Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka Dwulatka

Jaki syrop na gorączkę,przeciwbólowy?

Polecane posty

Gość Matka Dwulatka

Witam mamy, do tej pory podawalam Ibufem, jest od 3 miesiaca zycia i teraz mysle o czyms "doroślejszym" bo syn ma dwa lata, ma gorączkę i boli ząbkowanie - możecie polecić coś?

Gość samama amamma
ja daje swoje trzy.,5 latce dalej ibum,zawsze jej pomaga

Gość gluck:):)
jak to doroslejszy? daje sie wieksza dawke po prostu dostosowana do wieku mozesz tez podawac paracetamol inne leki na bazie np aspiryny dopiero od 12 roku zycia mozna podawac!!

Gość Matka Dwulatka
pomyslalam, ze moze jest jakis syrop po 1 lub 2 roku zycia po prostu. spytam w aptece :-)

Nie ma rozróznienia w wieku jesli chodzi o preparaty przeciwbólowe i przeciwgorączkowe mozna podawac do 12 r. ż jedynie leki na bazie ibuprofenu i paracetamolu, dobiera sie jedynie dawke do wieku.

Gość Może dopowiem
nie ma, są tylko na bazie paracetamolu lub ibuprofenu, tak jak dla dorosłych są te leki w tabletkach, możesz ewentualnie kupować wersję forte żeby nie musiał tak dużo pić tego syropu tylko połowę tej dawki, poza tym tylko te dwa leki są w miarę bezpieczne i bez skutków ubocznych

Gość Matka Dwulatka
OK dziekuje, bo nie wiedzialam.

Gość ojtam ojtam
syrop syropem - taki sam dla 3 m-cznieka - 2latka i 5 latka.. dawkowanie się różni - aa tak wogóle to próbowałaś kiedyś ten ibufen?? bo mnie się zdarzyło i jest obrzydliwie piekący w buzi - aż strach się bać co tam dali - ja go wywaliłam i daję tylko ibum

Gość lady bronka
ja podaję córce milifen, ma 2 lata. maformę syropu, dobrze działa.

Gość lady bronka
ja podaję córce syrop milifen, u nas dobrze się sprawdza i jest niedrogi.

Gość ojtam ojtam
aaaa jest znowu ta reklama milifenu - to zwykły lek z ibupromem - żadna nowość i żadne super odkrycie - działa jak każdy ibuprom - nie dajcie sie nabrać

no mnie tez wkurwia to nachalne reklamowanie na kafe tego miligówna:O akurat tanszy jest ibum i kidofen, a poza tym jak ktos musi ten szajs tak zachwalac to najlepiej omijac to szerokim łukiem ja trzymam sie sprawdzonego nurofenu w wersji forte bo pasuje mi miejsza o polowe ilosc syropu do podania dziecku...

Gość Betty Q
Gluck i co sie tak ciskasz, każdy pisze co używa a Ty zaraz z gębą. Jak dziewczyna używa Milifenu to jej prawo, jest o połowe tańszy od Nurofenu a działa tak samo, to po co przepłacac. A moze Ibum to jakis cud świata?

Gość do autorki tego tematu
betty q tepa pusta kurwo, po chuj tu sie odzywasz?

Ja mojej daje Paracetamol Hasco, ale chyba te z ibuprofenem są mocniejsze, więc to są już jakby "doroślejsze".