Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańcza od zawsze na zawsze

Rząd w Polsce! Dostaje szału jak o nim myślę!!!

Polecane posty

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
tylko że kryzys w innych "pokojowe oddanie władzy przez komuchów" co za wspaniałomyślne komuchy Powiedz to Rumunom i Caucescu

Gość 23123213
Rolnicy, podszywie, teraz całkiem sporo zarabiają, i dobrze, przynajmniej oni coś robią, w przeciwieństwie do siedzących na dupach prawników, co myślą że czy się stoi czy się lezy, się nalezy. Nie nabijaj się z ludzi, widac ze słoma ci z papci wychodzi, jakieś kompleksy spowodowane pochodzeniem wiejskim?

Gość marlenka78678
strasznie wkurza mnie takie gadanie. adwokat, radca prawny, notariusz itd itp musza ksztalcic sie do 30 roku zycia, kiedy inni w tym czasie zarabiaja i maja swietne zycie. my siedzimy w tym czasie w ksiazkach i bulimy mostwo kasy za aplikacje bardzo czesto pracujac w kancelariach za marne grosze. spoleczenstwo twierdzi, ze powinno sie zrownac zarobki fryzjerki i notariusza albo adwokata. profesje tego typu wymagaja nie dosc ze szerokiej wiedzy to sa bardzo ryzykowne bo pewnie nikt z was nie zdaje sobie sprawy z tego, ze jezeli radca czy adwokat przegra sprawe to moga mu dowalic taka kare, ze do koca zycia sie nie wyplaci. bierzcie pod uwage wszystkie okolicznosci i przeslanki. przemawia przez was zwykla zawisc bo nie kazdy moze byc radca czy adwokatem a niewatpliwie sa to bardzo prestizowe zawody. zal mi was bo nic nie wiecie o tych zawodach ale komentowac to potraficie.

Gość tez przegrana..........
marlenka w kazdym zawodzie trzeba sie uczyc cale zycie, nawet taka fryzjerka cale zycie sie uczy, bo np. wychodzą nowe kosmetyki i ona musi wiedziec o tym, byc na czasie ze wszystkimi nowinkami

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
owszem żeby być lekarzem/adwokatem etc to trzeba do 30 się kształcić, ale z drugiej strony też są w tych branżach układy i układziki i osobie z zewnątrz ciężko się tam przebić. Jeszcze nie jest najgorzej w dużych miastach (np Warszawa) gdzie jest bardzo duże zapotrzebowanie i posad starczy i dla tych z zewnątrz ale w małych miasteczkach to jest masakra. A akurat notariusze to jest państwo w państwie i oni wcale jakoś wybitnie bystrzy być nie muszą. To akurat jest najmniej wymagająca profesja z wszystkich prawniczych (radca czy sędzia ma znacznie trudniejszą pracę) a prestiż bierze się z pieniędzy jakie notariusze biorą.

Gość 23123213
marlenka78678- ale jaka zawisc? Przeciez nikt nie pisze, że notariusz ma zarabiac tyle co fryzjerka, kochana! Ale jak notariusz zarabia np. 20-50 tys na mc to jest to chyba zdecydowana przesada? Wiele osób kończy studia, uczą się do 25 roku zycia, potem srają ze szczęscia ze mają np. 1500 zł jako nauczyciele, i tez musza sie kształcic dalej co chwila.... W szwecji pielęgniarka zarabia połowe tego co lekarz, i moim zdaniem taki stosunek płac jest sprawiedliwy. U nas lekarze zarabiają ok. 5-krotnosc, a stosunek płac między prawnikiem a fryzjerką jest jeszcze większy...Ja rozumiem, że apetyt rosnie w miare jedzenia, ale bez przesady

Gość marlenka78678
nie twierdze, ze fryzjerka czy kosmetyczka nie musi sie uczyc. chodzi mi o to, ze jesli radca lub adwokat zrypia sprawe to czekaja ich niesamowite konsekwncje. fryzjerka jak obetnie zle to po prostu klient jej nie zaplaci. nie wierze tez w to ze egzaminy na fryzjertwie sa trudniejsze od tych na aplikacji gdzie przez pol roku trzeba uczyc sie calymi dniami i nie ma czasu ani na zycie prywatne a i ledwo na zawodowe starcza. Wiem, ze ciezko wam sobie to wyobrazic ale to jest tak ciezki kawalek chleba, ze uwazam, ze powinny te zarobki byc adekwatne. oprocz tego, przez polityke naszego rzadu i wyrobienie zlej opinii o prawnikach, ludzie czesto nawet w ciezkim przypadkach nie korzystaja z porady prawnika tylko probuja na wlasna reke dzialac, niejednokrotnie tracac w ten sposob duze pieniadze. gdyby w polsce bylo tak jak w bardziej rozwinietych krajach, gdzie wiekszosc obywateli ma swojego prawnika to i ceny bylyby niskie. w polsce ceny sa wysokie bo prawnik tez musi utrzymac kancelarie w ktorej placi sie nie tylko czynsz i inne oplaty ale wszelkie skladki prawnicze oraz za wszystkie programy z ktorych prawnicy po aplikacji korzystaja i ktore kosztuja naprawde bardzo duzo. ludzie nie z branzy nie zdaja sobie z tego sprawy.

