Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga./_

fotograf i panna młoda z gołymi cycami

Polecane posty

Gość iga./_

Powiedzcie mi proszę, mój znajomy miał taką "przygodę" - jest fotografem: podczas przygotowań do ślubu w domu panny młodej w pokoju znajdują się matka panny młodej, jej brat i fotograf czekający aż panna młoda będzie gotowa do zdjęć (makijaż, ostatnie poprawki itp.) kiedy nagle panna młoda rozbiera się do majtek i paraduje pokoju jak gdyby nigdy nic. Bez żadnego skrępowania przed bratem, fotografem, który jest dla niej zupełnie obcym facetem biega szukając rajstop, biustonosza, machając ludziom przed oczami gołymi cyckami. Mój znajomy poczuł się ogromnie skrępowany, pierwszy raz mu się coś takiego przydażyło (co innego zdjęcia w studio), nie wiedział jak ma się zachować! Nie wiem, może tylko ja jestem jakaś dziwna, bo moim zdaniem kobieta trochę przesadziła.

Gość ryrrryryr
Może i przesadziła. Raczej na pewno. Ale skoro tak zrobiła, oczekiwała zdjęć bez biustonosza. I powinien takowe zdjęcia wykonać. Być może u nich w domu chodzą przy sobie nago, może są naturystami. Fotograf nie jest od oceniania, tylko od dokumentowania. Został już dopuszczony do robienia zdjęć, więc powinien podejść do tego profesjonalnie, a nie gorszyć się. ewentualnie zapytać, czy już może zacząć.

Gość fusaszek
jedna pani fotograf z warzsawy wielka gwiazda jak ci zrobi zdjęcia weselne z gołymi cyckami to zaplacisz za to ponad 5 koła i to lekko

Gość fotograf znikąd
nic specjalnego, przeciez mamy wieksza swobodę, zdarzyło mi się tak kilka razy, że podczas przygotowań panna młoda była skapo ubrana, przy czym nie tylko chodzi o topless, ale dół bielizny był mocno przezroczysty - ale jak ktoś sobie życzy takie zdjęcia, to dlaczego nie

Gość TakaONA89
Ja uważam że PM powinna wcześniej ustalać takie rzeczy z fotografem. Jednak oglądanie pół nagiej kobiety nie dla każdego mężczyzny może być super ekstra pomysłem, szczególnie jak ma np dziewczynę czy żonę. Co innego jak była tak zestresowana ślubem i całą tą sytuacją że nie panowała nad tym co robi, ale w takim wypadku jej mama powinna wyprosić fotografa i brata i ją ogarnąć :D Dla mnie to brak ogłady z jej strony i w ogóle dziwna sytuacja, szczególnie że był tam jej brat i mama i nie była to sesja prywatna np dla jej męża.

Gość ioannx
Hm ..problem pokrewny- fotki okołoślubne w których panna młoda występuje przed fotografem może nie aż tak ostentacyjnie ale w b.skąpej bieliźnie ,nawet takiej przejrzystej jak opisał fotograf znikąd . Ciekawe że często to jest normalnie pokazywane ,rodzinie ,znajomy m itp. Też nie raz takim fotografem nie jest kobieta lecz właśnie facet. Pytanie czy np panu młodemu zwisa że obcy men siedzi sobie metr od panny młodej odzianej tylko w stringi, pas do pończoch i koronkowy biustonosz.Dziewczyna jak napisaliście biega sobie jakby nic po pokoju świecąc tyłkiem przy owym fotografie. Znamy takie ślubne reportaże. Czy w normalnej sytuacji panowie młodzi też tacy liberalni?

