Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

matylda14

ale sie dziś wystraszyłam

Polecane posty

Leżałam rano z synkiem na łóżku i nie wiem,kiedy rozległ się wielki łomot ;-( ... Patrze a on na podłodze leży i płacze,szybko go podniosłam chyba spadł na główkę...Ma 8 miesięcy i pierwszą taką przygodę...MYŚLAŁAM,że serce mi stanie,aż się popłakałam...Poleciałam z nim szybko do lekarza i nas uspokoił nic mu sie nie stało,mam przyjść jak by miał wymioty...CZY WAM ZDARZAJA SIE TAKIE WYPADKI ? ;-(

Gość a jak myślisz skad tyle poyebó
upadli w dzieciństwie n a główkę

W tą sobotę moja córka spadła z łóżka na główkę. To był pierwszy raz, również się popłakałam ze strachu. Na szczęście nic się jej nie stało, jest jedna dobra rzecz z tego, a mianowicie nauczyła się że do brzegu łóżka się nie podchodzi. Trzeba mieć oczy dookoła głowy:) Nie martw się, jeśli nie wymiotuje to jest wszystko ok:)

masz rację oczy dookoła głowy ;) wystarczyła chwila nieuwagi i bum... mam nauczke,chociaż zawsze byłam na to uczulona...

Gość kosheen*
Moja tez upadla raz. Nie panikuj!

Gość hjjkjk
matka Madzi tez mówiła ze to było niechcący ;)

Gość hjjkjk
więc musisz sie bardziej postarac .Może teraz wysoki próg w pokoju i śliski kocyk ;)

Gość Teraz juz nie
Poplakaliscie sie bo wasze dziecko sie przewrocily? ja pierdziele, no masakra, ja to bym musiala w spzitalui psychiatrycznym lezec jakbym za kazdym razem miala plkakac kiedy dziecko upadlo,pozdzieralo czy walenlo w łeb Werzcie juz nie przesadzajcie, co z wami sie porobilko aby wyc bo wasze dziecko sie uderzyło?

moja tez spadła jak miała 8.5 mies z łózka a niedługo przed tym wydarzeniem mówiłam: Boże, jak to moze dziecko komuś spaść! jakie nieuważne matki! mnie się nic takiego nei zdarzy! i co? zdarzyło się :P

TO,,że mały ma 8 miesięcy...To moje 1 dziecko jest malutki spadł na główkę,więc chyba mam prawo się przestraszyć czy popłakać z nerwów?

Gość ewrty8i
o ludzie myslalam ze cos lepszego,a tu taka glupota o bachory feeee

Zaczekaj aż zacznie chodzić. :) Zabraknie ci łez jak będziesz płakała nad każdym upadkiem. ;)

Gość Teraz juz nie
Ja mam sie ogarnąc? to nie ja zaczynam wyc bo dziecko sie uderzyło, kurde macie malenkie dzieic, zobaczycie jak pojdzie do przedszkola, szkoly jakie pozdzierane,popbijane, cale w siniakach, strupach bedzie lazic.Moze odrazu sobie hurtowy zapas antydepresantow załatwie bo ocean łez wypłakacie zanim skonczy 10 lat Jeszce nie arz dziekco wam sie przewroci czy stuknie w głowe, i co? bedziecie riozpaczac gorzej niz dzieciak?wychowacie je na mazgai i tyle Moja nigdy nie plakala gdy sie wywalila czy nawet porządnie pozdzierala , bo to jest mazgajstwo

Do - Teraz juz nie - Moje łóżko ma niecały metr wysokości, odwróciłam się na chwilkę i odwracając się z powrotem widziałam jak córka leci głową w dół na podłogę. Nie wiesz że uszkodzenie karku może spowodować paraliż? Jej kręgosłup mógł się zachować jak harmonijka albo się skrzywić. Widzę że nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji takiego uderzenia.

hjjk ma sie ogarnac.... a słyszałas ze u malych dzieci niebezpieczne sa upadki na głowe?nie raz zle sie to konczy

hjjk ma sie ogarnac.... a słyszałas ze u malych dzieci niebezpieczne sa upadki na głowe?nie raz zle sie to konczy

Gość mhujghjn
moja kiedyś tak walnęła w kant stołu że nie mogłam jej uspokoić. masakra pojechaliśmy do lekarza. pani doktor ją bada a ona słodko się śmieje i gada po swojemu. i nawet śladu na czole nie miała. moja mała ma jakiegoś pecha wiecznie ma jakieś wpadki

Kolejna sprawa, może Twoje dziecko lub dzieci już są duże więc przyzwyczaiłaś się do tego, więc daj się innym przyzwyczaić. Nigdy nie miałam kontaktu z tak małymi dziećmi, czuję się odpowiedzialna za nie i jeśli by się jej coś stało to czułabym się winna.

