Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1985

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość mama1985

Witam, piszę z prośbą o poradę dot. ona wszawicy, otóż moja córka juz jakiś czas skarzyła się że swędzi ją głowa, 2-3 razy w kilku tygodniowych odstępach czasu sprawdzałam jej głowę i nie znalazłam nic ani gnid ani osobników dorosłych. Kilka dni temu dowiedziałam się , że przy ruszeniu głową coś jej z włosów wypadło a po zduszeniu miała na palcach czerwone smugi , tak więc odrazu sprawdziłąm głowę i jak wcześniej była czysta, bez gnid , bez pogryzień ale dla pewności kupiłam płyn na wszawice i posadziłam ją w turbanie i po 3 godzinach nie wyleciała ani jedna głowa nadal jest czysta nie ma na niej nic , poza kilkomabiałymi płatkami łupieżu i stąd moje zapytanie czy jest jakakolwiek możliwosc że wszy jednak tam są, i co to mógł byc za stworzenie z relacji mojej córki. Po płynie wystąpiło lekkie podraznienie , córcia się drapie , ja kontroluje cały czas ale na włosach nie ma nic. Czy to może być jakies podraznienie skóry głowy :/ Prosze o opinię i pozdrawiam

Gość Groopoon
Do większości szamponów, płynów lub pianek eliminujących wszy, dołączony jest specjalny grzebień, którym należy wyczesać włosy. Wybierając preparat warto też zdecydować się na taki, który działa także na gnidy. Jaja wszy to największy problem, bo są one silnie przytwierdzone do włosów. Dlatego po kuracji należy bardzo dokładnie przejrzeć włosy i ręcznie usunąć "ocalałe" gnidy.

Gość mama1985
tak wyczesałam je gęstym grzebieniem ale tam nic nie ma ani dorosłych ani gnid nic a nic i nie wiem co dalej robić :/

Gość Groopoon
Pozostaje tylko dermatolog - może ma alergię lub początki łuszczycy ( w rodzinie nie występowała?). Musisz zasięgnąć opinii specjalisty, na forum nikt Ci na 100% nie pomoże.

Gość mama1985
Ok dziękuję, poczekam jeszcze kilka dni i bede jej przeglądać głowę bo mnei martwi to , że mówi że coś jej wyleciało z głowy, a może to nie było z głowy skoro nic tam nie znalazłam?;/ eh poczekam a najwyżej jak nadal bedzie swędziało to wybiorę się do dermatologa.