Gość marlenka78678
23123213 ja znam polskie realia i wiem, ze w dzisiejszych czasach miec prace chocby za 1500zl to juz cos. nie twierdze, ze notariusze powinni zarabiac 50tys natomiast jesli adwokat czy radca zarabia 10 tys to juz jest wielka afera bo ile to zarabiaja radcowie. stosunek pracy powinen byc adekwatny do wiedzy jaka posiadamy oraz do odpowiedzialnosci jaka ponosimy wykonujac zawod. jesli o pielegniarki chodzi to rowniez uwazam, ze zarabiaja zdecydowanie za malo gdyz rowniez jest to bardzo odpowiedzialny zawod i jakze niewdzieczny.

Gość 23123213
to ile razy więcej taki prawnik miałby zarabiac wg ciebie? Jakie zarobki byłyby adekwatne? Co do odpowiedzialnosci, znasz konkretne przykłady tej odpowiedzialnosci? Ze ktoś był pociągnięty, bo moim zdaniem u nas to teoria i bzdury. FRyzjerka tez moze np. przepalic trwała, mojej matce jedna tak zrobiła i ma do dziś zakola przez to... Pielegniarka tez ma odpowiedzialnosc, moze podac zły lek przez pomyłkę i jest tragedia. Taksówkarz moze kogoś przejechac.... Mozna wymieniac i wymieniac. Znam babke, co jej adwokat ja tak zrobił, że straciła dom, był przekupiony, odradzał jej chodzenie na rozprawy, potem wszystko wyszło, ale dom straciła, jego za to nic nie spotkało bo nie ma dowodów

Gość marlenka78678
oczywiscie, ze znam takie przyklady. kazdy radca oplaca obowiazkowo skladki ubezpieczeniowe. ubezpieczenie wynosi kilkaset zlotych. znam radce, ktory wystepowal w sprawie o kilka milinow i niestety ja przegral. z ubezpieczenia sciagneli te kilkaset tysiecy ale oprocz tego i tak zostalo mu cos ponad milion. jesli tylko jesy klient, ktory zna swoje prawa to moze prawnikowi narobic takiego bydla, ze nie dosc ze straci uprawnienia do wykonywania zawodu to jeszcze dostanie kare ktorej przez cale zycie nie bedzie w stanie splacic. takze prosze, nie mow mi o przepalonej trwalej.

Gość marlenka78678
oczywiscie mialo byc kilkaset tysiecy zlotych.

Gość bdhkbdal
U nas w rządzie to są sami złodzieje!!! a gadanie, że to nie jest wina ani Kaczyńskiego ani Tuska jest śmieszne! to czyja jest to wina? to po co nam rząd? skoro oni ani winni ani niewinni? Oni mają coś robić a nie pierdzieć w stołek i brać za to grubą kasę!!!

Gość bdhkbdal
U nas w rządzie to są sami złodzieje!!! a gadanie, że to nie jest wina ani Kaczyńskiego ani Tuska jest śmieszne! to czyja jest to wina? to po co nam rząd? skoro oni ani winni ani niewinni? Oni mają coś robić a nie pierdzieć w stołek i brać za to grubą kasę!!!

Gość maruderkaaaa
Ja dostaje szału jak pomyśle o tym, że zarabiam grosze pracując po 12 godzin dziennie. Jak żyć Panie Premierze????!!!!!

50% uprawnionych do głosowania nie głosuje a wiec jest im obojętne całkowicie czy rzadzi tusk, czy kaczynski czy palikot itd... i tyle w temacie. skoro jedynie uproszczając połowa dorosłych polaków nierze udział w wyborach do czegokolwiek, parlament, prezydent, samorząd to o czym wy tu mowicie:D polowa polakow ma wyjebane na to wiec chyba az tak zle im sie nie zyje skoro niechca odsunac otuska od wladzy:D:D:D:D

Gość MMMMMMaaaaaaNNNNNiiiiiiEEEEEEk
joł joł ;)

Gość ddoioijf
Korwin na Prezydenta!