Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańcza od zawsze na zawsze

Rząd w Polsce! Dostaje szału jak o nim myślę!!!

Polecane posty

Gość tylko że kryzys w innych
w ciąg historycznych klęsk, które wymieniasz, wpisuje się większość rządów III RP, opartych na układzie z komuchami, który doprowadził do dalszego rujnowania Polski w imię partykularnych interesów. swoją cegiełkę dołożył do tego również Tusk (który nie pojawił się w polityce wraz z nastaniem PO) i inni "różowi"

Gość pc97*
W samym tylko Radomiu zniszczono Zakłady Metalowe, Zakłady Tytoniowe,Radoskor i można jeszcze wymieniac, Radom do czasów solidarności,był potężnym ośrodkiem przemysłowym , Solidarność doprowadziła go do ruiny., Teraz to miasto biedy i bezrobotnych

Gość sdhgjhs
był za czasóew komuny bo do tego dopłacano. teraz mamy kapitalizm i do nierentownych firm się nie dopłaca tylko się je likwiduje albo sprzedaje.

Gość sdhgjhs
jakim układzie z komuchami? co ty chrzanisz?

Gość rozwalił mnie ten post
dddfdfdfdffg oczywiście, że za PISu było duzo lepiej, ja też zawsze bylam za pisem, od początku widzialam ten falsz u PO, to ich chamstwo, wyzwiska, obrażanie, zwlaszcza kaczynskiego. kaczor nie podnioslby wieku emerytalnego... nie no ja rozumiem, niech podniosą ten wiek, ale mlodym ludziom, np. tym co mają teraz 30, to niech oni robią do 67. ale na milosc boską czemu podnoszą wiek ludziom co już pracują po 40 lat i są przed 60tką? jak np. moi rodzice. przez tą ch*jową ustawę będą musieli robic dluzej o 2 lata, a to jednak sporo w tym wieku, już mają dosc pracy, bo pracują 40 lat!!!!! A czy to będzie sprawiedliwe, jak ja będę miała 51 lat pracy? Mam 31lat i przepracowałam już 15, bo pracuję od 16rż. Więc czy ja będę miała siłę pracować? W ogóle uważam, że ta ustawa jest do dooopy. Powinni dać ludziom wybór, ale bez takich głupich procedur, że jak pójdzie na wczesniejszą emeryturę, to dostanie mniej. Powinien dostać tyle ile odłożył ze składek. Może to by było uczciwe. Ale w naszym rządzie to same złodzieje, ciekawe czy tusek wyżyłby za 1000 zł, dał rade pracować fizycznie do 67r.z. i czy stac by go było na leki, oto jest pytanie, Dla mnie jest on śmieciem.

Gość czabbi
sdhgjhs = SHATYN !!!!! olejcie tego głupiego gnoja

Gość sdhgjhs
za pIsu było lepiej bo w Europie była hossa. i wtedy powinno wprowadzac się niepopularne reformy itp a nie obniżac podatki żeby się przypodaobac tłuszczy

Gość sdhgjhs
jak ktoś pójdzie na wczesniejsza to dostanie mniej. jak ci się to nie podoba możesz sama dopłacac takiemu osobnikowi.

Gość to chyba shatyn bo mądrze
gada.

Gość rozwalił mnie ten post
ale czemu ja mam dopłacać? Zrozumiałeś, to co napisałam? Chodziło mi o to, że powinien dostać tyle ile wypracował. Rządowe statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600 zł. To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent Składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16.163 mln. Możecie te Dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z Tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11.375.519.400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to Tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku jest to 136.506.232.800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 - było ich 4,979 mln. To znowu wg oficjalnych, rządowych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, Bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27.301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2.275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na Emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów Rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą Wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pójść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło im sie lepiej?

Gość sdhgjhs
większość czasu emeryci pracowali w czasach kiedy składek nie było oddzielnie liczonych. system ZUS-u nie polegał na składkach.

wyjaśnienie dla żyjących w matriksie: mówię o układzie, który zawiązał się w Magdalence i który znalazł swe przypieczętowanie przy Okrągłym Stole

Gość 23123213
Mąż robi aplikację radcowską i nie wiadomo co będzie po jej zakończeniu mimo lat nauki i masy pieniędzy w to włożonych. A oni teraz chcą ułatwić dostęp do zawodu buachacahcahca... no jasne, najlepiej jakby ten zawód był w ogóle bez zasięgu smiertelnika, zarezewowany dla rodzinek... ile znam osób co szly na prawo, były najlepsze na roku i nie miała zadnych szans na prace jako prawnik, bo nie mogly się doatac na zadną alikację.... do tego zawsze utzymywano waski kra tych osób, tak zeby nie było konkurencji i trzeba było płacic nieprawdopodobna kase.

Gość sdhgjhs
większość czasu emeryci pracowali w czasach kiedy składek nie było oddzielnie liczonych. system ZUS-u nie polegał na składkach.

Gość sdhgjhs
w Magdalence i przy OS opracowano pokojowe oddanie władzy przez komuchów. bez trupów na ulicach i wojny domowej. nie odpowiada ci to? brakuje ci rozpaczy matek i żon czy dzieci?

