Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K___AR

praktyki

Polecane posty

Gość K___AR

Witam:) Odbywał ktoś z was praktyki w szkole? Mam problem z uzupełnieniem dzienniczka praktyk.. Co można robić oprócz prowadzenie lekcji, świetlicy, biblioteki, zapoznawaniem się z dokumentami...

Gość SamaJa2
Przez ileś godzin musisz obserwować lekcje i iść na radę pedagogiczną

Gość SamaJa2
No to nic więcej nie wymyślisz

Ja miałam w zeszłym roku :) Na radę pedagogiczną Cię nie wpuszczą (chyba że od zeszlego roku coś się zmieniło). jeżeli rodzice się zgodzą, to na zebranie możesz przyjśc posiedzieć. Możesz lekcje wychowawcze prowadzić. Ja wpisywalam jeszcze wyjścia, np. na sprzątanie świata. Dyżury na korytarzach, oczywiście biblioteka, świetlica. Czytanie statutu szkoły, regulaminów, zasad BHP itp. papierów.

Gość podpowiadacz
Dziwne pytanie... Jak to: co można robić? W dzienniczku praktyk wpisujesz to, co robiłaś na praktyce. Ani mniej ani więcej. Samą prawdę, bez wymyślania. A może to fikcyjne praktyki? Ciocia załatwiła, a ty poszłaś tylko po podpis i opinię?

Gość herrr
podpowiadaczu jakbyś nie wiedział, to nikt nie siedzi w szkole 150h.

Gość podpowiadacz
A ja siedziałem... I byłem zadowolony z tego, bo przynajmniej mogłem poobserwować, jak to wygląda, sprawdzić swoje umiejętności przygotowania i prowadzenia lekcji, radzenia sobie z różnymi sytuacjami i zachowaniami uczniów. Bardzo mi się to przydało potem, gdy zaczynałem pracę.

Gość herrr
No i luz, jesteś pewnie wyjątkiem. Nikt z moich znajomych nie siedział tyle, ja też nie.

Gość Jagoda26
hej,przede mną tez praktyki,mam właśnie sie skontakotwać z opiekunem.Też próbuję zrobić wszystko by jakoś to ściemą załatwić bo mi tylko papier potrzebny.Ja mam w zaocznej szkole a wy?

Gość herrr
Na parę zajęć będziesz musiała przyjść, ale i tak wiadomo, że nie 150h, bo w szkole zaocznej musiałabyś chodzić cały rok.

Gość Jagoda26
zależy czy wam to potrzebne bo chcecie uczyć czy nie,ja mam dobrą pracę,w miarę dobrą powiedzmy i ten papier jest tak w razie wypadku gdyby kiedyś coś....dlatego nie chce mi sie siedzieć na zajęciach po weekendach skoro mam mnóstwo innych spraw na głowie,dom,dziecko,remont.