Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agoraaa,,, ...,,,

czy dziecko moze odparzyc sie od pampersow??

Polecane posty

Moja corka ma prawie 13 miesiecy. Niedawno z powoddu braku kasy zmienilam jej pampersy na gaga z tesco. Zuzylam juz ponad pol paczki a malej pojawilo sie dosc duze odparzenie na pupie I zastanawiam sie czy to jakas reakcja uczuleniowa na pampersy czy moze od kupki bo robi troche rzadka?

Gość mamaaaa Julkiiii
moze byc od pampersow mojej kuzynki corka miala uczulenie na oryginalne pampersy- ale odparzenie moze miec od hustczek-moja tak miala-zminilam husteczki i ustapilo

Gość Ja wyjechałam z chłopakiem
Mój synek nigdy się nie odparzył od pampersów ale słyszałam że zdarzają się takie przypadki , w końcu pampers to nic nadzwyczjnego i nawet ich dobry wkład jest wydajny tylko w 100 procentach przez 2 godziny (trzeba często zmieniać) . Wkładny żelowe często też uczulają , powodując stany zapalne i odparzenia. Zastanów się nad zmianą pieluchy albo kup lepszy naturalny krem , może na bazie tranu rybiego.

Gość Ja wyjechałam z chłopakiem
Oj chyba źle zrozumiałam bo dla mnie pampers znaczy jedną markę :D. Może spróbuj powrócić do oryginału albo kupuj moltex eko?

Gość MamaCóreczki
Moja córka ostatnio od kilku tygodni, a może już i z 1.5 mca walczy z odparzeniami, uczuleniem pod pieluszką. Najpierw diagnozowali drożdżaki, sterydy-pomogło. Potem znowu wyszło. Zaczęłam sama leczyć- wietrzenie, zmiana marki pampersów, w odstawkę poszły chusteczki (też używane od urodzenia, a po ich użyciu teraz wszystko się nasilało), myję szarym mydłem, smaruję od 3 dni delikatnie tormentiolem i na noc mocno sudocremem. Czasem kąpię w nadmanganianie potasu i dopiero teraz widać lekką poprawę. Ale ogólnie coś nie halo chyba jest, bo gdzie nie spojrzę, to wszystkie mamy narzekają nagle na mega odparzenia.

Gość a dlaczego
a dalczego tak duze dizecko jeszcze w ppieluchcach autorko trzymasz? Juz powinno latac w majteczkach i skac na nocnik to by odparzen nie bylo.

Mój starszy syn był uczulony na pieluchy musiałam uzywac tylko pampersów żadne dada itp nie wchodziły w gre zaraz uczulenie miał ,u młodszego nawet nie sprawdzałam tylko uzywałam pampersów

Mojemu małemu raz się zdarzyła jakaś zmiana na pupie od pampów.Ale jeśli piszesz że statnio załatwiała się na rzadko to być może od tego?Przynajmniej moje dziecko właśnie jak zrobi rzadszą kupę, mimo że pieluchę zmieniam bardzo szybko to zaraz pupa się czerwieni.Myślę że to od kupy,bo skoro zużyłas już jakąś część pieluch i było dfobrze, a nagle pupa zmieniła się w momencie jak mała załatwia się na rzadko-wydaje mi się że to właśnie od kupy.

Dlaczego trzymam w pampersach? Bo znam moja corcie I wiem ze to jeszcze nie czas:) a pozatym nie uwazam zeby 13 miesieczne dziecko musialo juz bez pieluuchy ganiac. Kazde dziecko jest inne, a sadzac na nocnik mysle ze zaczne jak skonczy 16 17 miesiecy mysle ze to odpowiedni czas.

Dlaczego trzymam w pampersach? Bo znam moja corcie I wiem ze to jeszcze nie czas:) a pozatym nie uwazam zeby 13 miesieczne dziecko musialo juz bez pieluuchy ganiac. Kazde dziecko jest inne, a sadzac na nocnik mysle ze zaczne jak skonczy 16 17 miesiecy mysle ze to odpowiedni czas.

[zgłoś do usunięcia] a dlaczego co Ty piszesz moje miało 2 lata dopiero świadomie wołało siusiu 13 miesiecy to nie duzo

Gość jsdnbjndjndcjd
13 miesięczne dziecko owszem będzie latać w majteczkach i sokać w nie regularnie jak i czasem na nocniczek ;). Spokojnie nalezy zaczekać z nauką sikania na nocnik jak maluch skończy 18 miesięcy. Mnie lekarka powiedziała że pęcherz jest całkowicie dojrzały do nauki sikania jak maluch skończy 18 miesięcy albo dwa latka . Moja córka zaczęła naukę jak skończyła 17 miesięcy (wcześniejsze próby to była porażka ) i nauka trwała kilka miesięcy bo niestety wiele rzeczy nie od niej samej zależało ale od dojrzałości i mając 21 miesięcy sama już opanowała sztukę sikania na nocnik. Syn skończył równo 2 latka jak zaczęła od razu siadać na deseczkę. NIektórzy chwalą się że ich dzieci już w wieku 13 miesięcy same sikają :) ....cóż, ja takich przypadków nie znam a jedynie się o nich naczytałam :)

