Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garfild12

Grzybica i bakteryjne zapalenie pochwy 12 tydzień,Gardanerella Vaginalis,pomocy!

Polecane posty

Gość garfild12

Witam Was Serdecznie, Pisze w sprawie problemu, który mnie dotknął a nie wiem jak sobie z nim poradzić. Jestem w 12 tyg ciązy (potwierdzone USG, wszystko ok), ale tydzień temu po stosunku z mężem poczułam nieprzyjemne pieczenie, od razu poleciałam z tym do lekarza, który zrobił mi Wymaz z pochwy,bo moje upławy go zaniepokoiły. Badania wykazaly ze mam grzybice, rozumiem, ze w ciązy to się zdarza i trzeba to leczyć, na to lekarz przepisał mi od razu dopochwowe PIMAFUCIN ( który podobno można brać w I trym.) Najbardziej zaniepokoila mnie bakteria, która została wykryta o nazwie GARDANERELLA VAGINALIS ( INACZEJ PODOBNO WAGINOZA BAKTERYJNA) bardzo sie tym marwtie, czy ta bakteria ma wpływ na moje malenśtwo czy może jemu zaszkodzić? Czy lepiej to leczyć czy lepiej nie? Na ta bakterie zalecił lekarz METRONIDAZOL, dowiedziałam sie ze z tym musze poczekać z 1 tydz lub dwa, bo nie można go brać 1 trym. Natomiast bardzo się boje skąd ta bakteia i jakie mogą być jej konsekwencje? czy ktos sie z tym spotkał ? BARDZO PROSZE O POMOC, ODCHODZE OD ZMYSŁÓW

Gość mozliwe ze miałas
już te syfy zanim zaszłas w ciąże dowiedziałas sie pewnie tylko dzieki grzybicy jak lekarz zrobił posiew. Bo niby jak wytłumaczysz to ze to świnstwo masz! KAżdą infekcje trzeba leczyć bo moze doprowadzić do poronienia.Jesteś cholernie nieodpowiedzialna!

Oczywiście że leczyć. Bakterie mogą być zagrożeniem dla dziecka. Czasem wystarczy że źle się podmyjesz i bakterie z odbytu przejdą do pochwy. Bierze ten pimafucin i ten drugi lek jak zaczniesz 2 trymestr. Nieleczona infekcja jest większym zagrożeniem niż leki.

Gość mziba
nieleczona waginoza może prowadzić do powikłań w czasie ciąży, więc dobrze że poszłaś do ginekologa od razu. bierz leki tak jak ci kazał i bedzie dobrze. w ciąży infekcje to częsta przypadłość. ja brałam probiotyk dla kobiet provag, żeby zmniejszyć ryzyko infekcji. zapytaj o to swojego lekarza, może coś ci poradzi jeszcze.

Gość zccc
kasssiekaa -wygrzebała temat z października -jak wiele innych -wszędzie wkleja to samo. SPAM!