Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hettina

Potrzebuję pieniędzy.

Polecane posty

Gość znasz się na corelu ?
a ja nie płacę za coś co nie jest warte funta kłaków już kupiłem takich projektów z 3 i poszły do śmieci. jak ktoś jest dobry to nie boi się że będzie pracował za darmo zresztą standardem jest że się robi 3 a klient wybiera. twój wybór zresztą to byl trochę test jak ktoś potrzebuje kasy naprawdę to nie oczekuje przedpłat tylko bierze wszystko na czym może zarobić. jeśli ktoś Ci nie zapłacił to nie widzę problemu aby mu zakazać używać projektu masz na dysku oryginał przecież z konkretną datą kiedy powstał. poza tym nie wysyła się pliku w corelu a grafikę w innym formacie i małej rozdzielczości tak aby się nie dało jej wykorzystać a kupujący mógł ocenić czy mu pasuje. szablonu nie zrobisz bez css bo edytor się na allegro zmienił. kiedyś szablon mógl zrobić każdy. teraz jeśli nie jesteś na bieżąco z nowymi stylami to nic nie zrobisz. szablon wraz z hostingiem i projektem loga to 400zł gdybyś się na tym znała,robiła to legalnie to byś nie biedowała.

Gość donatelaachach
zawsze miejcie tkzw weksel papier że pożyczyliście ,wiem że to trudne ale skuteczne

Gość ManiaWw
Dla mnie to zaden wstyd, sama pozbywalam sie swietnych rzeczy- bo nie chcialo mi sie ich ze soba brac za kazda wyprowadzka, nie pogardzilabym.

No to trzeba zgłosić działalność do US i tak zarobisz i to sporo ,no ja mieszkanie kupiłam za rzeczy ze śmietnika i tak zgłosiłam w skarbówce ,nie macie pojęcia jaki orzech mieli do zgryzienia - przestan pisac bzdury gdyby tak było to nałożyliby ci karny podatek 75% od wartości mieszkania i gówno byś miała.

Gość donatelaachach
zapłaciłam 2o % podatku od wartości mieszkania to wszystko

taa a ja pisze teraz ze śmietnika. zakup drogich samochodów i mieszkań to pierwsze rzeczy do kontroli skąd kupujący miał kasę. jeśli z twoich pitów nie wynika ze miałaś takie dochody a nie wynika bo pracowałas na śmietnikach to płacisz karny podatek w wysokości 75%. 2% to podatek od umowy. wymyśl lepsze prowo.

Powiedziałam, że nie znam się na stronach www. Gdybym się znała, to tak, zapewne bym nie biedowała. "szablon wraz z hostingiem i projektem loga to 400zł" - sam projekt PROFESJONALNEGO loga bez hostingu i szablonu to 1000zł, o ile jest na umowę. Owszem, ja robiłam taniej - ale nie na umowę, tylko np. poprzez aukcje Allegro. Wolę jednak robić ulotki i plakaty i robię je naprawdę tanio. Logo to ogrom pracy - musisz poznać specyfikę firmy, konkurencję, obczaić, jakie kolory są najczęściej stosowane w danej branży i pomyśleć, jakie pasują. Dobrać czcionkę - jeśli jest nietypowa, trzeba ją kupić, a to grube pieniądze. Poza tym logo musi dobrze wyjść w pomniejszaniu i powiększaniu i w druku. Przepraszam, ale nikt traktujący ludzi poważnie nie mówi, że mają poświęcić wiele godzin, a może dni, pracy, a on się zastanowi i może zapłaci. Tak, jak wspomniałam, można tu co najwyżej zastosować zasadę poprawek. Gdybyś poszedł do firmy budowlanej i zaproponował, że mają Ci zbudować dom, a zapłacisz tylko wtedy, jeśli w 100% Ci się spodoba - zabilyby Cię śmiechem. Mam problemy finansowe, ale nie będę postępować głupio. Nie dam się też więcej naciągnąć. Mój czas też jest cenny i nie ma sensu poświęcać go na wątpliwe zlecenia. Traktuję ludzi poważnie i z szacunkiem i tego samego wymagam wzamian. Napisałam już, że nie będę się poniżać. Nie możecie tego ode mnie wymagać.

Gość donatelaachach
przysięgam że zapłaciłam tylko 20 % podatku od mieszkania ,skarbówka wpisała że dochód z recyclingu ,fakt nie zarejestrowałam firmy bo no nie ma takiego działu "zbieractwo śmietnikowe "musiałam wypełnić pit jakie dochody osiągnełam to fakt ,ale wziełam prawnika i nic więcej nie zapłaciłam .

Gość donatelaachach
było głośno o tym kiedyś w tv nie słyszeliście ?to byłam ja

Gość ManiaWw
Ja ci wierzę, sąsiadka z prostytucji kupiła sobie mieszkanie i auto. Urząd nakrył się czerwonym rumieńcem.

