Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona AB

czy zjadłam dzisiaj za mało??

Polecane posty

no więc od jakiegoś czasu jestem na diecie zgodnej zgrupą krwi - pewne produkty po prostu odrzuciłam nie po to by schudnąć, raczej dla zdrowia i lepszego trawienia no i podliczyłam dzisiaj z ciekawości kcal, które zjadłam i wyszło 1300 kcal a mam 26 lat, 169cm, ważę 54 więc chyba mam większe zapotrzebowanie.. jestem totalnie najedzona a tu się okazuje, że zjadłam o jakieś 700kcal za mało myślicie, że jedząc 1300-1500kcal utrzymam wagę i będę się dobrze czuć?czy jeść specjalnie więcej?

Gość Małe śliczne niepozorne
Nie wierz do konca w te normy, ludzie sie przejadaja, dawniej sie jadlo 1300 kcal i bylo dobrze i zdrowo, jesli jestes najedzona to zostaw. Jedz tyle ile potrzebujesz, nie przejadaj sie, dobrze byc niedojedzonym, cialo ma mnostwo rzeczy do wykonania, jak je troche odciazysz to bedzie ci wdzieczne.

Gość Małe śliczne niepozorne
Jakosc nie ilosc, takze ja przestalam liczyc kalorie.

Gość 2312312
o co najmniej 500 kcal za mało

no właśnie jestem pełna a zarazem taka lekka czuę sięsuper, o wiele lepiej niż przed dietą zjadłam dzisiaj na śniadanie jogurt owocowy light, do tego sałatka z sałaty ogórka cebulki dymki i sera feta później słodka kawa z mlekiem, trochę winogron po tym zupka warzywna po dwóch godzinach naleśnik z cukinią, tuńczykiem i odrobiną mozarelli zapieczony następnie kilka kostek gorzkiej czekolady, pół jabłka a na kolację znowu sałatka z pomidorem, sałatą, serem białym i frytki i czuję się świetnie, najedzona i szczęsliwa wypiłam do tego 5 zielonych herbat :) i dwie duże szklanki wody to chyba dobre menu jak na grupę, która nie powinna jeść raczej mięsa?

aha ta zupa jarzynowa była na śmietance kwaśnej, a naleśnik zamiast na zwykłej to na mące orkiszowej

Gość 2312312
droga ta twoja dieta, mnie nie byłoby stac... :( a jaka to grupa krwi?

Przybliżone zapotrzebowanie wyliczysz tutaj: http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html Jeśli nie dojadasz = dostarczasz mniej energii niż potrzebuje Twój organizm, poza tym w produktach zawarte są mikro i makro składniki, gdy ilość produktów mała - tych składników także mniej. A nie mogłabyś tak jeść zgodnie z zapotrzebowaniem? :)

nie taka droga no właśnie jeśli trzeba to mogę uzupełnić w jakieś jogurty jeszcze ale czy trzeba na siłę jeść? mam grupę krwi AB ograniczyłam prawie do zera mięso jem więcej warzyw i owoców, ograniczyłam prawie do zera produkty z mąki białej pszennej (pieczywo przede wszystkim) jem wiiięęęęęęcej ryb no i nabiału więcej (ale tego chudego) no i nie chce zapeszać, ale cera suuper, czuję się lekko, pełna siły, mniej zmęczona i pozbyłam się problemu zaparć :)

Gość kto umie liczyc kalorie
Ciekawe ile ja zjadłam kalorii, możesz mi obliczyc na oko? Ja dziś (nie liczę picia, piję wodę w tym z cytryną, zioła, kawę czarną) talerz owoców- pokrojone jabłko, banan, kiwi, nektarynka, winogrona zielone pasta z tuńczyka, jogurtu naturalnego, cebuli, kurkumy, pieprzu pomidor, 3 kromki chleba staropolskiego, sandwich z serem camembert, masłem i pomidorem x 1 makaron razowy penne z sosem pieczarkowym ( sos zrobiłam z pieczarek, smietany 18%, mąki orkiszowej, lyz masla i oleju ryzowego, 1/2 kostki eko bulionu) chipsy z pieca laysy paprykowe (pierwszy raz od lat, cos mnie naszlo) duzo weglowodanow prostych, malo warzyw, nie poznaje dzis siebie

mogę ci obliczyć ile potrzebujesz kalorii, tylko muszę ksiązke znalezc, uczylismy sie tego na zajeciach tylko mi napisz jaki masz tryb zycia, glownie chodzi mi o to czy praca siedzaca, czy uprawiasz sport?

