Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 5 latki

Pytanie do rodziców 5 latków DENTYSTA !

Polecane posty

Gość gość
Najważniejsze to nie robić nic na siłę, ponieważ może być jeszcze gorzej! Czego konkretnie boi się córka? Bólu, dyskomfortu, może samego dentysty? Spróbuj zrobić takie małe "odczulanie" i staraj się z nią na ten temat rozmawiać, kup zabawki stomatologiczne, baw się z nią w dentystę - niech się troszkę oswoi. Może wizyta w innym gabinecie przyniosła by jakieś pozytywne skutki, zobacz chociażby ofertę Odentu http://odent.pl/oferta/stomatologia_dziecieca_o11/ - sale są kolorowe, wyposażone w zabawki i gry multimedialne - to odwraca uwagę dziecka i pozwala mu się zrelaksować. Powodzenia!

Gość gość
z moją córką to były dopiero przeboje u dentysty. za nic nie chciała do niego chodzić. wynikało to z tego że jak na nieszczęście trafiłyśmy na takiego który według mnie miał złe podejście do dzieci i mała się po prostu zraziła. zmieniłyśmy więc gabinet na Viscardi www.viscardi.com.pl który poleciła mi koleżanka. tam jest zupełnie inaczej. stomatolog potrafi zrobić tak że Ola czuje się u niego naprawdę dobrze i nie ma płaczu przez każdą kolejną wizytą.

Gość gość
Ja byłam ze swoim synem kilka tygodni temu w http://www.hercka.pl/ i całkiem dobrze zniósł wyrwanie ząbka. Nie ma się czego bać, to nic strasznego.

Gość gość
nigdy w zyciu! DLaczego? Dziecko nie może się histerycznie bać dentysty, to jest rzecz przyziemna, konieczna, należy chodzić na te wizyty i ono ma się do tego przyzwyczaić, a nie za każdym razem brać tabletki... Ze mną dziecko chodzi do www.kuroczko.pl/ . Od 3 lat, a ma lat 7. I nigdy nie dawałam mu zadnych tabletekk na uspokojenie.

Gość gość
Z rodziną jesteśmy zapisany do gabinetu sanusdent. Ceny są dobre (może nie najtańsze w Warszawie, ale w porównaniu do jakości oferowanych usług wyjątkowo atrakcyjne). Leczenie nie boli, kolejek dużych nie ma. Polecam ze względu na dobry dojazd ;)

Gość gość
Moje dziecko też początkowo się bało, ale w klinice stomatologicznej Froe w Szczecinie doskonale sobie z tym poradzili, a konkretniej Pani Ola. Znajdują się na ul. Panieńskiej :http://www.froe.pl/

Gość gość
nigdy w życiu nie podałam dziecku tabloetek uspokajających, zwłaszcz przed takim błahym wydarzeniem jak pójście do dentysty. Uważam to za nieco dziwne zjawisko. Dziecko trzeba przyzwyczajać do normalnego życia. chodzimy do www.arsdentana.pl/ i nigdy nie było potrzeby uspokajać dzieciaków przed wizytami.

Gość gość
dzieci zwykle nie są zadowolone z wizyt u dentystów i nie ma się co dziwić, przyjemne to nie juest. Trzeba jednak się zawziąć i chdozić do dentysty bo to nic dobrego czekać aż zęby się zepsuja na zawsze. Osobiscie chodzę z dziecmi do www.kuroczko.pl . Maluchy się nie boją.

Gość gość
Wizyty u dentystów przerażają dzieci dlatego ja najpierw mojego synka zabierałam na takie wizyty żeby mógł zobaczyć dentystę, gabinet i się oswoić jakby trzeba było kiedyś leczyć zęby. Mam świetnego stomatologa dziecięcego www.stomatolog-przymorze.pl, mój synek nie boi się chodzić na wizyty, mają tam super podejście do dzieci

Gość gość
Ja też swoje dziecko posyłam do Pani Oli z Froe. Wcześniej próbowaliśmy u innych dentystów i się nie sprawdzali, nie mieli takiego podejścia do dzieci, a teraz nie ma problemu.

Gość gość
Z dzieckiem powinno się iść do stomatologa jak najwcześniej, póki jeszcze zmiany nie są duże zaoszczędzimy mu stresu i bólu bo znieczulać można dopiero 6 latka, a teraz jeszcze za leczenie prywatne warto zbierać paragony i brać udział w loterii http://czasdzieci.pl/ro_artykuly/id,65223e3.html

Gość gość
Dziecko jest sprytne i wie jak osiagnac swoje cele. Wrzaski, histeria, to srodki do osiagniecia celu. Zupelnie tak samo jak niektore kobiety. Trzeba dziecko przechytrzyc - kupic w przeddzien piekna zabawke (o ktorej wiecie, ze marzy), pokazac, ale nie wyjmowac z opakowania. Obiecac, ze po wizycie u dentysty, ale tylko gdy bedzie grzeczna/ny dostanie te zabawke - i slowa dotrzymac, tzn. jezeli OK - jest zabawka, jezeli nie to zabawka do szafy (zamknieta) do nastepnej wizyty. Dieci sa madre - ale rodzice powinni byc madrzejsi.

Gość gość
Najważniejsze to trafić na dobrego stomatologa. Są tacy którzy naprawdę dobrze rozładowują stres u dziecka i sprawiają że zaczyna tam przychodzić jak na całkiem normalną wizytę. Przykładowo ja mam taką stomatolog w Centrum Stomatologicznym Margo u siebie we Wrocławiu więc jak coś to polecam.

