Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gthgftjhy

Czy to jest możliwe? Telefon z zagranicy - wyświetla się numer lokalny, polski?

Polecane posty

Gość gthgftjhy

cZy to możliwe, że jak ktoś wysyła mi SMSa z Kanady, Pakistanu lub innego kraju spoza Europy to mimo tego, że dzwoniący nie ma polskiego numeru to u mnie na telefonie wyświetla się numer lokalny, polski np. z Orange? Przykład, dzwoniący ma numer +92256XXXXX a u mnie wyśiwela się np. +48517xxxxx Słyszałam, że są to jakieś problemy roamingowe.

Gość gthgftjhy
Proszę bardzo o Wasze opinie lub informacje.

Gość xzxzx
nie. Ktos cie robi w balona

Gość możliwe, do mnie dzwonią
rodzice z Irlandii a wyświetla się polski numer. Nie dzwonią przez jakąś usługę, np "tania polska" czy coś takiego a mimo to numer przychodzący nie jest z irlandii.

Gość ndkcicis
Oczywiście, ze mozliwe.

Gość osmiornica007
mozliwe moj maz pracowal w niemczech i mial siec lebara bo taniej wychodzily rozmowy. dzwoniac do mnie wyswietlal sie numer +48501........ tylko ze za kazdym polaczeniem byl inny numer a czasami wyswietlalo sie "zastrzezony" latwo to sprwdzic. oddzwon na ten numer z ktorego dostalas polaczenie. jezeli to romaning to bedziesz dzwonic i dzwonic albo ktos odbierze i bedzie cisza. to numery zarezerwowane na takie polaczenia. pozdrawiam

Gość jjjjkkkkkkkkkooooooo
no ok, rozumiem. Ale można sobie ustawić ze raz dzwoni normalnie z zagranicznego a raz z polskiego?

Gość aasssaaa
za granicą jest wiele możliwości obniżania kosztów połączeń, np poprzez dodanie odpowiedniego prefixu przed wybieranym numerem, często są to połączenia na zasadzie połączeń internetowych stąd koszt jest niższy a też bardzo często u osoby odbierającej telefon w Polsce wyświetla się numer należący do krajowej sieci czyli np plus, orange itp :) Wiem bo często ojciec dzwoni z Niemiec z a wyświetla się polski numer

Gość znajomaaaaaaa
nie,mam mame za granica i nie

Gość zuligana
Można ograniczyć koszty połączeń z zagranicy z komórki jak się zainstaluje taką aplikację upc phone. Wtedy odpadają koszty roamingu jak się dzwoni do Polski, tylko płaci się jak za połączenie z domowego z Polski. Ja mam i bardzo chwalę tą apkę. http://www.upc.pl/telefon/uslugi-dodatkowe/upc-phone/

Gość saloowwaaa
proste jak drut. przekierowanie rozmowy i tyle.

Gość kasiakasiauk
też mam problem tego typu :/ mam lebarę, jak dzwonie do polski z anglii mój numer raz wyświetla się jako numer zastrzeżony, albo za każdym razem inny numer ale polskiej komórki. już patrzyłam w ustawieniach telefonu i powinien być wysyłany mój numer. nie wiem co jest, czy z moim telefonem coś nie tak :( Może jakaś rada?