Gość kullega
TakaONA aleś ty głupia oczywiscie że dla każdego normalnego faceta cudze gołe cycuszki i dupka to fajny widok, o ile są zgrabne. dla twojego faceta rowniez o ile go masz w ogóle A większosc kobiet lubi sie obnazac choć tego nie przyzna

Gość iga./_
TakaONA89 - dzięki za zrozumienie. Chodzi właśnie o to, ze babka nie uprzedziła fotografa o jakie przygotowania jej chodzi i raczej nie wyszły z tego zbyt "artystyczne " zdjęcia, bo w tle stała reszta rodzinki. Wiem, że jest teraz taka moda na rozbierane sesje, nawet kilka widziałam, nie powiem fajne, ale pozowała para - razem - wtedy to może być fajna pamiątka, a tutaj panna młoda chyba nawet nie pomyślała o tym jak się poczuje jej narzeczony kiedy się dowie, ze latała z gołym biustem przed obcym facetem. No i pozostaje też kwestia tego, ze pan fotograf też może ma żonę lub dziewczynę i może nie czuć się z tym w porządku (choć to pewnie mało możliwe). Także panny młode ogarnijcie się, trochę skromności i przyzwoitości - może nie każdy chce patrzeć na wasze cycki i koronkowe stringi.

Gość kaczkozaur
właśnie że każdy chce patrzeć a najbardziej te zboczuchy kamerzysty, wiec nie chowajcie wdzieków cnotliwe panny, to nie zakon

Gość tryrtyrtyrrtyryr
Jeżeli Pan Fotograf nie ma brudnych myśli i nie próbuje takiej PM dotykać, to dlaczego ma się czuć nie w porządku wobec swojej narzeczonej??? Profesjonalizm Autorko, profesjonalizm! Jeżeli facet jest w porządku, to może wokół niego biegać stado gołych babek i nic! On tylko dokumentuje, nie ma wpływu na przebieg zdarzeń. Tak samo na weselu jakaś pijana laska może zdjąć bluzkę i biustonosz i fotograf nie ma na to wpływu. Jeżeli PM na trzeźwo, przy innych osobach lata z gołymi cycami, to trudno, trzeba pstryknąć fotki. Nie wydaje mi się, aby trzeba robić z tego problem i uzgadniać, że PM będzie w samych figach podczas przygotowań. Coś mi się zdaje, że jesteś narzeczoną tego Pana Fotografa :) Nie był z tą kobietą sam na sam, była też jej rodzina, więc w czym problem? Kobiety coraz częściej opalają się toples, coraz chętniej pokazują się nago -niestety.

Gość t54t54t54t54wrett
Masakra to zdjęcie, gdzie PM leżą niby martwi pod schodami.

Gość hej iga./_
Moda na takie sesje już dawno była i bezpowrotnie minęła. Wymyśl coś innego a tak swoja droga myślę że jesteś kimś z branży foto/video co szukasz rozgłosu. Moda na takie zdjęcia była od 2002 do 2005 r

Gość tramatam
Czy minęła moda ? Na sesje w negliżu -nie wiem, nie znam. Natomiast sesje "bieliźniano-stringowe" są aktualne .Żadne to wymysły. Mam wrażenie że 'sławy" branżowe to jeszcze podkręcają że niby to jest "trendy " itp. Skądyś się to przecież wzięło. I nie mówimy tu o sesjach pamiątkowych ,miłosnych itp. typowo dla par. Tylko o tych ślubnych. No właśnie -ślubnych !.

Gość też miałam gołe
Jeśli biegała tak przy bracie to pewnie rzeczywiście są z opcji "naturalnej" czy naturystycznej. Mnie fotografowała kobieta a, nawet trochę popozowałam (dosłownie 10min) w bieliźnie specjalnie ale te zdjęcia dostałam później na osobnej płytce "dla męża" :P i moja fotograf takich nie daje na stronę swoją www w ogóle.

Gość hmmmmmmm1
nieprawda, że ta moda mineła, "pseudoartystyczne" sesje ślubne w bieliźnie lub bez spotyka się dość często, zgodzę się z głosami wyżej, że: - wyglada na to, że dziewczyny maja ten dreszczyk emocji, gdy pokażą pokażą obcej osobie p.pkę pod przeswitujacą bielizną - chodzi chyba o dreszczyk emocji, bo jaka może byc inna motywacja (zdjęcia topless zdarzają się często), - nie jest wykluczone, że te dziewczyny licza jednak na coś więcej, bo takie sesje lub latanie w przezroczystej bieliznie najczesciej odbywa się bez udzialu "przyszłego" męza i bez rodziny ale co kto lubi - nie wierzę, że fotograf/kamerzysta traktuje to obojetnie, no i pewnie, co tam się jeszcze wydarzy pozostaje "tajemnica zawodową"