Gość donatelaachach
I sama zgłosiłam zaraz kupno mieszkania skąd i za co ,może to rozbroiło naczelnika ,teraz już dużo takich przypadków jest

co ty bredzisz sklep internetowy z cała grafiką,logiem i dopasowany do danej branży to 1-2 tys. głupie logo się robi w max. godzinę. szablon allegro w gratisie bo to ta sama grafika a kodowanie to max pol godziny.w dodatku przedstawiaja ci dwie wersje. http://www.aweso.pl/oferta/sklepy-internetowe http://www.iai-shop.com/design/basic.phtml loga i szablony http://allegro.pl/projekt-logo-logotyp-jedyne-takie-logo-dla-firmy-i2617889891.html http://allegro.pl/indywidualny-szablon-logo-animacja-panel-i2676562815.html http://allegro.pl/indywidualny-szablon-strona-o-mnie-panel-hosting-i2630252023.html trzeba byc niepoczytalnym aby zamówić logo za tysiąc u szarej strefy.za tysiac to sam moge sprzedawac zbiore zlecenia kupie po 200zl i mam 800 :D nie dziwie sie ze biedujesz bo jestes kompletnie oderwana od rzeczywistosci.

Gość donatelaachach
no po co miałabym kłamać ,ale nie powiem że US chciał mi karę nałożyć tylko paragrafu zabrakło

przysięgam że zapłaciłam tylko 20 % podatku od mieszkania ,skarbówka wpisała że dochód z recyclingu ,fakt nie zarejestrowałam firmy bo no nie ma takiego działu "zbieractwo śmietnikowe "musiałam wypełnić pit jakie dochody osiągnełam to fakt ,ale wziełam prawnika i nic więcej nie zapłaciłam - przestan bredzić i myśl nad nowym prowo. recykling to przetwarzanie a nie zbieranie. aby się recyklingiem zajmowac trzeba sie rejestrować w GIOS w specjalnym rejestrze. nie każdy może to robić są specjalne przepisy dla organizacji odzysku.gdyby się ktoś przyznał do recyklingu bez rejestracji to by był bankrutem bo kary przekroczyłyby karny podatek 75%. podatek to też nie 20% a 19% i juz napisałem że nie dotyczy szarej strefy.szara strefa płaci 75% podatku jak ją złapią. idź już dziecko spać bo masz jakieś fantazje senne.

Gość donatelaachach
jak chcesz sobie to interpretuj ,napisałam prawdę a do szarej strefy mnie nie zaliczyli ,bo to były przedmioty do wyrzucenia czyli nic nie warte ,ze śmietnika ,prawnik był mi potrzebny ale uwierz że w kozi róg US zapędził ,ZAPŁACIŁAM 20 % nie 17,czy 19

Gość donatelaachach
No właśnie US chciał to podciągnąć pod recycling ,jaki recykling jak to wyrzucony śmieć był a tam co ja ci będę tłumaczyć

Nie życzę sobie obrażania. Nie bredzę. Kupiłeś logo na Allegro, tak? Zapłaciłeś 50zł czy inną śmieszną kwotę, jesteś przekonany, że "to tyle kosztuje" - ale jak sam twierdzisz, przejechałeś się na tym już 3 razy... i wciąż nie wyciągnąłeś wniosków. Mówię o PROFESJONALNYM logo. Nie prostokąciku z obrazków clipart. Linki do dyskusji: http://warstwy.com/2010/06/10/jak-wycenic-projekt-logo-temat-pod-dyskusje/ http://pixelpr.net/blog/post/Ile-kosztuje-profesjonalne-logo-/ są jeszcze dyskusje na Goldenline, ale chwilowo nie mogę znaleźć. Ja nie jestem rewelacyjnym grafikiem, ale staram się nie robić gniotów. Logo to kupa ciężkiej pracy. Sklepy można robić na gotowych szablonach i ikonach, albo pod klienta. Sama mogę zrobić coś logopodobnego za 10zł, a lepsze logo dużo taniej niż firma, ale nie będę tu słuchać (czytać) pouczeń ze strony laika, który się kompletnie na tym nie zna. I nie będę pracować bez zapłaty.

Gość donatelaachach
I wygrałam z US ,bo nie był to recycling ,tak ciężko ci to zrozumieć ?

Gość donatelaachach
tak wymądrza się nawet w sprawie tego ile zapłaciłam podatku

Gość ManiaWw
Brzydkie te szablony, szczerze to w głowie mam o niebo lepsze. Van ktos tam- czytałam że raka szyjki macicy nie da się wyleczyć dietą, ani raka mózgu, bodaj w Gersonie. Co możesz polecić w tej sytuacji?

