Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka 3 przedszkolaczka a

Przedszkone opłaty- żle naliczone wyżywienie co zrobić?

Polecane posty

dostałam rozliczenie z przedszkola za poprzedni miesiąc i zostalo policzone o 3 dni więcej stawka żywieniowa niż moj syn byl mam zanotowane kiedy nie był w przedszkolu i co byście zrobiły bo moja pierwsza myśl to pójść i wyjaśnić a teraz zastanawiam się czy nie odpuścić i zobaczyć jak policza przyszły miesiąc chodzi o kwote 13,50 za dużo policzone o tą kwotę syn pierwszy rok w przedszkolu bez przerwy chory i jeszcze mam pytanie czy jak dziecko chore to dzwonicie do przedszkola i zawiadamiacie że nie będzie chodził przez tydzien na przykład czy po prostu nie idzie i już ja nie zawiadamiałam a nie był w tamtym miesiącu 6 dni i to nie pod rząd tylko tak urywkami teraz siedzi w domu już tydzień

Gość mieszkankkaaaa55
ja staram sie dzowonic jak corki nie ma dluzej. bo jak to tylko jeden dzien to nie.

Gość MamusiaWacusia
wyzywienie naliczone normalnie - kuchary z rana nie wiedzialy czy syn bedzie czy nie i zrobily mu porcje (wykorzystaly produkty, kasa poszla, itp). jak zamowisz pizze a zjesz tylko polowe to za reszte każesz sobie oddawac?

Gość mieszkankkaaaa55
u mnie jak nie ma corki - odliczaja za wyzeywienie.

Mamusie Wacusia ale wyzywienie jest odliczane skoro one rozumują jak ty to powinnam nic nie miec odliczone

jesli nie zgłosiłas to faktycznie ta porcja była i one ja zrobiły, jesli zgłosiłas masz prawo zadać odliczenia. U ans w przedszkolu do 10 musisz zgłosić nieobecnośc dziecka, właśnie po to by obiad sie nie marnował

Gość hmm*hmm
U mnie nie trzeba zgłaszać,kazdy dzien nieobecnosci jest odliczany.

no to jak to możliwe że z 6 dni jakie nie był ( po kilka w każdym tygodniu) 3 odliczyli a 3 nie????????? bo wychodzi na to że 3 dni mi nie odliczyli

Gość Kruktighgv,.,
Moze sie pomylila no nie wiem ja bym poszla i grzecznie sie spytala. Z reszta o jakim zmarnowanym obiedzie wy mowicie jezeli,przedszkole ma swoja kuchnie to kuchary zjedza porcje od waszego dziecka.

A w czym problem pójść do dyrekcji i wyjaśnić sytuację. No chyba że kasa spada Tobie z nieba ;) Ja w każdym razie bym poszła. Niektóre przedszkola liczą sobie normalnie jeśli dziecka nie zgłosisz że jest np chore.Jak moje dziecko chodziło do przedszkola to nie płaciłam za dni nieobecności (nie trzeba było zgłaszać).Ja w każdym razie nieobecności powyżej 3 dni zgłaszałam ,tak dla wiadomości opiekunek . A posiłki były liczone na zasadzie takie że o 8:30 śniadanie.Dzieci musiały być obecne do godziny 8:00 ,pani liczyła ile ejst dzieci i dzwoniła na kuchnię.

Gość jjmjmj
u mnie jest zwracane za posiłki ale dopiero od trzeciego dnia nieobecności, jeśli dziecka nie ma trzy pod rząd, to i tak płacę za pierwsze dwa dni. Jeśli byłby nieobecny dwa razy po trzy dni (w sumie sześć dni) to miałabym i tak odliczone w posiłkach tylko dwa dni. Jeśli nie chodziłoby w jednym miesiącu cztery razy po dwa dni, to i tak płaciłabym za wszystkie dni w miesiącu, mimo że nie było go w sumie 8 dni, ale nie było w tej nieobecności trzech dni z rzędu.

Gość jjmjmj
i jak bez przerwy chory, jak sama piszesz, ze we wrześniu nie był 6 dni i to nie pod rząd, więc ile było tych "bez przerwy" chorób? Dwie po 3 dni?