Gość FOTAKwawa
Zgadzam się że moda dawno już minęła. Co roku mam lekko ponad 50 zleceń na pełne pakiety fotograficzne i od przynajmniej czterech lat o takich zdjęciach się już nie mówi. Pamiętam jak to było gdy była taka moda. W Łodzi kręcono filmy rozbierane a w Warszawie robiono zdjęcia. Wtedy miałem przynajmniej dwa takie zlecenia w miesiącu. Co ciekawe częściej takie zlecenia były na śluby piątkowe niż sobotnie. Podnoszenie ceny wcale nie powodowało że młodzi rezygnowali z takich sesji zdjęciowych. Sporo bym mógł na temat tych zdjęć napisać. Największe na takie zdjęcia parcie miały zawsze kobiety a faceci byli powściągliwi. Robię zdjęcia ponad 30 lat i przyznam się że dopiero po 2000 zaczęły pojawiać się wynaturzenia typu sesji rozbieranych. Zawsze z uśmiechem się pytałem czy dla rodziców zrobić oddzielne albumiki i czy może będą chcieli taką pamiątkę pokazać rodzinie bo to że w przyszłości dzieciaki te zdjęcia zobaczą to przecież normalne.

Gość do postu wyżej
większość młodszych fotografów robi zdjęcia na przygotowaniach, mniej lub bardziej rozebrane, wystarczy wejść na dowolną stronę www

Gość hej iga./_
Nie wiąże mnie z w/w fotografem nic poza stosunkami czysto koleżeńskimi. Nie wiem, po prostu jakiś niesmak to we mnie budzi, już nie tyle przed fotografem co przed bratem... bleee... jak właśnie takie zdjęcia pokazać później innym: dziadkom, wujkom, dzieciom.... Pomysł na takie intymne fotki w bieliźnie tylko dla męża jest jak najbardziej OK! Nie mówię, że fotograf zaraz zesztywniał na widok cycków panny młodej, tylko po prostu nie wiedział jak ma się zachować; co innego kiedy ktoś się z nim umawia na taką sesję... Oczywiście zachował zimną krew, pstrykną kilka zdjęć, choć cuda to to nie są, no ale... Nie wiem, może ja jestem jakiejś starej daty ale takie obnażanie się publiczne to mnie jakoś tak odpycha, oczywiście panom to nie przeszkadza - są nawet za :) Dodam jeszcze, ze pani owa zgodziła się na publikację zdjęć na stronie, co mnie również zdziwiło, bo Pamelą to ona nie jest, a i cyc już nie taki jędrny...

Gość pseudotlenu
takie sobie a daje na stronę coś tu kręcisz i to bardzo

Gość FOTAKwawa
Zawsze się zastanawiałem po jakie licho robić zdjęcia z przygotowań panny młodej. Zdjęcie nie pokaże ruchu i nie usłyszymy głosu. Takie zdjęcia to wynaturzenie istoty fotografii ślubnej która ma być pamiątka. Tak samo fotografowanie butów elementów sukni ślubnej, obrączek, kieliszków postaci widocznych od tyłu i wiele innych bezsensownych zdjęć za które trzeba zapłacić. Mam wrażenie że młode pokolenie fotografów opanowało do perfekcji internetowy marketing naganiający im klientów a umiejętności, pomysły na zdjęcia przestały się liczyć. Oczywiście to co napisałem nie dotyczy wszystkich bo zdarzają się perełki ale naprawdę trudno je znaleźć. Teraz królują towarzystwa wzajemnej internetowej adoracji i fotografowie którzy poprzez internet niszczą innych fotografów. Któż nie zna pewnej pani fotograf z Warszawy która przez przynajmniej dwa lata niszczyła na forach internetowych fotografów ze szczególnym upatrzeniem sobie jednego Warszawskiego fotografa. Akurat ten fotograf z kilkoma kolegami tworzyli w Polsce podwaliny pod fotografię ślubną. To oni robili w Polsce pierwsze sesje plenerowe i to ich pani fotograf AB niszczyła. Prawdopodobnie w marcu 2013 ukaże się książka o fotografach ślubnych gdzie będzie przytoczone sporo wypowiedzi tej pani ,,fotograf jak i innych fotografów ja wspierających. Szanuję młodych fotografów ale panowie i panie nie róbcie wynaturzonej fotografii ślubnej. Zamiast na butach i detalach skupcie się na pięknie i urodzie pary młodej. Unikajcie scenografii która bardziej zwraca uwagę oglądających zdjęcia niż młoda para. A TERAZ SZANOWNA KONKURENCJO MOŻECIE MI DOWALIĆ.

