Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karat

Czy kobieta z BLIZNĄ na policzku odstrasza ???

Polecane posty

Gość karat

Urodziłam się ze znamieniem barwinkowym na policzku (wyglądał jak zwykły większy pieprzyk), jednak po urodzeniu zaczął się szybko i podejrzanie powiększać i zmieniać, onkolog stwierdził, że zmiana jest podejrzana (zmiany nowotworowe) i trzeba ją wyciąć, na szczęście okazało się, że zmiana była niezłośliwa, ale pozostała bardzo brzydka pamiątka (wycinana była z marginesem bezpieczeństwa). Teraz mam 24 lata, także operacja wykonywana była jakieś 23 lata temu.. wtedy operacje plastyczne nie były na tak wysokim poziomie i blizna wygląda bardzo brzydko, ma ok 3,2 cm i na dodatek znajduje się na policzku - widać, że mój policzek nie jest taki sam jak drugi, a sama blizna jest brzydko zszyta i widać jakby miejsca zszycia, po latach się rozeszła i trochę ściemniała. Czy taka blizna odstrasza, odejmuje kobiecie uroku? Co uważacie?

Gość Dominik N
Dlaczego ma odstraszać? Myślę, że nie tylko uroda się liczy. Na pewno masz wiele zalet i jeżeli facet się zakocha to jedna blizna nie przeszkodzi w związku. Wiadomo jedni rodzą się zdrowi i w ogóle a inni mają różne schorzenia itp. z którymi muszą żyć. Nie przejmuj się blizną. Koleżanka po wypadku samochodowym to dopiero wyglądała(ledwo uszła z życiem) a charakter jej się i tak nie zmienił. Głowa do góry;)

Gość gqg4ewfqq
skoro nawet dziewczyna bez zęba na przedzie nie odstrasza...kazik potwierdzi

Gość karat
dziękuję za te słowa, w sumie zdążyłam się już do niej przyzwyczaić, w końcu żyje z nią 23 lata.. przypominam sobie o niej w momencie gdy ktoś o nią mnie wypytuje, albo dziwnie się wpatruje :P ale zauważyłam też, że mężczyźni troszkę się chyba przez to mnie boją, albo po prostu mnie unikają żeby w jakiś sposób nie urazić

Gość mama 3latki
nie sądzę, mam koleżankę, która od małego ma bliznę dosc sporą w okolicy ust, ale jakoś nigdy nikt jej z tego powodu nie robił przykrości, obecnie jest szczęśliwą mężatką, wiec mężowi tez to nie przeszkadzało

Gość moniczka :P
pewnie większość ludzi nie zwraca n to uwagi Ty o niej myślisz bo wież że tam jest ludzie maja gorsze wady na twarzy taki ich urok

Gość moniczka :P
dodam ze sama mam ślady na twarzy po ospie i nigdy nie mialam z tego powodów przykrości

Gość Atrakcyjny Heniek z Junikowa
bądź na fali, na tlc, jest program, o zmianie życia, przez operacje plastyczne, może będzie nabór kandydatek i będziesz miała za darmo operację.

Gość karat
ja prawie o niej nie pamiętam, tylko tak jak mówiłam przypomina sobie o niej gdy ktoś mnie wypytuje (nie rzadko w autobusie, tramwaju...) a uwierzcie mi blizna jest na prawdę dziwna, wygląda jak jakiś wzorek taka prawdziwa szrama.... i dość głęboka, dlatego może ze względu na swoja nietypowość czasem przykuwa uwagę innych, mam nadzieję, że nie jestem odbierana jako jakaś groźna dziewczyna, z natury należę jednak do drobnych delikatnych, kobiet, urodę mam wręcz dziecięcą, tylko ta blizna psuje wszystko

Gość karat
Atrakcyjny Heniek z Junikowa - parcia na szkło jeszcze nie mam :P byłam zapisana kiedyś na operację, która niby miałaby poprawić wygląd tej blizny, ale w ostateczności nie zdecydowałam się.. bałam się, że może być jeszcze gorzej, że będę tego jeszcze bardziej żałować ;/

i to był twój błąd.

Gość karat
Atrakcyjny Heniek z Junikowa - w takim razie może wytłumacz dlaczego ? :)

Gość karat
czyli nie dowiem się?

Gość retretyryt
nawet piekne kobiety są kopane w tylek, wiec nie przejmuj się

Gość karat
to prawda, ale chyba nie czują sie jak "dziwolągi" :P

bo trzeba działać, chodzić kolo sprawy, nikt za ciebie nie zrobi tego, co ty masz zrobić. Co prawda carski oficer z blizna był atrakcyjny, ale kobieta, to juz pewno, nie.

Gość karat
skoro mówię, że operację miałam już planowaną, to chyba oznacza, że się nią interesuję ;) problem w tym, że pani dr chciałam ją naciąć i ponownie zszyć, wystraszyłam się, że takie naciąganie skóry może już całkowicie zmienić (zniekształcić) moje rysy twarzy..