Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandraplde

Maj 2013! Czy sa tu Majowe Mamy?

Polecane posty

Gość sandraplde

Czekam dziewczyny! U mnie Prawie 11tydzien. Jak znosicie ciaze?Pozdrawiam.Sandra

Gość salsa_aa
Ja może nie majówka a kwietniówka, 16 tydzień :-) Powiem tak nie wymiotuje z tym akurat nie miałam problemu, gorzej psychicznie, jestem cały czas zmęczona, jakbym miała jakąś deprechę i wszystkim się zamartwiam. A ty?

Gość Sandraplde
Ja nie mam zadnych objawow. Lekkie mdlosci ustapily Po 8tyg Teraz Czuje sie swietnie. Mieszkam w niemczech od 4lat. Jest zu Moze mama,ktora rodzila w niemczech? Chcialabym sie poradzic. Ps. Jutro Wizyta u Pani Doktor :-)

Ja jestem:),tylko z terminem na styczen.Rodzilam w DE,drugie tez bede.W Niemczech jestem od 14 lat.Jak masz jakies pytania,to smialo.

Gość sandraplde
To moja pierwsza ciaza, nie mam doswiadczenia. W jakim rejonie niemiec rodzilas? Jak personel? Ja jestem ubezpieczona prywatnie w AOK Jesli to ma cos do rzeczy. Obecnie pracuje na Pol Etatu Jako sekretarka. Naleza mi sie jakies swiadczenia procz kindergeld? Slyszalam ze Jest tu cos na zasadzie polskiego becikowego. Masz o tym pojecie?

Ja rodzilam w Schwarzwaldzie,Baden-Wrttemberg,teraz mieszkam w NRW. Ubezpieczona jestem tez w AOK. Personel w mojej klinice byl swietny,lekarze i polozne,opieka po i w trakcie porodu,mialam 7 godzin skurczy i skonczylo sie cesarka,a wiec nie mialam podanego znieczulenia PDA(dziecko mialo spadek tetna),ale w skurczach polozne pomagaly mi masazami i cieplymi okladami,musialam niestety lezec caly czas pod ktg. Nalezy ci sie Elterngeld,w jakiej wysokosci to mozesz sobie obliczyc np. tutaj: http://www.elterngeldrechner.de/rechner.php Elterngeld przysluguje przez rok od porodu.

Gość Sandraplde
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedzi! Ja obexnie tez Mieszkam w nrw. Mam nadzieje, ze z Toba i malenstwami Wszystko ok

Gość Sandraplde
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedzi! Ja obexnie tez Mieszkam w nrw. Mam nadzieje, ze z Toba i malenstwami Wszystko ok

Gość Sandraplde
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedzi! Ja obexnie tez Mieszkam w nrw. Mam nadzieje, ze z Toba i malenstwami Wszystko ok. Mam Jeszcze jedno pytanie : slyszalam od znajomej, ze w szpitaLu zapewbiaja jakas czesc wyposazenia dla dzieciatka. Pytam, B chcialabym wiedziec Co zabrac ze soba do szpitala.

Ja mialam wszystko dla dziecka w szpitalu,nie bralam nic dla malej ze soba:ubranka tez byly od szpitala,dopiero na wyjscie maz przyniosl. Taaaak,z mala jak najbardziej w porzadku,jest juz przedszkolakiem,spadek tetna byl po prostu ze stresu,podobno niektore dzieci tak reaguja na skurcze.A z malym tez ok jak na razie:) Powodzenia ci zycze i trzymam kciuki za szybki porod i mily personel.

Gość Sandraplde
Dziekuje Ci bardzo za odpowiedzi! Ja obexnie tez Mieszkam w nrw. Mam nadzieje, ze z Toba i malenstwami Wszystko ok. Mam Jeszcze jedno pytanie : slyszalam od znajomej, ze w szpitaLu zapewbiaja jakas czesc wyposazenia dla dzieciatka. Pytam, B chcialabym wiedziec Co zabrac ze soba do szpitala.

Gość Sandraplde
Ciesze sie. Dziekuje Ci. Ja Mialam dzis Sporo na glowie. Bylysmy u pani Doktor, malenstwo ma 11tyg i 1 dzien :-) 7cm i Tak slodko ssalo kciuka na usg :-)

hej :) u mnie 11 tydzień :) termin mam na 20.05.2013 to mój pierwszy bobas i strasznie się boje. A co do objawów wymioty wymioty i jeszcze raz wymioty oraz powiększone piersi. Cera bardzo mi sie pogorszyła a włosy wychodzą garściami.

witam wszystkie majowe mamusie:) jestem w 14 tygodniu. jutro badania prenatalne...3majcie kciuki:)

no to pierwsze prenatalne jest międy 10, a 13 tygodniem. ja byłam w 12, ale pani doktor powiedziała, że dzidziuś jest malutki bo miał 4 cm , a zeby badanie było miarodajne musi mieć przynajmniej 4,3 cm i kazała przyjść za 2 tygodnie czyli jutro :)

ja byłam w 9 tyg to miał 2 cm :) teraz jestem w 11 to pewnie podrósł ;) i własnie sie zastanawiam czy moglabym isc w przyszlym tyg czy lepiej zaczekac do 14 tygodnia.

Gość kerjakejrkl
jezuuu juz jest temat majowy po co zasmiecacie forum:o ciezko poszukac??

karmelka91 ja musiałam dzwonic i podać dzien ost. miesiaczki. póxniej pojechałam na umówiony termin i pani i tak musiała zmierzyc dzidzie

Gość już niedługo...
hej ja tez na maj :) 21 :) pierwsza ciaza a objawow juz nie mam oprocz zmeczenia i senna jestem caly czas. wymiotowalam tylko raz ale mdlilo strasznie na poczatku.

Gość już niedługo...
kerjakejrkl- ty tego forum sprzatala nie bedziesz wiec po co pretensje?

hej już niedługo...;)) też pierwsza ciąża... mdliło tylko troszke i to do 10 tygodnia, wymiotowałam też tylko raz:) a teraz ide się szykować na prenatalne...boje się kurde;/ i nie wiem czy to usg bedzie na brzuchu czy dopochwowe...;/

ja mam termin na 26 maja :) właśnie o to chodzi,ze juz raz byłam u tej Pani doktor w 9 tyg podawałam wszystko robiła nawet usg 3d przez brzuch ale mało widac było :) i wtedy własnie bobas mial 2 cm . Kazała przyjsc na prenatalne za 4 tygodnie czyli w 13 tyg. Teraz jestem w 11 i zastanawiam sie czy moge isc za tydzien(czyli w 12) czy czekac koniecznie do 13

no wiesz ...skoro kazała za 4 tygodnie to może się wstrzymaj:) lepiej poczekać aż dzidziuś będzie miał swoje wymiary. ja już po:))) jestem bardzo zadowolona:) Pani Doktor robiła mi usg w 3d wszystko ślicznie było widać nawet TO między nóżkami:)) synuś będzie. No i teraz ma 7,5 cm :) Więc ja bym doradzała poczekać, ale zrobisz jak bedziesz uważała za słuszne:)