Gość gość
Zgadzam się, ważne, to trafić na dobrego stomatologa, który ma podejście do dzieci. Trzeba też tłumaczyć dziecku, że wizyty u dentysty są ważne i ze to coś naturalnego i nie można się bać. Polecam gabinet Medens w Warszawie - mają naprawdę świetne podejście

Gość gość
Nie mam takiego problemu, wiadomo, że dziecko się trochę boi przed wizytą, ale nie wpada w histerię. My chodzimy do gabinetu www.ortodentis.pl w Łomiankach gdzie stomatologia dziecięca jest na wysokim poziomie

Gość gość
Z moim dzieckiem chodzę do świetnej pani stomatolog dla dzieci www.stomatologiaraszewska.pl w Pabianicach. Ma super podejście i moja pociecha bardzo ją lubi i nie myśli z przerażeniem o kolejnej wizycie

Gość gość
ja ze swoim dzieckiem trochę się nachodziłam do różnych dentystów bo przyznaje, że znaleźć dobrego specjalistę z odpowiednim podejściem to wcale nie jest łatwo. W końcu trafiłam na wyszukiwarkę https://www.pkt.pl/ i tam znalazłam dobrego dentystę w swojej okolicy

Gość gość
ja na szczęście nie miałam takich przygód z moimi dziećmi. Nie boją się dentysty bo od małego z nimi chodziłam. Znajomi polecili nam klinikę Multimed gdzie jest stomatologia dziecięca, mają tam rewelacyjne podejście do dzieci. Gabinet również jest przystosowany dla takich maluchów, bo w czasie zabiegu mogą sobie oglądać bajki i nie stresują się borowaniem:) jeśli ktoś jest z okolic polecam www.bezbolesnie.pl

Gość gość
ja też chodzę do tej kliniki z moimi dziećmi świetni stomatolodzy tam pracują:) My zaczynaliśmy od wizyt adaptacyjnych a teraz dzięki regularnym wizytom w www.bezbolesnie.pl moje dzieci mają zdrowe zęby i nie boją się dentysty.

Gość krystianwolko
Oj, uspokajających leków bym nie podawała dziecku. Nie wiesz, czy nie wejdzie w reakcję np. ze znieczuleniem. Zapytaj przedtem dentystę, czy i co można podać dziecku. Sprawdź klinikę Impladent, mają dobre podejście do maluchów.

Gość iktoria
przedstaw może wizytę u dentysty jako taką historię, przygodę. niech dziecko się tym zacznie bardziej ekscytować, czekać na wizytę. umówmy się - w dzisiejszych czasach wizyty są bezbolesne, a lekarze wyrozumiali. jeśli jesteś z trójmiasta, spróbuj może u doktora Nawrockiego, ma fajne podejście do pacjentów

Gość SzubiDu
Jak wy mozecie co niektórzy podawać dziecku jakies uspokajacze ? Poza tym Jak sie idzie z takim dzieckiem do dentysty to sie wybiera kompetentny gabinet . W Stomatologii Cichoń jest świetny lekarz stomatolog dziecięcy , który wszystko tłumaczy jak wygląda . Moja córka się przynajmniej nie bała niczego .

Gość Czarnoksiężniczka
Moja córka w stomatologii Cichoń również bardzo dobrze się czuła , choc z początku bardzo się bała . Niestety mojej 6 latce psuła się piątka , dostała specjalne wypełnienie takie dla dzieci ;)

Gość Aginka55
no wlasnie ja poszukuję stomatologa dla mojego dzieciaka i wybór padł na Stomatologię Cichonia. Mam nadzieję ze się sprawdzi - ale raczej obaw nie powinnam mieć skoro takie fajne ma podejście.

Gość gość
A co sądzicie o dentyście z Bemowa https://fachowydentysta.pl/ ? Bo słyszałam od znajomych, że mają tam rewelacyjne podejście do dzieci.

Gość karola5269
Udaj się do dobrego stomatologa i naprawdę nie będzie kłopotu z takimi rzeczami. Odpowiednie miejsce robi tutaj całą robotę. Wiem, ze swojego doświadczenia. Klinika https://www.stomatologiadziecieca.com jest idealnie przygotowana na to, aby leczyć dzieci. Córka, gdy tam weszła nawet nie pomyślała, że ktoś chce badać jej ząbki. Super nastawianie i miejsce.

Gość Nina Kowalska
Dentysta musi mieć podejście do dziecka, wtedy wszystko już pójdzie dobrze. Moje dzieci korzystają ze stomatologii Lux Medu tam pierwsze wizyty były typowo adaptacyjne - poznawały gabinet, lekarza, mogły wszystkiego dotknąć, a kolejne wizyty przebiegały już bez marudzenia, a co najważniejsze BEZ BÓLU!

ja mało zawału nie dostałam przy pierwszym dentyście, plułam, kopałam, matkę od kurew wyzywałam (bo już takie słowa u nas czasem w domu poleciały, to się dzieciak osłuchał), zresztą dentysta, szeczepienia, jeden uj, za każdym razem "bolało" mnie jakby mnie zabijali:D dopiero parę lat temu przestało mnie to "boleć", bo u mnie był ból sprzężony z traumami z dzieciństwa związanymi odebraniem autonomii. sama, bez niczyjej wiedzy, mogę iść na dowolną rzecz do lekarza i mnie nie boli. więc nie dam sobie wmówić, że ból jest czysto fizyczną sprawą.

Gość gość
Brok, po szczepionce tez tak sie zachowywałaś? Pewnie stąd ten uraz do szczepionek:-)

Gość gość
My chodzimy do stomatologa w miejscowości Siewierz http://dentystasiewierz.pl/kontakt/. Moje dziecko przekonało się do wizyt i nawet z chodzi . W gabinecie można liczyć na na fachową pomoc i fachowe podejście do dzieciaków.