Gość Teraz juz nie
Ewa dokladnie!! poczejkamy jeszcze 2 lata i zobaczymy co to bedzie ,i ile kremu na zmarszki zuzyja na kurze łapki od ryczenia bo dziekco sie stuknelo czy np potkelo i zajeca zlapalo Za 5 lat bedą sie smiac i wstyd im bedzie ze takie rzeczy tu wypisywaly mazgając sie bo roczne dziecko spadlo z lozka, nie raz ci zn krzesła zleci czy z roweru i na jednym guzie sie nie skonczy.Ja to 2 razy w roku jezdze na szycie mojej bo zawsze cos sobie musi zrobic, siniak to normalka ,zawsze gdzie sie rabnie czy wywali

Gość Teraz juz nie
MATYLDA!1 to jeszce moze jej kask zaloz jak ostatnio widzialam specjalne kaski do nauki chodzenia :D :D dziecko ktore dopiro nauczyulo sie chodzic najwiecej ma urazow i przewrocen i sie przyzywczaj do tego bo z dziecka jakiegos mazgaja wychowac Inne dzieci jak sie wyala to staną, otzrpią sie i dalej ganiają, a jak ty masz zamiar brac na rączki, wypłakiwac swoje jakies strachu przy dziecku to wierz mi ze twoja mala bedzie ciota zyciowa a nie twardziel Uwierz mi, jeszcze nie raz sie wywali czy uderzy i wez przestan histeryzowac gorzej niz dziecko

Gość Jolalojnakrakowianka
Co to za upadek z lozka na podloge moze jeszcze z dywanu na panele:)

Gość Moja siostrzenica wyrżnęła glo
Moja siostrzenica wyrżnęła glową w autobusie w metalowa barierkę bo przyhamował i poleciała babci z rąk. I nikt paniki nie robił. Poza jej mamusią, moja siora narobiła takiej histerii ze jadąc do szpitala po nią sama by się rozwaliła i musieliśmy ją wywalić z gabinetu bo dzieciak przez ni a jebca by dostał. Ja ją wzięłam na spokojnie, na rentgen , na rękach trzymałam jak jej lekarz szwy zakładał na żywca i nawet nie pisnęła. Miała wtedy z 2,5 roczku. Pewnie że miałam nerwy , i spinę wewnątrz , ale przy dziecku trzeab zachować kamienną twarz i nie panikować bo to gówno daje, stało się to trudno . Młoda mojej siory zresztą co chwila coś wymyślała , i jedyne co trzeba było zrobić to zabrać ją od mojej siorki, bo jej histerię były gorsze niż małej. Mała zawsze u Nas chorowała , i leczyła się.Kiedyś miałam taką noc , że wymiotowała dalej niż widzi. O ile moja mama się zajmowała nią w dzien, a przejmowała opiekę nocną,i miałam tkai anielski spokój że młoda wymiotowała przez sen, nie wybudzała się ja ją przebierałam myłam zmieniałam pościel , a ona dalej spala.

Gość Teraz juz nie
Tak to jest ciumkanie nad dzieckiem a pozniej chodza takie mazgaje i zaczynają ryczec w piaskowniucy bo ktos je lekko pchnac,piaskiem sypnal w plecy,czy na trawie sie potkelo, juz mamcie leca z histeria zaryczane, dziecko widzi reakcje mamy i taki mazgaj zyciowy rosnie Moja ostatnio miala nauczke i sie przekonala ze trzeba uwazac, , weszla na wanne i skoczyla do wody,slysze plask wody, widze wylana na jazienke, krzyknelam ze sie poislizgnie i leb rozwali,i do tego wode wylewa,wyszlam,ona dalej swoje, ponownie stanela na wanne i skok do wody, i slysze łuuup, czolem przywalila o wanne, bolało, miala nauczke,los ją pokaral

Co innego jest jeśli dziecko się przewróci, a co innego jeśli grozi mu naprawdę coś poważnego. Mój kuzyn kiedyś wdrapał się na szafkę kuchenną i jak stanął to się zachwiał i spadając uderzył w kant kaloryfera, rozciął sobie głowę. I co nie zareagowałabyś? Ja również weszłam pod metalową rozhuśtaną huśtawkę i uderzyła mnie w głowę. Straciłam przytomność, obudziłam się dopiero w szpitalu po zszyciu głowy. Wyobraź sobie że moja mam nieźle się wystraszyła! I dodam że byłam wychowywana właśnie na zasadzie "nic Ci się nie stało"

Do Moja siostrzenica wyrżnęła glo - jak nie miałam dziecka to też tak mówiłam, będziesz miała dziecko to zobaczysz..