Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greger

1300 zl na 3 osoby;/ z oplatami za wode, prad, gaz i kupowaniem wegla

Polecane posty

Gość greger

juz nie wiem co robic mieszka ze mna dziecko i matka lat 52 zwolniona z pracy,ktora teraz pracy nie moze znaleźć;/ mam ochote palnac sobie w leb po oplaceniu wszystkiego zostaje okolo 900-800 zl i zyj za to caly miesiac 3 rok nie kupilam kurtki wiosennej 4 rok mam zimowa buty sie juz rozpadaja po 3 latach ale zaniose do szewca moze poskleja(kosztowaly 150 zl) a mi zal kupowac nowe! bo wiem ze nie bedzie na inne oplaty acha zapomnialam o oplacie za smiecie,skladki szkolne, ubiezpieczenie, ksiazki, leki itp;/ kurde nie widze wyjscia z tej sytuacji juz odechciewa mi sie zyc, usmiechac, wstawac:( oczywiscie wakacje mialam wiele lat temu w kinie bylam na wladcy pierscieni ostatnio jestem mloda a moje zycie jest takie szare, bez przyszlosci

a na kogo głosowałaś? Jak na PO i unie ,lub nie byłaś na wyborach-to dobrze Ci tak!!! Jak nie to współczuję i rozumiem,coraz więcej jest ludzi w takiej sytuacji przez tych sk....nów

Gość greger
nie bylam na zadnym glosowaniu:o

Gość Bumbo bee
To wegetacja a nie zycie, wyjezdzaj dziewczyno zagranice!

Gość greger
myslalam nad zagranica ale nie znam jezyka, nie mam tez nikogo kto by mi pomogl w pierwszych dniach pobytu wiec sama nie wiem

Gość nikomu się nie udało?
może zgłoś się do opieki społecznej, powinni pomóc. można składać podanie o zapomogę na węgiel, wyprawkę szkolną dla dziecka, w szkole dziecko może dostawać darmowe obiady, dają żywność, w kościele też ksiądz wydaje dary dla biednych, nie są to frykasy ale zawsze coś: mąka, cukier, olej, makaron, ryż, konserwy, mleko.

Gość a gdzie alimenty od tatusia
dziecka? Mama zsiłku dla bezrobotnych nie ma?

mama niech się rozejrzy za pracą jako opiekunka do dziecka, teraz dają umowy o pracę dla opiekunek. zawsze to coś dorobi.

Gość greger
alimenty sa wliczone w to co podalam 150 tatus daje bo udaje niepracujacego mamie zasilek sie nie nalezy

hmm to gdzie ty pracujesz za 1150? Bo pewnie jeszcze w tym jest dodatek na dziecko.. Od kiedy mama nie pracuje, że zasiłek się nie należy? Czy nigdy nie pracowała?

Gość greger
w mopsie bylam ale tak tam kobiety sa niemile ze czulam sie jak zebraczka,intruz;/

miłe, niemiłe, nieważne. nie unoś się honorem tylko załatw sprawę i już. przedstawiasz zaświadczenie o zarobkach i masz wyjebane na ich widzimisię!

przede wszystkim napisz skąd pochodzisz, nie mowię, ze masz podawac dokladny adres ale mniej więcej czy zy to miasto czy wieś? Druga sprawa, rozumiem ze ty pracujesz? Co z ojcem dziecka? czy dostajesz alimenty? czym się zajmujesz, ze zarabiasz 1300 zl? Co do mamy, to co do tej pory robila? ma 52 lata, więc myślę, że mogłaby znaleźć coś w sklepie np. w Biedronce poprawiły się płace i z tego co wiem kasjerzy dostają nawet 1800 na rękę ewentualnie opieka nad dzieckiem, tyle, że tutaj juz raczej tyle się nie zarobi, w mniejszych miejscowosciach ludzie niewiele placą, moja koleżanka płaci niańce 600 zł plus jakieś dodatki, ale ta pani jest raczej zadowolona. Pewnie dorabia sobie do emerytury

Gość greger
ale o co chodzi z tym traktowaniem klienta? chca zeby czlowiek zrezygnowal z pomocy czy co?

o alimenty juz nie pytam bo widzę, ze odpowiedzialas komus innemu a ty na jakim stanowisku jestes zatrudniona, moze powinnas pomyslec o zmainie stanowiska? nie twierdzę, ze praca na kasie to zajęcie łatwe i relaksacyjne, no ale więcej płacą, naprawdę ktos mi ostatnio mowil, ze widzial nawet ogloszenie za 2000 coś netto, także może warto się zastanowić, internet widzę masz, więc możesz rozsyłać cv

no MOPS nie jest od dawania pieniędzy tylko jakichś okresowych zapomóg. Ty sądziłaś że pójdziesz, powiesz że ci brakuje i od razu ci dadzą kasę? Musisz przedstawić swoją sytuację, dać papierek gdzie pracujesz, zaświadczenie o wysokości alimentów, mama też, że dlaczego nie pracuje i wtedy może chociaż węgla na zimę dadzą. Coś to wszystko grubymi nićmi szyte.. i jeszcze za Internet płacisz i cię stać na to?

Gość nbhgfh
więc musisz wybrać czy duma czy kasa z pomocy. swojego czasu mój brat też miał ciężko bo stracił pracę i pamiętam,że dostał z mopsu nawet nie głupie pieniądze, jakieś paczki

Gość greger
powiedzieli zeby sie starac o podwyzszenie alimentow ale sedzia nic wiecej nie da bo on niby nie pracuje a jakos na wszystko ma i mam probowac alimenty podwyzszac ech

ale MOPS nie daje pieniędzy przecież z tego co wiem. Pomaga z zdobyciu węgla, jakieś paczki żywnościowe czy odzież, współpracuje z Urzędem pracy, organizuje dożywianie w szkole. Kasy raczej nie dają, co najwyżej zwracają za wyprawke do szkoły dla dziecka, organizuje kolonie i takie tam..