Gość sdhgjhs
w Magdalence i przy OS opracowano pokojowe oddanie władzy przez komuchów. bez trupów na ulicach i wojny domowej. nie odpowiada ci to? brakuje ci rozpaczy matek i żon czy dzieci?

Gość 23123213
Problemem tego kraju jest nie rząd, ale skrajnie tępe społeczeństwo. Ludzie myslą, że pieniądze spadają z nieba, podchodza roszczeniowo, że im sie nalezy, myslą, że zródłem pieniędzy jest rząd, a nie oni. Krzyczą, premierze, daj pieniądze... LOL Propaganda w tv wzmacnia tę tępotę, bo rzadko kiedy mówi się, ze do bogactwa trzeba dochodzic 50 lat... Za kazdym razem mielismy nowy rząd, i ludzie mysleli ze bedzie wreszcie ten cud, w za pomoca cudów rządu po 2 latach będziemy bogaci. Nalezy dodac, że miao stac się to w cudowny sposób, bez zadnego zaciskania pasa, reform, itp.

Gość sdhgjhs
do..... 23123213 10/10 dokładnie tak jest!!!!

Gość marlenka78678
grubo sie mylisz. dostac sie na aplikacje jest zadnym wielkim wyczynem, konczy ja coraz wiecej osob, prawnikom zyje sie coraz gorzej a ulatwienie dostepu do zawodu spowoduje, ze po porady chodzic bedziemy do glabow bo skonczenie prawa wyczynem nie jest, aplikacja to juz inna sprawa, czasy ukladow na aplikacji dawno sie skonczyly a ludzie niezwiazani z branza ciagle zyja stereotypami. ja jestem na 2 roku aplikacji adokackiej i to co sie wyprawia przeraza mnie - panstwo ma w tym swoj udzial.

Gość 23123213
"grubo sie mylisz. dostac sie na aplikacje jest zadnym wielkim wyczynem, konczy ja coraz wiecej osob, prawnikom zyje sie coraz gorzej " no i dzięki bogu, kochana, dzięki bogu, moze teraz nie jest wyczynem, ale kończyłam studia i miałam wielu znajomych co było na prawie, ambitni, niektórzy wybitnie inteligentni, nie mieli szans, wiem ze kiedyś droga do aplikacji była zupełnie zamknięta, a co do głąbów- to głąby własnie ją kończyły- mam koleznakę, co zdała maturę z miernym, a teraz jest radcą prawnym od ponad 10 lat, bo jej mamusia jest doktorem prawa i córunia całe studia nie musiała nic robic, wszystko miała zaklepane.. egzaminy wstępne pisało się ołówkiem na uczelnię, zeby mozna bylo potem poprawiac wyniki znajomym/pogarszac tym bez koneksji

"pokojowe oddanie władzy przez komuchów" :D ­ co za wspaniałomyślne komuchy :classic_cool:

Gość sdhgjhs
nie mieli innego wyjścia.

no, tak ich sprytnie Wałęsa podszedł, sam Napoleon by tego lepiej nie rozegrał :classic_cool:

Gość tam byl nie tylko
Walesa ale i Kaczynski tez. Tuska nie bylo.

Gość tam byl nie tylko
Walesa ale i Kaczynski tez. Tuska nie bylo.

Gość 23123213
komunisci nie mieli innego wyboru niz dodanie wtedy władzy, więc to nie jest zadne przypadek, ze sie to skończyło bezkrwawo. I tak skońcyczyło się nie za dobrze, bo przetrwali pod postacią SLd i niszczyli dalej... Nie mam tylko pojęcia dlaczego ludzie głosowali na postkomunistyczne partie, ale to chyba objaw tej naszej tępoty... Komuna to system który się sam zapadł, bo prowadzi do powolnej ruiny, najpierw to ratowano kredytami, potem juz nie było czym

Gość 23123213
a co do zarobków prawników, to ja musiałam w 2004 robic podział nieruchomosci, poszlismy w 4 osoby, nieruchomosc miała zostac podzielona na dwie częsci, nie było zadnych spraw w sądzie, bo się zgadzalismy, tylko kwestia napisania pisma i naszych podpisów w kancelarii notarialnej. Zapłaciliśmy notariuszowi 5 tys zł na nic. W zasadzie roczne dochody mojej matki co jest na rencie, i ona tez musiała na to zbierac swoją 1/4

Gość IreNaAaAA
Polska to kraj dla idiotów! Jestem polką do czego się nie przyznaje w kraju gdzie mieszkam bo za takich właśnie uważa się polaczków. Cały świat śmieje się z Was że pozwolicie się w balona robić. Dobrze, że moi rodzice byli mądrzy i jak byłam mała to wyjechaliśmy.

Gość IreNaAaAA
Polska to kraj dla idiotów! Jestem polką do czego się nie przyznaje w kraju gdzie mieszkam bo za takich właśnie uważa się polaczków. Cały świat śmieje się z Was że pozwolicie się w balona robić. Dobrze, że moi rodzice byli mądrzy i jak byłam mała to wyjechaliśmy.

Gość 23123213
Ja niestety jestem rolniczką która musi dbać o swoją oborę i tez mnie nie było stać na usługi prawnika.