Gość ManiaWw
Znaczy Max... vel .... ;-)

Głupie logo robi się w max godzinę? Jeśli samemu rysujesz elementy w wektorach, to obrysowanie gotowego (!) logo często trwa znacznie dlużej, jeśli jest dość skomplikowane. W ciągu godziny nie da się wymyśleć logo, dopasowanego do danej firmy, z kolorystyką budząca odpowiednie skojarzenia, z odpowienią czcionką (czasem tworzy się ją dopiero pod logo) - w niezbędnych wersjach (monochromatyczna, achromatyczna, Pantone, CMYK, RGB). W godzinę to mogę wyciągnąć gotowy kształt z archuiwum obrazków, trochę z nim pomanewrować i dodać na chybił trafił kilka pierwszych z brzegu czcionek. Reasumując - masz to, za co zapłaciłeś. Nie, nie robię za 1000zł. Robię je znacznie taniej, a w pracy - za 10 na godzinę. Ale to realna stawka za przyzwoite logo.

mylisz proste logo z logiem dla korporacji wraz z badaniem rynku.chyba sie nie spodziewasz ze coca cola bedzie na tym forum kupowac logo wiec nie wiem po co ten artykul. ja wiem ile kosztuje logo dla korporacji i ile kosztuje proste logo do prostego sklepu internetowego. podalem ci sklepy z projektem sklepu wraz z logiem nie na gotowych szablonach sa znacznie tansze niz 1200zl. proste logo to i sam sobei moge zaprojektowac mnie nie chodzi o sam projekt bo gdybym mial koncepcje jak ma wygladac to i bym sobie stworzyl. jak kupie kilak pomyslow to bede bazowal na tym co mi sie spodoba. te ktore kupilem nie sa brzydke czy zle one sie mnie nie podobaja. sama praca w programie to nie zadne godziny i moge sobie to zrobic sam. liczy sie pomysl a jak ktos ma dobre pomysly to wymysli w pol godziny. ja ich nie ma. badac rynku sie nie bada pyta sie zainteresowanego co robi i przewaznie robi cos z tym zwiazanego a ja chce uniwersalne logo. nie interesuja mnie specjalne czcionki za ktore sie placi bo jest 200 darmowych czcionek i spokojnie mozna z nich wybrac. to tyle ode mnie.

Gość ManiaWw
Max zaciekawiles mnie, w tym momencie nie sprawdze ale kilka dni temu czytalam Gersona i ksiazke pt Doktorze co powinienem jesc? Jest osoby temat o tym, na ktore choroby Gerson nie dziala, w sensie terapia a o raka szyjki zapamietalam ze wywoluja go jakies wirusy, nie sa do konca znane przyczyny, np wirus opryszczki 8 krotnie zwieksza ryzyko zachorowania na raka szyjki lub gardla etc Ja jestem w wysokiej grupie ryzyka i bardzo sie boje ze bede chora, chcialabym zdazyc i juz zajac sie powaznie profilaktyka, zwlaszcza ze wyniki badan nie sa zachwycajace, w zasadzie to jeszcze nie wiadomo co mi jest, lekarz wykluczył tocznia, ktorego podejrzewal.

Mówię o dobrym logo, nie o logo dla korporacji. Piszesz, że kupione przez Ciebie szablony nie są złe, tylko Ci się nie podobają. Chcesz mi zapłacić za projekt, który Ci się spodoba. Wiesz, w poprzedniej firmie, w której pracowałam, zrobiłam pewien projekt wg wymogów klienta. Zażyczył sobie ok. 100 poprawek (robiliśmy do skutku). 40 poprawek zrobiła koleżanka. 20 szef naszego działu, bardzo doświadczony grafik. Później właściciel firmy napisał do niego, że więcej poprawek nie zrobimy - nie musi płacić, rezygnujemy z tego zlecenia. Wtedy wybrał pierwszy projekt zrobiony przeze mnie. Od tej pory proponowaliśmy 3 darmowe poprawki - pozostałe płatne. Nie jestem wróżką. Nie jestem cudotwórcą. Nie siedzę Ci w głowie. Jeśli nie potrafisz mi dokładnie opowiedzieć, czego oczekujesz, bo sam nie masz o tym zielonego pojęcia, rzeczywiście mogę nie trafić w Twoje gusta - i nie będzie w tym ani odrobiny mojej winy. Musiałabym więc być głupia, przystając na Twoją propozycję. W nieskończone wersje propozycji dla niezdecydowanych klientów, którzy nie wiedzą, czego chcą, a wszystko podważają, mogę bawić się przy stawce godzinowej.

Gość ManiaWw
W sensie takim ze moja mama miala raka piersi a ojciec zoladka.

Gość donatelaachach
HETTINA zastanawiam się jak Ci pomóc no ale nie wiem :(

donatelaachach - to, że już mi nie dokuczasz, cieszy mnie bardzo i też jest jakimś osiągnięciem :)

Musiałabym więc być głupia, przystając na Twoją propozycję.- głupia albo w potrzebie finansowej. już napisalem że to poniekąd był test nie jestem oszustem i za kiepskie logo po którym widać że ktoś nad nim pracował a nie ukradł też bym w części zapłacił mimo że wcale bym go nie brał.zazwyczaj partacze pobierają opłatę za coś co nie wiadomo jak będzie wyglądało. dobrzy utrzymują się z efektów swojej pracy. stąd sformowałem ofertę tak a nie inaczej. proste logo to godzina i oboje o tym dobrze wiemy. jednemu się spodoba innemu nie. gdyby mnie klient płacił 500zł za godzinę i robi to tylko co trzeci bo dwóm się moje prace nie podobają to i tak byłbym szczęsliwy. dobranoc i licz nadal że ci ktoś może jakąs darowiznę przekaże jak podasz konto i powiesz że jesteś biedna :D