Gość po co kopa leżącego
A po co dowalać? Marchewka sam ciągnie do gruntu, widać taka samodołująca natura. Jak można tyle przeżywać jakieś głupie podchody na forum?

Gość tematikko
dokładnie...... on cały czas to samo

Gość FOTAKwawa
Jest w Polsce takie przysłowie uderz w stół a nożyce się odezwą. Czy czasami komuś nie nadepnąłem na odcisk kto pracuje w Warszawie na Lwowskiej?? Zresztą parę razy już tam byłem. Pozdrawiam małżonka tylko nie wiem którego. Świat jest jednak mały i czasami człowiek spotyka wspólnych znajomych. No dobrze nie będę się wygłupiał wiem o kogo chodzi ale strzał pudło bo jestem innym fotografem. Za to większość z branży wie kim jest wymieniana pani fotograf i nie rzucam żadnymi nazwiskami. Jest jeszcze jedno przysłowie że pod latarnią jest najciemniej i nawet na Lwowskiej można sobie porozmawiać o osobie która zaszkodziła tak wielu fotografom ślubnym. Czy po uczelni nie lepiej było iść w kierunku rolnictwa. PRZEPRASZAM WSZYSTKIE OSOBY ZA TĄ PYSKÓWKĘ ALE UWAŻAJCIE ABY NIGDY NIE BRAĆ FOTOGRAFA NA ŚLUB Z ŻADNEGO FORUM INTERNETOWEGO.

Gość Ł.. do Fotak
Witam Jak tam w Warszawie idą interesy. Ja bym na twoim miejscu nie ruszał się z Krakowa. Co do pani AB to i mi kiedyś kilka razy brzydko dokopała. Tak ładnie się podpisałeś a ona taka niby mądra i nawet nie wie kim jesteś. Tydzień temu oglądaliśmy i podziwialiśmy twoje zdjęcia z Elbrusa. Tak na marginesie też skopiowałem kiedyś jej obraźliwe wypowiedzi skierowane pod moim adresem. Mogę je udostępnić. A może założyć Blog poświęcony tej pani ku przestrodze dla innych. Koniec sezonu ślubnego i zaczyna być zbyt wiele wolnego czasu. Pozdrawiam Ł.

No wiesz, każdy lubi inaczej, może chciała przed ślubem takich wrażeń, potem po ślubie już takiej okazji nie będzie miała bo będzie mieć męża, ale ja bym tak nie zrobiła.

Gość Hania wrześniówka 2013
Szwistqak nie wiem kim jesteś ale podejrzewam że jakimś fotografem ślubnym któremu nie po jego myśli są niektóre wpisy na kafe. Już jakiś czas temu zauważyłam że jeśli ktoś pisze logicznie i zwraca innym uwagę na co zwracać uwagę przy wyborze fotografa to pojawiają się wpisy ośmieszające taką osobę. Właśnie ty tak szwistqak postąpiłeś starając się ośmieszyć wisy i osoby je piszące. Potwierdzasz swoja osobą że jest wielu takich jak ty bojących się prawdy i nastawionych na manipulowanie potencjalnymi klientami. A tak z ciekawości skąd wiesz że niektóre wpisy pisze jedna osoba? Jesteś jasnowidz fotograf to może wiesz jak wygrać w totka bo aktualnie brakuje mi kasy. Szwistqak weź na luz :p :p

Gość errrrrrrr
większość dziewczyn lata w kostiumach na plaży i basenie, część opala się topless - czy paradowanie topless przed fotografem to aż taka różnica?

No cóż :D potraktowała go jak profesjonalistę :D tylko cieć nie dorósł do roli i opowiadał znajomym o swojej pracy :o masakra z takim fachowcem :o

Gość eloł
rozumiem profesjonalista potrafi nie tylko fotografować....