Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańcza od zawsze na zawsze

Rząd w Polsce! Dostaje szału jak o nim myślę!!!

Polecane posty

Ostatnio siedząc z mężem w domu zaczęliśmy kolejny raz dyskusję na temat rządów w naszym kraju. Firma w której pracuje mąż pada ze względu na podatki, które płacić trzeba mimo, że klienci jeszcze nie zapłacili. Ja mam dobrą pracę ale na jak długo - nie wiadomo. Mąż robi aplikację radcowską i nie wiadomo co będzie po jej zakończeniu mimo lat nauki i masy pieniędzy w to włożonych. A oni teraz chcą ułatwić dostęp do zawodu. W takim razie po co w ogóle się uczyć skoro i tak nie ma gwarancji, że coś dzięki temu osiągniesz. Ja skończyłam studia i co? mam pracę ale na moje studia nikt uwagi nie zwraca. Patrzę na otaczający nas świat i stwierdzam, że nie jestem patriotką i może wielu z Was mnie zgani ale żałuję, że nie urodziłam się w Niemczech na przykład. W naszym rządzie sami złodzieje a ludzie nie mają za co żyć. Podatki na wszystko. Inny kraj by sobie na to w życiu nie pozwolił. Mówi się, że Polskę ominął kryzys - wcale nie! u nas po prostu wzrastają ceny, podnoszą podatki i robią z nas idiotów a ciemny naród myśli, że nie ma kryzysu i Polska sobie świetnie radzi. W innych państwach ludzie by sobie na to nie pozwolili. Kiedy w końcu nasz kraj stanie się normalny ;/

własnie zrobiłam kupe :)

Gość mknbv
Nigdy, lata wychowywali pokolenie przyglupow i tchorzy. Polscy mężczyźni to tchorze i na dodatek tego nie są przystojni nawet Dlatego Polki tak ganiaja za ciapatymi.

Gość pani psycholoŻka
Autorko z ust mi to wszystko wyjęłaś.... ale polacy to ciemnota, tusk może z nami robić co chce, jak z bydłem, a polaczki nawet nie zauważą, jak są manipulowani

To nie chodzi o to, że ja mam coś przeciwko naszej Polsce samej w sobie. Polska to jeszcze ludzie. Ludzie w Polsce są naiwni i tak jak ktoś napisał zmanipulowani. Dajemy się za przeproszeniem dym** w dup*. Jak ktoś ma lepiej to trzeba go zniszczyć - ot taka polska naturka. Walczą tylko nauczyciele i pielęgniarki. Oni potrafią się zorganizować, Polska jako całość już nie! Czy kiedyś otworzycie oczy i przestaniecie ślepo wierzyć w obietnice Tuska, który śmieje nam się w twarz biorąc coraz to wyższe premie.

Gość karolajna niebieska
Autorka ma rację. Może i są ludzie, którzy widzą i zdają sobie sprawę z powagi sytuacji - bo to co się dzieje zakrawa o paranoję. Każdy sobie rzepkę skrobie. Nikt się sam nie wychyli. Czasy bohaterów jak np. (bądź co bądź) Wałęsa minęły. Dlatego będziemy trwać w takim świecie, będzie coraz gorzej i dopiero jak nie starczy nam na chleb zrobimy rewolucję bo nie będzie już absolutnie nic do stracenia. Generalnie to ja nie wiem co Ci politycy sobie myślą. Na moje oko to chcą się nachapać i tyle.

Gość pani psycholoŻka
mi też nie chodzi o polske jako polske ale o rzad. no i o wielu polakow, ktorzy nie widza co sie dzieje i atakuja 'pisowcow' mimo ze za czasow pisu bylo ciut lepiej niz teraz. nie jestem zwolenniczka pis, ale to co bylo dzieki nim, a co to za tuska.... bez porownania. tak atakujecie pis - ale czy pis podniosl wiek emerytalny (wyobrazacie sobie taka 67letnia babcie w pampersie na kasie?)?, czy pis podniosl tak ceny jedzenia, paliwa, podniosl podatki? czy pis odstawial takie szopki z refundacja lekow (moja kolezanka umiera na raka, kiedys za zastrzyk placila 200zl bo byl refudnowany, teraz tusk zmienil ze zastrzyk kosztuje 3000 a jej nie stac na taki wydatek kilka razy w miesiacu, wiec umrze)? no sami spojrzcie, czy nie widzicie ze pis nie byl super, ale przynajmniej myslal o ludziach?

Gość lewa, lewa...
a wy co zrobiliście, by żyło się w Polsce inaczej? umiecie tylko narzekać. gadanie o polityce chleba wam nie da, ale nie, wy, najmądrzejsi ! wiecie lepiej, potraficie obrażać innych, bo tak prościej. czy wy robicie cokolwiek dla ogółu w swoich lokalnych ojczyznach? wątpię. a to jak Polska wygląda jest naszą wspólną odpowiedzialnością, a nie "tych" lub "tamtych". :)

Gość pani psycholoŻka
ok ale co zwykly czlowiek ktory ledwo ma na zycie moze zrobic? pewnie, nie mozna siedziec i czekac na cud. ale wszystko zaczyna sie od wyborow... ludzie powinni otworzyc oczy i zaglosowac na najmniejsze zlo... wtedy cos moze zaczac sie zmieniac

Gość lewa, lewa...
tu nie o wybór chodzi, bo to jest ponad nami. nikt z naszych polityków nie będzie zmieniał ustawy, która go karmi i daje emeryturę na przyszłośc. ale można się łączyć w aktywne grupy, które patrzą na ręce burmistrzom, radnym, prezydentom. w taki sposób można zadbać chociażby o klarowność i oszczędność w podejmowanych przez nich decyzjach. można wiele, ale nikt nie ma czasu i ochoty bawić się w coś ważnego dla Polski :( nikt nas nie uczył, że taka postawa jest patriotyczna, a wszyscy mówią, że są patriotami, bo wybierają mniejsze zło.

