Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piekielna mery

Pytanie do księgowych

Polecane posty

Gość Piekielna mery

witam, chce sie ksztalci w strone ksiegowosci mam ukonczony kurs, ale teorii niewiele - czy mam szanse nauczyc sie jej w domu? mozecie mi cos doradzic, nigdie nie chca do pracy jako pomoc itd bo nie mam doswiadczenia a jak je mma zdobyc...doradźcie proszę!!

Gość Ksie.gowa
Mary- w domu się nie nauczysz :( A nawet jeśli, to i tak się to nie liczy do dośw. zaw. Szukaj pracy, niekoniecznie w księgowości, z czasem może się wkręcisz ;)

Gość Piekielna mery
pomyślalam ze moze łatwiej będzie mi się wkręcić gdy będę wykuta na blachę ale pewnie mnie nawet nie zaproszą na rozmowę gdy zobaczą że nie pracowalam :-(Nie wiem, tak bym chciała, ale powoli tracę nadzieję

teoria księgowości ma się zazwyczaj nijak do praktyki, więc nie ma sensu wkuwać podręczników, bo i tak jak przyjdziesz do konkretnej firmy, to będziesz się uczyć od początku szukaj firmy dużej, gdzie jest kilka księgowych i praca jest podzielona, bo całej księgowości nie ogarniesz nawet w kilka lat (w małych firmach cała księgowość prowadzi jedna osoba co wymaga b.dużej wiedzy praktycznej; albo prowadzi ją biuro rachunkowe)

Gość korinka88
najlepiej by było jakbyś zdobyła doświadczenie w jakiejś firmie, praktyka to jednak to co się ceni najbardziej ale póki co poprzeglądaj sobie różne strony, portale, artykuły np. http://bit.ly/T0Rji0 nie muszą to być wcale jakieś duże publikacje, bo w internecie znajdziesz świeższe informacjei trzymam kciuki żeby ktoś Ciebie przyjął! ;)