Gość a dlaczego
to ja nie wiem, czy z wami jest z wygodnictwa cos nie tak, czy moje dizeci sa jakies wyjatkowo uzdolnione. Jazaczelam sadzac je jak tylko nauczyly sie siedziec-wtedy to ja pilnowalam, zeby posadzic, to widac po wyrazie twarzy i zachowaniu duzecka, ze chce np siku. Potem jak juz mialy 8-9 miseicy to wolaly. Moja babcia np opowiadala mi, ze jej corka a moja mama nie majac jeszcze roku sama szla w nocy sikac na nocnik. Tak wiec moim zdaniem wazne jest zeby z nauka nie czekac niewiadomo ile

Gość zonaKraka
Mogą być od pieluch, jak najbardziej... My na początku używaliśmy Dada, ale zmienili pieluchy, inaczej wyglądały i pachniały też inaczej, i małego momentalnie uczulały. Właśnie taka zaczerwieniona, wysypana pupa. A piszesz o oszczędnościach- poszukaj promocji, ja pampersy active baby kupuję tylko jak są taniej, ostatnio 79 zł. za 132 pieluszki w rozm. 4, to nie wychodzi dużo drożej niż inne. Wcześniej używaliśmy też Huggies, ale częśćiej trzeba było zmieniać, nieraz przesikane ubranko więc patrząc na koszty częstszych pieluch i prania to pampersy jednak wygrywały.

Tzn w tym miesiacu sie tak zlozylo ze kasy zabraklo ale chwilowo dlatego musialam kupic tansze pampersy, ale jutro kupie oryginalne i powinno byc ok. Chociaz nie wiem czy to nie przez rzadka kupe bo jak teraz mala przebieralam to nie bylo odparzenia

Gość fanka anka
już uwierze, że dziecko mając 8 mies wołą, że chce na nocnik. Przecez takie dzieci ni potrafią mówić, a po drugie wiele dzieci w wieku 8 mies siedzi. Chodzi mi o samodzielne siedzenie, a nie wciskanie na sile dziecka ktore ma 4 mies i rodzice sie chwalą, że ich dzieci już siedzą. Autorko od kupki szybko robi sie czerwona dupak i nie słuchaj mamusiekm, ktore sie chwalą co ich dzieci nie potrafią. Tu w wiekszości są super uzdolnione dzieci.

Gość do fanka anka
Ostatnio był tu topik gdzie mamuski sie chwaliły że 6cio miesięczne niemowlaki wstają i chodzą!! Jak napisałam że to niemożliwe to się rzuciły na mnie. A dokładnie tak to wygląda, na siłe posadzą 3 mczne to i siedzi takie biedne i się męczy bo to nienaturalne dla niego. Niech się pochwala ortopedom co robia.

Gość gluten nie glukoza...
Po pierwsze Pampersy to nazwa własna pieluch firmy P&G więc Pampersy są tylko JEDNE. Ty kupiłaś pieluchy GAGA. I owszem mogła od nich dostać uczulenia. Do osoby której mama nie mając roku chodziła sama sikac-gratuluję bo mało które dziecko chodzi przed rokiem a ubrać się to już w ogóle wyjątek,że potrafiła w tym wieku. Podobnie dzieci 8-9miesięcy gratulacje że już mówiły. Raz że na ogół takie dzieci nie mówią,a dwa zdaniem wszelkich książek i wytycznych nie sygnalizują świadomie potrzeb...

Gość nie generalizujcie kazde
Dziecko rozwija sie w swoim tempie. Mam doczynienia z dziecmi i widzialam wlasnie takie 3miesieczne ktorych nie dalo sie juz na sile polozyc bo rwalo sie do siedzenia. Sama jak mialam 8 miesiecy to juz chodzilam. A moj chrzesniak jeszzcze nie chodzil a juz zalatwial sie na sedes,na nakladke,bo nocnik to tylko byl na glowe. Ja za to bardzo pozno zaczelam mowic. Tzn poczatki byly dosc wczesnie,ale kazdego radosc na moje slowa podzialala tak ze zamknelam sie chyba na rok. Do dzis nie lubie jak sie ktos mna zachwyca :P

Gość fanka anka
może i jak dziecko ma 8 mies zrobić od czasu do czasu siku, albo kupke do sedesu, ale nie wierze że ono robi to iles razy dziennie świadomie. Tak samo z chodzeniem, co innego jak chodzi trzymając sie rodziców, a co innego samodzilne chodzenie. Na kafe są matki wybitnie uzdolnionych dzieci i prześcigają się czyje dziecko z czym jest lepsze.

No coz tylko moje majac 13 mies nie zalatwia sie do nocnika:P tak duzo sie naczytalam o 8 miesiecznych dzieciach zdolnych ponad swoj wiek i szczerze mowiac srednio w to wierze bo jeszcze sie nie spotkalam z takim przypadkiem. Owszem moze i sa takie dzieci ale na kafe to wszystkie nadzdolne:D

Gość mama zdolnego dziecka
Moja córka mówiła a w zasadzie powtarzała wszystko jeszcze przed skończeniem roku,mając 18miesięcy mówiła zdaniami złożonymi z 5-6 wyrazów. Ale za to chodzic sama zaczęła mając prawie 17miesięcy a na nocnik robiła w wieku 3lat. są zdolne dzieci,ale nie do wszystkiego jednocześnie! Jedne szybciej robią na nocnik, inne chodzą,a jeszcze inne mówią,ale tu już 6 tygodniowe robi na nocnik :O