Gość dddfdfdfdffg
oczywiście, że za PISu było duzo lepiej, ja też zawsze bylam za pisem, od początku widzialam ten falsz u PO, to ich chamstwo, wyzwiska, obrażanie, zwlaszcza kaczynskiego. kaczor nie podnioslby wieku emerytalnego... nie no ja rozumiem, niech podniosą ten wiek, ale mlodym ludziom, np. tym co mają teraz 30, to niech oni robią do 67. ale na milosc boską czemu podnoszą wiek ludziom co już pracują po 40 lat i są przed 60tką? jak np. moi rodzice. przez tą chujową ustawę będą musieli robic dluzej o 2 lata, a to jednak sporo w tym wieku, już mają dosc pracy, bo pracują 40 lat!!!!!

Gość nie podniecaj się tak Niemcami
W Niemczech też się ostatnimi latami sytuacja pogorszyła. W dodatku coraz więcej tam imigruje Muzułmanów żeby korzystać ze świadczeń socjalnych i Niemcy się wkurzają bo bezrobocie tam rośnie i zarobki też się obniżyły

Gość za PiSu było lepiej
bo była hossa światowa a za PO jest bessa światowa

Gość za PiSu było lepiej
zamiast w tym czasie zobić bolesne reformy bo w czasie hossy nie byłyby takie bolesne, to PiS obnizył podatki np składkę zdrowotną czym spowodował ogromna dziurę budżetową.

W innych krajach nie robią takich numerów jak u nas. Kto to widział wprowadzać podatki od wszystkiego, podnosić ceny artykułów spożywczych, o wieku emerytalnym nawet nie wspomnę bo pewnie i tak nie dożyję. My mamy zapieprzać do 67 roku życia bo ktoś sobie tak wymyślił, tylko, że ten ktoś ma już tyle na koncie, że do końca życia może się wylegiwać na Karaibach. Tłumaczyli nam, że podniesienie podatku o 1% nie spowoduje większych zmian bo są to sprawy groszowe. Pewnie, że tak 1% na bułce to może wiele nie zdziała ale na produktach droższych? nawet żeby tą bułkę wyprodukować potrzeba ileś składników a skoro ceny poszły do góry ze względu na podatek no to i składniki użyte do produkcji bułki. Ostatnio padł pomysł aby podnieść podatek na 24%, myślałam, że padnę. A co na to Polacy? nadal wierzą Tuskowi i jego pustym słowom. Gdyby nie to, że mam tutaj rodzinę, dawno bym stąd zwiała. W Polsce lepiej traktuje się cudzoziemców niż swoich. Dlaczego największe firmy należą do zagranicznych właścicieli a Polacy są tam chińczykami? Zastanówcie się.

Gość dddfdfdfdffg
ja tez bym stąd zwiala ale niestety tez mam tu rodzine...

Gość w innych krajach
też jest tak jak w Polsce. mowa o podatkach, o podniesieniu wieku emerytalnego itp.

Gość nic takiego nie padło!!!!!!
>>>Ostatnio padł pomysł aby podnieść podatek na 24%

Gość tylko że kryzys w innych
(w domyśle - zachodnich) krajach to dla nas i tak dobrobyt

Gość tak. to dla nas i tak
dobrobyt. ale mamy kraj rozwiniety gospodarczo jak mamy i nic na to nie poradzimy. to nie wina ani Tuska czy Kaczyńskiego.

Gość tylko że kryzys w innych
a czyja? :D:O

Gość nie czyja. faktu że Polska
jest słabo rozwinięta gospodarczo. na to trzeba wielu lat a my dopiero zaczynamy. generalnie to wina komuchów i ZSRR że zmarnowano tyle lat od wojny

Gość nie czyja. faktu że Polska
no i Niemców że nas napadli w 1939 roku. gdyby nie to, to Polska byłaby tak rozwinęta jak Francja czy Niemcy.

Gość gsyfgyreyfteryfte
Jak widac teraz kazda byle idiotka moze skonczyc studia w Pl. Niedlugo posiadanie stopnia magistra stanie sie synonimem bycia cwiercmozgiem. Sama otwieram firme i nie bedzie mnie przy zatrudnianiu obchodzilo jaki kto ma papier tylko ile kto wie, jakie ma doswiadczenie i na ile sprawnie mysli. 🖐️

Gość hgnvkyh
A kto zniszczyl cały przemysł i wysprzedal za bezcen zakłady przemyslowe?

Gość nikt nie zniszczył
bo to już było zniszczone. a sprzedano za tyle ile ktoś chciał za to zapłacić..

Gość sdhgjhs
gdyby nie sprywatyzowano to bylibyśmy w dużo gorszej sytuacji niż jesteśmy

Gość gsyfgyreyfteryfte
Jestes uposledzona umyslowo. I ty masz studia? Prosze cie! Ja bym wszystkie polmozgi do gazu poslala bo tylko powietrze marnuja :-O

Gość pc97*
W przemyśle zatrudnionych było miliony ludzi, ale jak solidarność dorwala się do władzy zaczęto zamykać i niszczyć zakłady pracy, a ludzie stracili zatrudnienie

Gość sdhgjhs
może i były miliony ale Polski nie stac było żeby dopłacać do nierentownych firm państwowych