wg tej tabeli mam zapotrzebowanie 2500 no nic, będę więcej owoców jeść ewentualnie jakiś twarożek do tego więcej, albo więcej produktów z orkiszowej mąki

pisałaś że jestes na diecie raczej dla zdrowia i lepszego trawienia taak? a frytki zjadłas na kolację:D i gdzie Ty sie zdrowo odżywiasz:o

to policz prosze, bo tej tabeli coś nie wierzę, że aż tyle... a kcal ja liczę na wp, jest kalkulator, dodajesz do listy co zjadłaś i się wylicza, ale tak na oko wg mnie masz fajny i zróżnicowany jadłospis- tylko że jaką masz grupe krwi??? bo to też ważne w kwestii tego co powoduje tycie, co spala się szybciej i co jest dla Ciebie zdrowe co do mnie to praca siedząca przy komputerze, ale co wieczór gdzieś wychodzę do tego w czasie pracy około 13 zawsze spacer tak 35-45 minut

diabliczka wyjątkowo, zresztą w porównaniu do tego co kiedyś jadłam... mięsiwa, ciągle frytki, tone chlebaa teraz jadam frytki raz na 2-3 tyg :-)

aha wg zasad mojej grupy ziemniaki mogę jeść a frytki były z piekarnika więc chyba nie tak aż straszne, bo nie miały za wiele tłuszczu

sorki ale nie mogę znalezc ksiazki a jest swietna, bo tak zupelnie inaczej sie liczy i mnie np wyszlo ze powinnam jesc okolo 1500 kcal bo nie uprawiam duzo sportu, prace mam siedzaca, teraz wiecej cwicze wiec znowu musze sobie obliczyc, ide szukac dalej, chcialabym to znalezc bo mi przypomnialas i sama jestem ciekawa a ja mam grupe 0 rh + wczoraj zjadłam duzo warzyw (rzodkiwe, ogorek zielony i kiszony, pomidory, brokul, szpinak) a dzis slabiutko

frytki z piekarnika z ciutka soli morskiej to ja uwazam za zdrowe jedzonko ;-) raz na jakis czas mozna hehe

kiedyś w ciągu dnia nie jadłam w ogóle owoców wpierdzielałam batoniki i prawie codziennie mięso, szynka, żółty ser :o więc kilka frytek biorąc pod uwagę inne rzeczy które zjadłam to tylko mały grzeszek, zresztą nie chce zwariować i popaść w paranoję ale w zdrowiu już widzę poprawę, więc chyba działa a Wy jakie macie grupy krwi?

grupa 0 powinna jeść jak najwięcej mięska chudego i warzyw natomiast ograniczyć nabiał :))

diabliczka nie katuję, jestem najedzona zresztą postanowiłam, że raz w tyg pozwolę sobie na coś czego nie mogę wg zasad diety zgodnej z krwią AB :-) zresztą w czwartek mam wizytę u doktora immunologa alergologa, ponoć wie coś o tych dietach to zapytam co o tym myśli

Calluna na mnie tucząco działa mięso, wędzone rzeczy warzywa nie, jogurty, białe sery też nie na szczęście :)

zresztą ser feta, tuńczyk, warzywa i jogurt nie są tuczące jedynie te frytki - wiem wiem :D

Gość cnlcnlcnb
taaa zapewne napisalas tego gownianego posta tylko po to zeby dostac komentarze w stylu "o jej ale ty malo jesz" "oh ty niedojadasz" "tak malo zjadlas i nie jestes glodna" haha to ci powiem ze 1300 ta bardzo duzo, ja zjadam dziennie 2 bulki i czuje sie pelna i wcale sie nie odchudzam, poprostu nie czuje potrzeby jedzenia wiecej, a ty spadaj z tymi swoimi marnymo 1300

w sumie 1300 kcal to za mało, tym bardziej jeśli dużo się ruszasz. Jak masz całkowicie siedzący tryb zycia to ujdzie, może z 1600 powinno być... a że jakość sie najbardziej liczy to też fakt

Gość 2312312
anorektycy nie czują glodu, to fakt, ale to czy się czuje potrzebę, a stan orgaznimu- dwie rózne rzeczy