Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały storczyk

SZUKAM KOLEŻANEK KTÓRE TEŻ SIĘ STARAJĄ O DZIDZIĘ !!!!!!!

Polecane posty

Luteina to to samo co duphaston. Storczyk a próbowałaś robić testy owu??? Ja kupiłam takie testy z "domowe laboratorium " badają one pik LH. Mi niby wychodzą pozytywne kiedy trzeba, ale nie wiadomo czy ten pęcherzyk faktycznie pęka - stąd gin chce, abym przyszła 22.10 na usg na monitoring. Jego zdaniem powinnam być po owu. chce to stwierdzić.

Nie ja nie robiłam testów.Raz miałam zrobione usg jajników i gin powiedział że mam małe pęcherzyki na jajnikach, że można to zaliczyć do PCO. I że możliwe że owulacji nie mam. I na tym koniec.Potem badanie hormonów, dufaston.

Hej... tak sobie czytam i czytam i postanowiłam się dołączyć :D My też się staramy o dzidzie, co prawda dopiero od września, więc jakoś wybitnie mnie nie nagli, ale fajnie by było ;) 23 jestem umówiona do ginekologa, tak kontrolnie, może powie mi coś ciekawego ;) Od około 3 tygodni biore Folik i czekam :D

dwupaczek wcześniej pisałaś coś na temat endometrium. Teraz wzięłam do reki moje wyniki z usg i zobaczyłam że jednak miałam to robione.endometrium 3,4mm, jajniki z licznymi pęcherzykami na obwodzie o średnicy do 5mm.

Kurcze wiecie co Wam powiem... Tak naprawdę to już we wrześniu myślałam, że zaciązyłam, bo długo przed okresem zaczęły mnie boleć piersi i jakiś wstręt do kawy dostała... Zrobiłam test, ale był negatywny, myślałam, że może za szybko. A tu się okazało, że dostałam okres tydzień szybciej! Jak nigdy! I teraz nie wiem jak mam liczyć... Dostałam okres 3.09 a potem 26.09 i tu mi wychodzą 23 dni cyklu, a normalnie zawsze było koło 29... to teraz powinnam liczyć 23 czy 29 jak zawsze?

Biały storczyk - mam rozumieć, że od czerwca do sierpnia nie miałaś okresu - to rzeczywiście lepiej zmień tego gina. Powinien jakoś to lezyć. z tego co wiem to sam duphaston nie wystarcza. Ja 2,8mm miałam wczoraj /5-6 dzień cyklu/. Ale ile przybędzie w okresie owu - nie wiadomo - jest ryzyko, że prawidłowo nie przyrasta - krótkie skąpe miesiączki /jeśli ich przyczyną nie jest tarczyca /, a to niestety oznacza problem z zajściem w ciążę :( Pajulka - czasem tak się zdarza. może jakiś stres, czy po prostu szybsza owulacja... nie martw się licz jak zwykle.

Ok, dziękuje Dwupaczku ;) swoją drogą skąd taki nick? :P szczerze mówiąc jak tak czytam o tych Waszych badaniach to pojęcia nie mam o co chodzi w niektórych, jaka jest norma pęcherzyków i takie tam... Bo ja nigdy takich badań nie robiłam jeszcze ;) słyszałam, że po roku bezowocnych starań dopiero można zacząć się martwić i badania robić... Bo rok to normalny okres oczekiwania i starania się ;)

Pajulka, jak już zauważyłaś pewnie - ja już mam jedno dziecko /cały mój śwait :)/ . jestem też po dwóch nieudanych ciążach /choć nie po kolei/. Dlatego w moim przypadku nie jest już wszystko takie proste. A nick - no cóż - myślę, że tym razem .... :)

Trzymam kciuki w takim razie!! Obyś niedługo zobaczyła te dwie kreseczki... Swoją drogą powiedzcie mi jak to jest... Takie małolatki 16-17 lat zachodzą w niechcianą ciążę (nie obrażając nikogo), a jak człowiek bardzo chce, to nie może... Jakie to życie jest niesprawiedliwe... Ja mam 24 lata, długo zwlekaliśmy, aż w końcu decyzja zapadła ;) Mam nadzieję, że wszystkim nam się poszczęści ;)

dwupaczek ja nie mam miesiączki od czerwca aż do dnia dzisiejszego, wiec coś nie tak z tym moim ginem,dlatego myślę o zmianie lekarza. A jaka powinna być norma przy owulacji??

przy owu endometrium powinno mieć grubość 8-10 mm .potem jeszcze troszkę więcej. To tyle co wiem :) Pajulka - ja też mam taką nadzieję, choć już coraz mniejszą niestety.... Wiecie co może to dobrze że w niedzielę wyjeżdżam na tydzień. Może kogoś przywieziemy ze sobą /a raczej w sobie :) / z powrotem???. Według kalendarza - dni płodne 14-20 /akurat podczas wyjazdu :)

właśnie na innym forum wyczytałam że przy takim endo jak ja mam owulacja nie występuje i są marne szanse na zajście w ciąże hmmm.... Nie wiem co mam na ten temat myśleć.Już czytam o wszystkim w tym necie i już sama oszalałam. dwupaczek jedź odpocznij a zmiana klimatu i otoczenia na pewno dobrze ci zrobi.My byliśmy tydzień temu w górach, też odpoczeliśmy, no ale u nas to niestety nie było szans żeby cokolwiek przywieść.Kurcze nie mogę się doczekać do poniedziałku jak pójdę do nowego gina. czuję jak @ zbliża się do mnie wielkimi krokami

No widzisz jak Ci się trafiło... Odprężysz się, zrelaksujesz i może akurat :) ja pracuję do 19, także jeszcze trochę mi zostało...

dziewczyny gdzie pracujecie że w pracy na kompie siedzicie ??? kurcze ja w pracy nie mam takiej możliwości :( Pajulka napisz coś o sobie ile masz lat z kąp pochodzisz

heh ja siedze na recepcji hotelowej, a że ludzi nie ma to sobie w necie kwitnę własciwie całymi dniami i nocami :P Mam 24 lata i mieszkam we Władysławowie ;)

Jestem jeszcze bo coś mojego M zatrzymało... więc muszę troszkę poczekać - jedziemy razem, ktoś musi to wszystko dźwigać :) W niedzielę jedziemy do Wisły :) Ja pracuję biurowo. Z reguły do 15.30, ale wtorki i piątki do 12 :) niestety w pracy nie mam jak wejśc na neta , bo zablokowany :( Dopiero w domku. Tak więc, jesli będziecie chciały ze mną pogadać to niestety raczej wieczorkami /młodego wożę na zajęcia pozalekcyjne 4 razy w tygodniu :( .

nooo w sezonie może i fajnie, ale poza sezonem nic się nie dzieje kompletnie... I zimno strasznie przez te wiatry od morza :P Jeszcze tylko trochę ponad godzinka mi została i do domku ;)

dwupaczek to zaglądaj do nas przez komórę żeby nam tu smutno nie było,bo ty pojedziesz i zostanę sama z pajulką, bo widzę że reszta dziewczyn już się zmyła. Nad morzem fajnie ale tak jak pajulka pisze tylko latem.Mi się śmiać z ludzi chce jak mówię że jestem ze Szczecina a oni " o to nad morzem" hehehe a do morza to dobre 100 km

nie mów - nad morzem zawsze jest pięknie. Byłam też w marcu tego roku w mielnie. /plucha i wietrzysko jak diabli, ludzi jak na lekarstwo. Ale spacerek brzegiem morza - bezcenne :)