Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam proooblem

czy może to być jakaś grzybiczna sparwa?

Polecane posty

Gość mam proooblem

dziewczyny mam mały problem tzn mam nadzieję że mały.ostatnio po stosunku z narzeczonym gdy byłam u góry mój facet miał "białą maź" na trzonie penisa i nie była to sperma. dziś chciałam sprawdzić jaki mam śluz bo powinnam mieć owulację (staramy się o dziecko mam zawyżoną prolaktynę i aktualnie zażywam diostinex) no i niestety we wnętrzu mam właśnie coś takiego jak mój miał 3 czy 4 dni temu na tym trzonie. sprawdzałam i boje się że jest to coś grzybiczego ponieważ ma to konsystencję takiego serka nie twarogu tylko jak tartare czy ostrowia jest białe nie śmierdzi nic mnie nie szczypie nie piecze nie swędzi... zastanawiam się czy może być to reakcja na dostinex czy może mam tak bo mam cykl bezowulacyjny czy może infekcja

Przy grzybicy są raczej grudki. Jeśli śluz jest bardziej kremowy o jednolitej konsystencji to raczej nie grzybica.

Gość drgryhutufii
pewnie jakas infekcja, samo nie przejdzie,idz do lekarza,pewnie 3 dni i po sprawie:)

Gość mam proooblem
no właśnie to nie jest śluz tylko takie grudki jakby a one mają taką konsystencję takiego serka...ale nic nie piecze nie swędzi i zapachu jakiegokolwiek brak...wystarczy lactovaginal?bo mam akurat

Gość szalonaZośka
U mnie grzybica pochwy nie zawsze ma nieprzyjemny zapach, ale zawsze w trakcie takiej infekcji mam twarożkowe upławy i swędzenie. Możesz sobie zakładać probiotyk dopochwowy nie zaszkodzi, a pomóc może. Jak starasz się o dziecko to lepszy w tym wypadku jest probiotyk doustny, ponieważ dodatkowo ochrania pęcherz moczowy i jelita. Miesiąc przed ciążą i właściwie całą ciąże brałam provag. Nie miałam w tym czasie żadnej nieprzyjemnej infekcji pochwy czy pęcherza. Zadowolona jestem z jego działania. Mimo wszystko jak pojawi się swędzenie i pieczenie to wybierz się do ginekologa po właściwe leki przeciwgrzybiczne.

Gość lady bronka
lactovaginal może pomóc, stosuje się go przy upławach. jeśli nie pomoże idź koniecznie do ginekologa, bo to może być jakaś infekcja i będą potrzebne mocniejsze leki.

ciężko powiedzieć, co ci jest, możesz dla świętego spokoju zaaplikować sobie lactovaginal jest bez recepty, możesz też posmarować się provag żelem, twój partner też go może użyć, najlepiej byłoby jednak iść do lekarza

Gość grzechuwarta
lactovaginal jak najbardziej może pomóc, ale jeśli autorka stara się o dziecko lepiej pójść do ginekologa, zrobić wymaz, żeby mieć pewność na co się choruje i czym to leczyć.

Gość agula8
lactovaginal na pewno nie zaszkodzi, ale nie wiem czy wystarczy żeby wyleczyć grzybicę, o ile to w ogóle grzybica, z swojego doświadczenia i tego co czytam na forum to jednym z najczęstszych objawów grzybicy jest oprócz serowatych upławów tez swędzenie albo pieczenie. Skonsultuj się z lekarzem-może potrzebny jest wymaz i posiew, bo może ta wydzielina wcale nie jest spowodowana grzybicą.

Gość misiaczek24
Przy grzybicy upławy są serowate i bardzo piekące. Dlatego raczej nie masz infekcji grzybiczej. Dla własnego spokoju zakup sobie probiotyk dopochwowy invag, który kolonizuje pochwę bakteriami kwasu mlekowego, co ochroni Cię przed infekcjami. Jeśli Twój chłopak miał biały nalot na penisie, niech posmaruje się clotrimazolem, który ma działanie przeciwgrzybicze.