Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkeee

moja 6letnia corka pije mleko z butelki przez smoczek

Polecane posty

Gość enkeee

ale przeciez nie zabiore jej jak chce z kubka szklanki nie ruszy tykko nie piszcie mi ze bedzie miala krzywe zeby bo ja znam osoby ktore dytkaly smoczek do 5 lat i maja ladne zeby.

Gość elka felka szelka
enkeee ale przeciez nie zabiore jej jak chce z kubka szklanki nie ruszy nie, jasne. Jak będzie miała 12 lat i na kolacje zazyczy sobie piwo to tez jej nie zabraniaj, skoro herbaty nie chce:O

Gość pnyzhzid
moze sprobuj taki kubeczek z ktorego trzeba ssac przez taki wypustek zeby cos wylecialo? Ale pewnie probowalas juz. Slyszalam tez ze przez slomke moze dziecko sie nauczyc latwiej pic niz z kubka po prostu.

Gość trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
spróbuj niekapka. Jak sie nie da, moze jak pójdzie do szkoły to sie oduczy.

Gość pnyzhzid
no i moze sposobem: zobacz, mama pije z kubka, mmmm jakie dobre... Moze ona tez zechce.

Gość enkeee
ale ona to naprawdę lubi! nie chcę jej odbierać tej przyjemności! wasze rady są do bani! ;/

Gość wyrzuć
butelkę i już. Po paru dniach jak jej przyjdzie ochota na mleko zapewne wypije i z kubka

Gość Wychowujesz kalectwo
W tym wieku przez smoczek? Jakie to żałosne! Nie będzie miała ukształtowanego zgryzu, będzie tyłozgryw i krzywe zęby.Jak będzie starsza dziecko ci "podziekuje" Gdy zacznie chodzić do szkoły też będziesz szykowała dziecku butelke ze smoczkiem?Gratuluje wychowania.

Ja piłam z butelki do 6 czy 7 roku życia :D. Aż pewnego dnia, na wakacjach, butelka zaginęła i wmówiono mi, że nowej nie da rady kupić ;). I tak się oduczyłam. Dopiero potem odkryłam, że nie zagineła, tylko umyślnie ją schowano. I jakoś krzywda mi się nie stała ;)

Gość jkh;f
Tiaaa, od razu ze wszystkich dzieci chcecie dorosłych zrobić. Fakt faktem dziecko już jest duże. Jeśli idąc do szkoły nie odstawi butli, to najlepiej się skonsultować z psychologiem dziecięcym, a najlepiej już teraz, jak dziecko oduczyć tego bez stresu.

Gość eeee tam przesadzacie
ja pilam (co prawda nie mleko), a herbate i ziolka z butelki do 6 roku zycia. Uwielbialam na lezaco :D I nikt nie musial przede mna nic ukrywac. Przeszlo mi jak poszlam do szkoly, samo. I normalna jestem teraz. W miare :classic_cool:

nie mam zadnych problemow ze zgryzem ani zadnej traumy z tego powodu ;) A z niekapkow nie pilam nigdy. Od razy sie z butelki przerzucilam na szklanke :P

A ty na pewno najlepiej wiesz co lubi dziecko autorki :D

Gość kolejna popieprzona mamuśka
mojej koleżanki córka ma 4 lata i zasypia tylko na cycku - obrzydliwe i obleśne :O

Gość jak cie to obrzydza to
nie patrz, proste :D

Gość moja ośmioletnia córka pije
codziennie rano kakao z butelki również ale z dzióbkiem (takie jak są wody mineralne), inaczej nie wypije nie smakuje jej, mam znajomą co w wieku 18 lat również pije kakao z butli ze smoczkiem takim naciąganym

Gość byczycaa
A butelka szklana czy plastikowa? Przypomnialo mi sie, ze tez bylam takim dzieckiem i do 6 roku zycia pilam z butelki ze smoczkiem:) W koncu moja mama sie wkurzyla i zbila przy mnie ta butelke(niby niechcacy jej spadla) i wtedy zrozumialam ze koniec z moim butelkowym nalogiem. Bylo mi troche przykro, ale szybko przeszlo. Sprobuj, a jak butelka plastikowa to powiedz ze sie zgubila, dziecko we wszystko uwierzy.

Moja mama nie musiala robic takich podchodow. Nigdy mnie w zadnej kwestii nie oszukiwala, czy bylam mala, czy duza, czy mloda czy stara. Widocznie uznala, ze mi to nie zaszkodzi to mi nawet nie probowala wyperswadowac ;) Sama nawet sie pytala czy chce w butelce czy w szklance. I pewnego peknego dnia powiedzialam, ze wole juz w szklance. Na wszystko przyjdzie czas ;)

Gość enkeee
nie piszcie ze jak dziecko pije w tym wieku przez smoczek to mam do psychologa isc! znam wiele dzieci ktore tak dlugo pilo i nie maja zadnych problemow z zebami pije z plastikowej butelki mleko herbatki i soczki mleko pije na lezaco corka jest niejadkiem wiec tymbardziej niebede jej zabierac butelki z mlekiem.

Gość keep warm
ciekawe jak bedzie w doroslosci wygladala ze smoczkiem w gebie...

Gość opiopi
enkeee - a co chcesz żeby Ci napisac? Niech sobie pije jak chce i wam się to podoba. Czas odzwyczajania od smoczka i butelki minął już dawno, przegapiłaś dobry moment więc teraz się martw skoro żadnej rady nie przyjmujesz. Odzwyczaiłam syna od spania z rodzicami w łóżku też dopiero w wieku 6 lat bo uznałam że idzie do szkoły i to jest doskonały moment na taki krok. I nie użalałam się nad sobą, że odbieram mu przyjemność :) I tak długo trwało to wspólne spanie.

Gość bojs bojs bojs
znalalzy sie matki polki piepszone dobre rady wsadzciie sobie w dupe niech sobie pije jak lubi wiele dzieci tak robi ja spalam w lozeczku do 5 lat i dytkalam smoczek tez do 5 i zyje normalnie a wy matki polki co tak tresujecie te swoje dzieci to wychowujecie je na patologie.

Gość lasunia nina
moja ma 5 i tez pije ze smoczka uwielbiam ten widok jest taki slodki:)

a wiecie że złe nawyki się utrwalają i im wcześniej się je niweluje tym jest to prostsze?

Gość ciocia Jadzia z Częstochowy
jest plus tego wszystkiego z miłościa francuską, nie będzie problemu, nawet z połykiem.