam w zeszłym tyg. :] i od razu mi lepiej :D

marystte, mam tak samo gdy mam podciąć włosy, aż jestem chora obcinam średnio dwa razy do roku a i tak przeżywam dramat długo nie mogę się przyzwyczaić do tego jak potem inaczej się układają dzięki Bogu włosy odrastają, kiedyś fryzjerka obcieła więcej niż normalnie, miała podciąć 5-10 cm a z włosów sięgających pasa wyszły jej takie ledwie do zapięcia stanika poprawiała, poprawiała i w efekcie niby były zapięcia stanika....ale gdy były mokre, gdy wyschły jeszcze bardziej się podniosły

wiele razy fryzjerki sugerowały bym wycieniowała włosy, ale ja się na to nie zgadzam bo wiem że potem fatalnie by się je zaplatało w warkocz, wyłaziłyby krótsze końcówki poza tym mam lekko falujące włosy, wszelkie cieniowanie jeszcze bardziej nasiliłoby tendencję do puszenia hmm wyobraźcie to sobie: rozjaśniane włosy, falujące ze skłonnością do puszenia i jescze wycieniowane ? miałabym kołtun na głowie przy odrobinie wiatru i wilgoci

falowane włosy są fajne :] zawsze chciałam żeby moje się falowały a one zawsze proste jak druty :]

no i dodają objętości... ja niestety muszę sama falować he he

Gość sikorka kosiarka
Droga autorko. Cienki włosy do pośladków to glizdki plączące się z którymi nic generalnie nie mozesz zrobić. Zazwyczaj co się włosy zetnie, to się zaczyna żałować dopiero gdy obecna fryzura się nudzi, i to jest normalne. Ja mam włosy za stanik i zapuszczam tak do pasa lub ciu wyżej, mam niefarbowane i bardzo zdrowe choć cienkie. Długie włosy są piękne, zwlaszcza jak są gładkie, lśniące i mają RÓWNE końcówki!! mam zamiar miec wlosy cos na wzor http://eidealonline.files.wordpress.com/2012/02/long-hair-5.jpg ale krotsze. Do pasa, dluzsze zawsze wygladaja jak u wsiowej Jagienki...

Gość DFhbdvh
Możesz ewentualnie wycieniować- Zrób przedziałek na środku- włosy, które są z przodu niecvh sięgają za ramiona tak z 10 cm reszta niech schodzi w dół- tył podciąć max o 10 cm. ponadto zamiast trwałej kup lepiej http://e-pielegnacja.pl/wp-content/uploads/2012/04/BaByliss-Curling-Wand-2285U-3.jpg tym zrobiz takie lekkie fale- http://g-images.amazon.com/images/G/02/uk-health-and-beauty/babyliss/Curling-Wand-Model-2.jpg Nie farbuj na odcienie czerwieni- raczej na zimny brąz jezli juz koniecznie musisz.

heh moje niby są też proste ale po myciu je zaplatam gdy je suszę naturalnie to same się układają w takie skręty, no ale trochę są wtedy w nieładzie po warkoczu są bardziej uporządkowane i błyszczą

Gość DFhbdvh
jeszcze jest suszarka remington, która sama wytwarza "bałagan na głowie", ale bałagan musiałabyś spiąć- ze wzgl na rodzaj pracy

Gość sikorka kosiarka
jak będziecie uzywać suszarek czy lokówek lub prostownic to NIGDY ale to NIGDY nie bedziecie meic zdrowych wlosow :)

Gość gość
Obetnij ale krótko zaszalej włosy odrosną

Gość Ela2
Nie obcinaj ! Podetnij sobie najwyżej kilka cm, ale tak żeby nadal były długie. Długie włosy to skarb dla kobiety.

Gość gość
Obciąć na łyso